Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Ανοικτή επιστολή στον Αν. Υπουργό ΥΠΕΝ Σ.Φάμελλο - Η νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας 2017-18: Σαν μόνοι ενδιαφερόμενοι να ήταν οι κυνηγοί
Σάββατο, 19 Αύγ. 2017, 15:42

Το κυνήγι δεν αφορά μόνο όσους κατέχουν άδεια κυνηγιού. Είναι μια δραστηριότητα που επηρεάζει την άγρια πανίδα και έρχεται σε αντίθεση με άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες στη φύση. Υπό αυτό το σκεπτικό, η έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας από το ΥΠΕΝ είναι άκρως απογοητευτική αφού δεν λαμβάνει υπόψη της τα επιστημονικά επιχειρήματα του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας και παρουσιάστηκαν στο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση στη Βαρκελώνη
Παρασκευή, 18 Αύγ. 2017, 21:17

Οι τυφλές επιθέσεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο ότι, όσα μέτρα ασφαλείας κι αν παρθούν, όσοι έλεγχοι κι αν γίνουν, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να παρακάμπτονται και να αχρηστεύονται στην πράξη.

Η συνδρομή του δυτικού κόσμου στις πολιτικές που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν στη διάλυση των αραβικών κρατών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, είναι αδιαμφισβήτητη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Παρασκευή, 18 Αύγ. 2017, 19:28

Οι πυρκαγιές δεν είναι ένα ακόμη μέρος της επικαιρότητας που ανεβάζει την τηλεθέαση και την επόμενη μέρα θα αντικατασταθούν από αλλά γεγονότα στις ειδήσεις, αλλά συμβάντα με τεράστιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιθυμούμε την έναρξη σοβαρού διαλόγου σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, και μπορούμε να συμβάλουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Έφυγε μια αντικομφορμίστρια καλλιτέχνης…
Παρασκευή, 11 Αύγ. 2017, 16:41

Σχετικά με την σημερινή κηδεία της Αρλέττας, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος δήλωσε:

«Σήμερα κηδεύτηκε η Αρλέττα, κοντά στα μεγάλα ονόματα του πολιτισμού μας στο Α' Νεκροταφείο. Μια πολυσχιδής καλλιτέχνης, χαρακτηριστική για τον αντικομφορμισμό της που στήριζε μια αδιαμφισβήτητη αλλά και ιδιότυπη ηθική. Κοινωνικά αναρχική, απλή στις εκφράσεις της. Συνεπής στους φίλους-ες της. Χωρίς επικοινωνιακή προβολή, από την καλλιτεχνική της δράση ευτύχισε να επιβεβαιωθεί στις απόψεις της. Κι όμως όσοι-ες την ακολούθησαν στην εξόδιο τελετή μόνο την χαρά για όσα μας άφησε αποδεικνύει το κενό που μένει.»

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Έωλη η «αξιοποίηση» της κτιριακής περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης
Παρασκευή, 11 Αύγ. 2017, 16:34

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την προσπάθεια αλλαγής χρήσης των ιστορικών κτιρίων της πρώην 5ης Μεραρχίας, των πρώην Φυλακών και των Στρατώνων στον λόφο Καστέλι στα Χανιά

Πρακτικά έωλη αποδεικνύεται η επιχειρούμενη επίμονη προσπάθεια αλλαγής χρήσης, εκποίησης και «ξενοδοχοποίησης» των ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα κτίρια αγοράστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, με στόχο την εκπαιδευτική - ακαδημαϊκή τους αξιοποίηση και την δημιουργία εκπαιδευτικής μονάδας, την εποχή της πρώτης συγκρότησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό