Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τις αλλαγές που μένουν ανοιχτές για το μέλλον
Σάββατο, 23 Ιούλ. 2016, 16:18

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή με 179 ψήφους το σχέδιο νόμου που ακυρώνει το μπόνους στο πρώτο κόμμα και μειώνει την ηλικία ψήφου στα 17 χρόνια. Θεωρούν ότι αυτές οι δύο θεσμικές αλλαγές καταγράφουν αποφασιστικά στην μελλοντική ζωή του τόπου, πάγια αιτήματα της Πολιτικής Οικολογίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουν επίσης προ των ευθυνών τους όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τάσσονταν στο παρελθόν υπέρ της απλής αναλογικής και της ψήφου των νέων στα 17 και απέτρεψαν, είτε με ψήφο κατά είτε με αποχή, να  ισχύσουν οι διατάξεις από τις επόμενες εκλογές.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Πέμπτη, 21 Ιούλ. 2016, 16:52

Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από συμμετέχοντες του «No Border Camp», ο συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Μπάκας, δήλωσε: "Με λύπη ενημερωθήκαμε για το βανδαλισμό του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης από άτομα που φέρονται να προστατεύουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Ενέργειες σαν αυτές δεν έχουν κανένα αλληλέγγυο χαρακτήρα προς του πρόσφυγες, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα πυροδοτώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς που είναι αντίθετοι με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσφύγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όλη την Ελλάδα.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Επίσκεψη στην Αθήνα της Evelyne Huytebroeck, μέλους της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Τετάρτη, 20 Ιούλ. 2016, 13:08

Παράσταση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Πέμπτη 21/7 στις 8:30πμ &

Εκδήλωση «Ευρωσκεπτικισμός, Φασισμός, Νεοναζισμός, σήμερα στην Ευρώπη» Πέμπτη 21/7 στις 19:30μμ στα Γραφεία των ΟΠ (Πλ. Ελευθερίας 14)

Εκφράζοντας την ανησυχία μας για τις συνθήκες διεξαγωγής μίας από τις πλέον σημαντικές δίκες στη νεότερη ιστορία της χώρας και συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 21/07/2016 στις 08.30, στο Εφετείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την οικογένεια Φύσσα και παράσταση στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, από αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων μαζί με τον βουλευτή και Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά και την Evelyne Huytebroeck, μέλος του Κοινοβουλίου των Βρυξελλών και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Επίσκεψη στην Αθήνα της Evelyne Huytebroeck, μέλους της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Παρασκευή, 22 Ιούλ. 2016, 16:15

Συνάντηση με την οικογένεια Φύσσα και παράσταση στην δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, χθες 21/7

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμπαραστεκόμενοι σε κάθε αγώνα ενάντια σε πράξεις που προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία, έχουν εκφράσει από την ανησυχία τους για τις συνθήκες διεξαγωγής μίας από τις πλέον σημαντικές δίκες στη νεότερη ιστορία της χώρας, αυτή του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Την Πέμπτη 21/7 το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων, αποτελούμενη από την Χριστίνα Ευθυμιάτου, την Μαρία Πετεινάκη και τον Κώστα Διάκο, μαζί με τον βουλευτή και Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά και την Evelyne Huytebroeck

e-max.it: your social media marketing partner
 
Γιώργος Δημαράς: Οι Οικολόγοι Πράσινοι ψηφίζουμε απλή αναλογική και κατάργηση του πλαφόν 3%
Τετάρτη, 20 Ιούλ. 2016, 17:13

Τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ως μόνο δίκαιο σύστημα για να εκπροσωπείται η θέληση του λαού, υποστήριξε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα. Όπως πρόσθεσε η απλή αναλογική βοηθά στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας διαλόγου και συνεργασίας.

Ο Γιώργος Δημαράς ανέπτυξε τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων, που περιλαμβάνουν την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, την κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, τη δημιουργία μικρότερων εκλογικών περιφερειών όπου απαιτείται, καθώς και τη μείωση του ορίου ηλικίας για το δικαίωμα ψήφου.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων-Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα για τον νέο εκλογικό νόμο, τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και τη συνολικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων
Τρίτη, 19 Ιούλ. 2016, 18:01

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η συντονίστρια του κόμματος, Χριστίνα Ευθυμιάτου, η συν-εκπρόσωπος τύπου, Μαρία Πετεινάκη και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας, Γιάννης Χαραλαμπάκης. Συζητήθηκαν ο νέος εκλογικός νόμος, οι προτεινόμενες αλλαγές για το Σύνταγμα, και η συνολικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι τα θέματα που έχουν μείνει έξω, όπως το σπάσιμο των μεγάλων Περιφερειών, το κατώφλι και οι ομογενείς, θα μείνουν ανοικτά και πιθανά να ξαναμπούν προς συζήτηση στο μέλλον, με αφορμή και την ευρεία συζήτηση για το Σύνταγμα.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Άρθρα

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο