Δηλώσεις Ευρωπαίων Πρασίνων για το ελληνικό χρέος, από το ετήσιο Συνέδριο του ΕΠΚ στην Γλασκώβη
Κυριακή, 04 Δεκ. 2016, 18:41

Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει, επιμένουμε στην παραγωγική αναδιάρθρωση του χρέους

Ενόψει της συνόδου του Eurogroup που λαμβάνει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου, οι συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Reinhard Bütikofer και Monica Frassoni, από το Ετήσιο Συνέδριο όλων των Πράσινων Κομμάτων της Ευρώπης στην Γλασκώβη, δήλωσαν:

«Το Eurogroup πρέπει να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με βάση τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Επιστολή Ευρωπαίων Πρασίνων για ελληνικό χρέος και εργασιακά προς Γιούγκερ, Ντομπρόβσκις, Μοσχοβισί, Τίσεν
Σάββατο, 03 Δεκ. 2016, 00:00

Ελάφρυνση του χρέους χωρίς καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ευρώ και δημοσίου διαλόγου, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον ευρωπαίο επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί και το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, Μαριάν Τίσεν, απέστειλαν χθες 2 Δεκεμβρίου οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, σχετικά με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, ενόψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων στα Σκόπια | «Να πρασινίσουμε τις Βαλκανικές Οικονομίες»
Πέμπτη, 01 Δεκ. 2016, 18:04

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, η συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων στα Σκόπια, με πρωτοβουλία του Πράσινου Κόμματος της FYROM (DOM) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Δικτύου, με θέμα: «Να Πρασινίσουμε τις Βαλκανικές Οικονομίες».

Η συμμετοχή ήταν πολυμελής από όλες τις χώρες των Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Μολδαβία, Βοσνία, Σερβία, Κόσσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και βέβαια η διοργανώτρια FYROM). Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Άρης Καλπίας,απεσταλμένος της ΕΓ για το Βαλκανικό Δίκτυο, Κώστας Διάκος, Υπεύθυνος της ΕΓ για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος και το μέλος της ΕΓ, Τηλέμαχος Σπασίδης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Πέμπτη, 24 Νοέ. 2016, 17:48

Η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο ακραία μορφή έμφυλης διάκρισης και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ταυτόχρονα αιτία και αποτέλεσμα της διαχρονική ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και βρίσκεται παντού, στο σπίτι, στο δημόσιο χώρο, στην εργασία, στο σχολείο, στο διαδίκτυο. Αιτία θανάτου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να «ευδοκιμεί» ανεξάρτητα από εθνικότητα, εκπαίδευση, θρησκεία, ιδεολογία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την 25η Νοεμβρίου μας αφυπνίζουν για λίγο μέχρι η επικαιρότητα να μας ξαναρίξει ως κοινωνία στη γνωστή «βολική» αφασία και ανοχή με τους δράστες ατιμώρητους και τα θύματα απροστάτευτα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό