Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την κάνναβη: Όχι στον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες, να αποκαλυφθεί η επιστημονική διάσταση του ζητήματος
Δευτέρα, 16 Οκτ. 2017, 19:18

Σχετικά με τον θόρυβο που έχουν προξενήσει οι δηλώσεις του Οικολόγου Πράσινου Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, αναφερόμενος στην φαρμακευτική κάνναβη, οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι ως κόμμα έχουν πρωτοστατήσει τόσο για την νομιμοποίηση καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης στην χώρα μας, όσο και για την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσα από τις ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών τους το διάστημα 2010-2014, αλλά και μετέπειτα, μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση των ΟΠ στο κοινοβούλιο. Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και η χρήση του ονόματος ήταν δαιμονοποιημένη και κατακριτέα και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να νομοθετήσει η χώρα για την κλωστική/βιομηχανική και την φαρμακευτική, διασχίσαμε έναν μεσαίωνα. Σήμερα όλοι το επικροτούν και τελικά το θεώρησαν αναγκαίο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Κάνναβη… και η γλάστρα! Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής για τo «παράβολο» αυτοκαλλιέργειας για προσωπική χρήση
Δευτέρα, 16 Οκτ. 2017, 16:28

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε υπέρ μιας πολιτικής εξαρτησιογόνων ουσιών με την αντιμετώπιση του εθισμού ως συνολικότερου προβλήματος υγείας και τη σαφή διάκριση μεταξύ ψυχικής και σωματικής εξάρτησης. Έχουμε εκφρασμένη θέση κατά των πολιτικών καταστολής, για μία αλλαγή νομοθεσίας στα μέτρα των επιπτώσεων κάθε ουσίας και με κριτήρια την ελαχιστοποίηση της βλάβης, την κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση των ουσιών στους τοξικοεξαρτημένους, τον πλουραλισμό θεραπευτικών μεθόδων απεξάρτησης με αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, με δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση ιδιαίτερα των νέων, χρηστών και μη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού
Παρασκευή, 13 Οκτ. 2017, 16:19

Η 15 η Οκτωβρίου γιορτάζεται παγκόσμια ως Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Η χρήση του λευκού μπαστουνιού αποτελεί τον κυριότερο τρόπο ανεξάρτητης μετακίνησης των τυφλών, γι' αυτό και χρησιμοποιείται ως σύμβολο της τυφλότητας σε οδικές σημάνσεις κ. ο. κ. Η αυτονομία στην κίνηση είναι ανάγκη αυτονόητη, που για να καλυφθεί απαιτείται η εκπαίδευση του ενδιαφερόμενου στη χρήση του λευκού μπαστουνιού. Με τις σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης - εξάσκησης στην κινητικότητα, που παρέχονται από το ΚΕΑΤ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν αυτόν τον στόχο, αλλάζοντας έτσι τη ζωή τους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Δήλωση Κώστα Διάκου σχετικά με την ψήφιση στη Βουλή του Νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου
Παρασκευή, 13 Οκτ. 2017, 16:15

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, σχετικά με την ψήφιση στη Βουλή του Νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, σχολίασε:

«Μια κοινωνική υποκρισία, μια κοινωνική καταδίκη συγκεκριμένων επιλογών περιορίζει την Ελευθερία του ατόμου παρότι δεν  εμποδίζεται η Ελευθερία του άλλου.Οι κραυγές διαμαρτυρίας υποκρύπτουν την επιθυμία για κοινωνική ομοιογένεια, κάτι που ο Πολιτισμός μας έχει κρίνει οριστικά αρνητικά, ακόμα από την εποχή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού... " κι όμως η γη κινείται"!!!»

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Από τις 21/9/2017 άρχισε η προσωρινή εφαρμογή της CETA στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πέμπτη, 12 Οκτ. 2017, 17:07

Η Βουλή καλείται να παρέμβει για την προστασία των κοινών αγαθών, των δημόσιων θεσμών, της κοινωνικής πρόνοιας και του Περιβάλλοντος!

Στις 21 Σεπτεμβρίου ετέθη σε ισχύ η προσωρινή εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, της γνωστής CETA.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία αυτή που, μεταξύ των άλλων, περιορίζει τις κοινωνικές ρυθμίσεις, ιδιωτικοποιεί κοινωνικά δημόσια αγαθά -ακόμα και το νερό- απορυθμίζει το τομέα της εργασίας και περιορίζει την προστασία του Περιβάλλοντος χάριν του οικονομικού κέρδους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό