Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την διαπραγμάτευση για το Κυπριακό στην Γενεύη: όχι στις εγγυήσεις - διαχείριση της επίσλυσης στα χέρια των Κυπρίων
Παρασκευή, 13 Ιαν. 2017, 18:45

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αναγκαία την ελευθερία του συνόλου της επικρατείας της χώρας και την επανένωση του νησιού μέσω της διζωνικής διακοινοτικής Ομοσπονδίας.Διαπιστώνεται όμως έντονη αδιαλλαξία εκ μέρους της Τουρκοκυπριακής πλευράς, κυρίως σε θέματα διακυβέρνησης του Ομόσπονδου Κράτους και προφανώς κυρίως υπό την πίεση της Τουρκίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν θετική εξέλιξη την άμεση και δίκαιη επίλυση του Κυπριακού αφού θα λειτουργήσει καταλυτικά στις γεωπολιτικές αναταράξεις της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης εκτιμούν ότι μια λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση,εφόσον:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα ελληνικά νησιά
Πέμπτη, 12 Ιαν. 2017, 19:25

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ανέδειξαν την γύμνια του σχεδιασμού φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας. Η προσωρινή λύση του πολεμικού πλοίου, που έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, είναι μεν προσωρινά βοηθητική, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μόνιμης λύσης.

Τα ερωτήματα πολλά και δυστυχώς αναπάντητα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Θετική η αντίδραση από το ΥΠΕΝ, έπειτα από έκκληση των Οικολόγων Πράσινων για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού λόγω καιρικών συνθηκών
Τετάρτη, 11 Ιαν. 2017, 19:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απαγόρευση θήρας σε όλη τη χώρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2017 και θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παράλληλα, εκδόθηκε εγκύκλιος προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία για άμεση έκδοση τοπικών απαγορευτικών διατάξεων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από επείγουσα έκκληση των Οικολόγων Πρασίνων καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Υπουργική Απόφαση θέσπισης σχεδίου διαχείρισης για την βιντζότρατα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών
Τετάρτη, 11 Ιαν. 2017, 18:27

Απειλή για την θαλάσσια βιοποικιλότητα αλλά παράλληλα καταστρατήγηση των αρχών και των διατάξεων εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου που διέπουν την βιώσιμη αλιεία αποτελεί η Υπουργική απόφαση 6719/146097 της 30-12-2016 του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με την οποία θεσπίζεται σχέδιο διαχείρισης για την βιτζότρατα.

Όπως έχουν επανειλημμένως τονίσει οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, η βιντζότρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο το οποίο λειτουργεί σαρωτικά και έχει καταστροφικά αποτελέσματα στους ιχθυοπληθυσμούς και την θαλάσσια βιοποικιλότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την κατάσταση αυτή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό