Κατάθεση ψηφίσματος για τα ΑμεΑ στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Η Θεματική Ομάδα ΑμεΑ των Οικολόγων Πράσινων διά του Συντονιστή της, Φώτη Μπίμπαση, κατέθεσε ψήφισμα στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που διοργανώνεται στις 30-31 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Στο ψήφισμά τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητούν να μην κλείσουν οι δομές στους Δήμους και να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία, τονίζοντας ότι η επιχειρούμενη συρρίκνωση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει άμεσες συνέπειες και στην προνοιακή πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία.

Παράλληλα,  επαναφέρουν το αίτημα καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ σε ορισμένη ημερομηνία. Η αρμοδιότητα καταβολής του επιδόματος έχει περάσει, μέσω του νόμου «Καλλικράτη», στους Δήμους αλλά η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος δεν είναι σταθερή και παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχουν απευθυνθεί επ΄ αυτού στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά το τελευταίο τηρεί έως σήμερα, σιγή ιχθύος. Το ψήφισμα που έφερε ο Συντονιστής ΑμεΑ σήμερα στην ΚΕΔΕ, θέτει τόσο την Κεντρική, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών τους.

 Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με Αναπηρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *