ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ των ΑμεΑ: Η Αναπηρία είναι διαφορετικότητα - Η Διαφορετικότητα είναι δικαίωμα
Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 20:17

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε για να μας θυμίζει τον καθημερινό αγώνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους. Στις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της σημερινής Ελλάδας, τα αιτήματά τους αναδεικνύονται ολοένα και πιο κρίσιμα. Τον «λογαριασμό» της οικονομικής κρίσης δεν νοείται να τον πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ατόμων με Αναπηρία. Αυτό προτάσσει το περί δικαίου αίσθημα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Εισήγηση του Κώστα Διάκου για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας στη Πάτρα
Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 09:28

Δείτε εδώ όλες τις εισηγήσεις της Εκδήλωσης.
e-max.it: your social media marketing partner
 
25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Παρασκευή, 24 Νοέ. 2017, 17:41

To 2017 ανακηρύχθηκε ως έτος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με σκοπό αφενός την κατάδειξη της έντασης και της κλιμάκωσης του φαινομένου παγκοσμίως, αφετέρου την λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.

H κακοποίηση των γυναικών, η πιο διαδεδομένη «αθέατη» βία παγκοσμίως, συνιστά την πιο ακραία έκφραση των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφορά στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, της γυναικοκτονίας, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης και  παρενόχλησης, του trafficking.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Δώστε χώρο στο νερό
Κυριακή, 19 Νοέ. 2017, 09:22

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Συνεχίζεται η υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας
Κυριακή, 19 Νοέ. 2017, 09:19

Ερώτηση για την υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στα σχολεία, κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς. Στην ερώτησή του  τονίζει τη σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία της φύσης αλλά και για την πράσινη και βιώσιμη  στροφή της οικονομίας και του πολιτισμού μας.

Κάνοντας μία αποτίμηση  της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία, ο Γιώργος Δημαράς επισημαίνει την σταδιακή μείωση του σχολικού χρόνου που αφιερώνεται στην μελέτη του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα, μόλις ένα μικρό ποσοστό των μαθητώννα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί τις βασικές αρχές της περιβαλλοντικής αγωγής και της αειφορίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό