Ημερίδα για τα απορρίμματα - Παρασκευή 23/2 – 18:00μμ, γραφεία Οικολόγων Πράσινων, Πατησίων 128
Πέμπτη, 22 Φεβ. 2018, 17:31

Η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων σας προσκαλεί στην ημερίδα της την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00μμ στα νέα γραφεία του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, επί της οδού Πατησίων 128​.​

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι το μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΝ, Χριστίνα  Ευθυμιάτου και ο Ηλίας Γιαννίρης, μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Πλειστηριασμοί και Ελληνική κοινωνία - Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας
Τρίτη, 20 Φεβ. 2018, 17:52

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που έχει βυθίσει την Ελληνική κοινωνία εδώ και 10 χρόνια σε τέλμα και κατάθλιψη, έχει αιτίες που προέρχονται από στρεβλώσεις της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της εκτεταμένης πολιτικής διαφθοράς.

Στρεβλώσεις που έχουν να κάνουν με:

1. Μονόπλευρα εργαλεία ανάπτυξης όπως αυτό της οικοδομικής έκρηξης, η οποία οδήγησε σε μία οικοδομική φρενίτιδα αναντίστοιχη με τις οικοδομικές ανάγκες της Ελλάδας αλλά και με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών,

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας - Κύπρου
Πέμπτη, 15 Φεβ. 2018, 17:27

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συντάσσονται με την ανακοίνωση της Επιτροπής ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας - Κύπρου. Ανεξάρτητα από τις θέσεις μας σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης των ενεργειακών πόρων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι τα προσδιοριζόμενα από το διεθνές δίκαιο και όχι από το αυθαίρετα βέτο της Τουρκίας.

Η συνθήκη της Λωζάννης και η διεθνής κοινότητα, όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας σχετικά με το καθεστώς προστασίας Natura 2000 των Ιμίων, αναγνωρίζει τη κυριαρχία της Ελλάδας στις ακατοίκητες νησίδες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα δικαιώματα των κρατουμένων δεν έχουν ποινικό χρώμα ούτε πολιτική εξάρτηση
Κυριακή, 11 Φεβ. 2018, 18:43

Με την ευκαιρία της άδεια που δόθηκε νόμιμα στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση βάσει των πάγιων θέσεων του κόμματος:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν εμπιστοσύνη στη  Δικαιοσύνη της χώρας και την επιβαλλόμενη πια επιείκεια, στοιχείο του πολιτισμού μας, για τους κρατουμένους των φυλακών. Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από φοβικές αναστολές ούτε κινείται με εκδικητικές προθέσεις. Πολύ δε περισσότερο οφείλει να αντιμετωπίζει όλους/ες τους/ις κρατούμενους/ες ισότιμα και κυρίως χωρίς επιλογές με πολιτικά κριτήρια.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων για την πρόταση απέλασης της Σκα Κελερ & το Εθνικό Πάρκο Πιρίν, Βουλγαρία
Κυριακή, 11 Φεβ. 2018, 08:57

Η πρόταση για απέλαση από τη Βουλγαρία της πράσινης ευρωβουλευτού Σκα Κέλλερ που απαιτεί ο βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βάλερι Σιμεόνοφ, αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για το οικολογικό κίνημα στα Βαλκάνια. Η ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατά της σχεδιαζόμενης καταστροφής στο Εθνικό Πάρκο Πιρίν όπου βρίσκεται και το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, στη βουλγαρική πλευρά της Ροδόπης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό