Η ποιότητα της Πληροφορίας είναι ποιότητα Δημοκρατίας
Πέμπτη, 18 Μάι. 2017, 18:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Η προβληματική της Κοινωνίας της Πληροφορίας αποτελεί βαθιά πολιτικό ζήτημα για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους. Οι τρόποι δημιουργίας και διάχυσης της πληροφορίας - γνώμης ή άποψης, ιδέας ή επιστημονικής γνώσης ή και προιόντος πολιτισμού - θέτουν σαφή τα όρια διάκρισης μεταξύ των ιεραρχικών, αυταρχικών, πολιτικών συστημάτων - ελέγχου και καταστολής της κοινωνίας - και του μοντέλου μιας άλλης, «οριζόντιας» και αντι-αυταρχικής Δημοκρατίας, περιεκτικής και όχι αποκλειστικής, η οποία εγκαλεί τον πολίτη στον προσεταιρισμό και στον συνεταιρισμό στο πλαίσιο του καθορισμού της συλλογικής πολιτικής.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Αιολικά στα 4 νησιά
Πέμπτη, 18 Μάι. 2017, 18:09

Αφουγκραζόμενοι τις Αντιδράσεις των τοπικών Κοινωνιών των 4 Νησιών των Κυκλάδων, όπου απο την Συγκυβέρνηση του 2014 υπογράφηκε η σχετική Αδειοδότηση τους απο τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κο Ι. Μανιάτη, εμείς οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε την συμπαράσταση μας ως προς το δίκαιο Αίτημα τους. Συναινούμε επίσης και στηρίζουμε την προσφυγή στο ΣτΕ των Δήμων αλλά και αυτής από Κοινωνικούς φορείς - Ομάδες Πολιτών.

Θεωρούμε όμως ακόμη περισσότερο σημαντικά και ζητάμε

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Με όραμα την «κοινωνία που να ανήκει σε όλους»
Τετάρτη, 17 Μάι. 2017, 18:12

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κ.Διάκος για την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος δήλωσε:

«Ο διαρκής αγώνας για την οριστική απάλειψη κάθε τύπου και μορφής διάκρισης, υπέρ της απόλυτης ανοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τους θεμελιώδεις πυλώνες της πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας του παγκόσμιου Πράσινου Κινήματος και των Οικολόγων Πράσινων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Κοινωνικά "αναίσθητη" και οπισθοδρομική η απόφαση των αναισθησιολόγων της Σάμου
Τετάρτη, 17 Μάι. 2017, 18:09

Σε μια δημοκρατία η άσκηση ενός δικαιώματος δεν μπορεί να παραβιάζει άλλα  δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει ακριβώς με την απόφαση των αναισθησιολόγων της Σάμου για τη μη συμμετοχή τους στις επεμβάσεις διακοπής κύησης για συνειδησιακούς λόγους. Πέρα από τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την πρωτοβουλία αυτή για την ομοφωνία  της απόφασης και την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής είναι σαφές ότι με αυτήν την κίνηση παραβιάζεται το δικαίωμα των γυναικών σε ασφαλή ιατρική περίθαλψη και υποσκάπτεται το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, 30 χρόνια μετά από την αποποινικοποίηση της έκτρωσης στην Ελλάδα!

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης - Η αντίρρηση συνείδησης είναι ανθρώπινο δικαίωμα
Δευτέρα, 15 Μάι. 2017, 22:05

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται στους αντιρρησίες συνείδησης αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην παγίωση της ειρήνης απέναντι στις πολιτικές επιλογές που οδηγούν στον μιλιταρισμό και στις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες. Η χώρα μας οφείλει να καταργήσει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της εναλλακτικής θητείας, σε αντιδιαστολή με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εναρμονίσει άμεσα τη νομοθεσία περί αντίρρησης συνείδησης με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να εκφράζεται πλέον με στρατιωτικούς όρους. Αντ' αυτού, καλείται ο αντιρρησίας συνείδησης Παναγιώτης Μακρής, να δικαστεί στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1η Ιουνίου, με την κατηγορία της ανυποταξίας που τελέστηκε το 1990.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό