Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης - Η αντίρρηση συνείδησης είναι ανθρώπινο δικαίωμα
Δευτέρα, 15 Μάι. 2017, 22:05

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται στους αντιρρησίες συνείδησης αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην παγίωση της ειρήνης απέναντι στις πολιτικές επιλογές που οδηγούν στον μιλιταρισμό και στις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες. Η χώρα μας οφείλει να καταργήσει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της εναλλακτικής θητείας, σε αντιδιαστολή με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εναρμονίσει άμεσα τη νομοθεσία περί αντίρρησης συνείδησης με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να εκφράζεται πλέον με στρατιωτικούς όρους. Αντ' αυτού, καλείται ο αντιρρησίας συνείδησης Παναγιώτης Μακρής, να δικαστεί στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1η Ιουνίου, με την κατηγορία της ανυποταξίας που τελέστηκε το 1990.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εκπαίδευση των παιδιών ΑΜΕΑ
Παρασκευή, 12 Μάι. 2017, 17:33

Είναι γνωστό η πολιτεία έχει φροντίσει ώστε να παρέχεται στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών ΑΜΕΑ ειδικό επίδομα προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τους παρέχουν αξιοπρεπή διαβίωση και εκπαίδευση. Έχει όμως παρατηρηθεί και επισημανθεί από πληθώρα μελών συλλόγων ΑΜΕΑ η μη τήρηση της υποχρέωσης εκπαίδευσης των παιδιών αυτών εκ μέρους των γονέων ή κηδεμόνων τους, ειδικά κατά την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα τον Ν.3699/08 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ειδική εκπαίδευση των ΑΜΕΑ:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να «ξανασφυρίξει» το τραίνο στο σταθμό του Ναυπλίου
Πέμπτη, 11 Μάι. 2017, 17:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Ανατολικής Πελοποννήσου

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ανατολικής Πελοποννήσου τέθηκε οριστικά σε αναστολή λειτουργίας πριν από επτά περίπου χρόνια, σχεδόν από το 2010, σαν αποτέλεσμα της φαύλης και εγκληματικά  ανεύθυνης διακυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που είχε οδηγήσει στην προοδευτική απαξίωση  του δικτύου και στην παντελή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το εντυπωσιακό μάλιστα της συγκεκριμένης περίπτωσης αποτελεί το γεγονός ότι, λίγο πριν την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του, το δίκτυο είχε ανακαινιστεί με εύλογη κατασπατάληση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Στων Δελφών το «μεταλλευτικό» λιμάνι - Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά της έγκρισης αναθεώρησης του Πολεοδομικού Σχεδίου της Ιτέας
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 22:20

 

Για τους Οικολόγους Πράσινους, Πολεοδομικά και Χωροταξικά Σχέδια συνιστούν πραγματικό «κοινωνικό συμβόλαιο» και προϊόν μιας γνήσια συμμετοχικής διαχείρισης του χώρου και της οικιστικής οντότητας, τα οποία υποχρεούνται να εισάγουν μια δυναμική προσέγγιση στις πολιτικές της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με όρους δικτύων και οικοσυστήματος ή, καλύτερα, βιώσιμης ευημερίας. Κάθε Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχέδιο οφείλει να αποτελεί προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης της απόλυτης συμβατότητας κάθε επέμβασης μετασχηματισμού ή επικαιροποίησης του χώρου με το υπάρχον φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον, με μοναδικά κριτήρια εκείνα της προστασίας, της βέλτιστης δυνατής ανάδειξης τους και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη και άμεση συζήτηση για το χρέος
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 17:06

Μετά από συζήτηση στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων για την αποτίμηση της συμφωνίας με την οποία έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, ήταν κοινή διαπίστωση ότι σε αυτήν υπάρχει το έλλειμμα της μη ταυτόχρονης έναρξης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους. Ακόμα θεωρήθηκε ότι τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ πέραν του 2018, συνεχίζουν τις  γνωστές μνημονιακές επιλογές. Τέτοιου είδους επιλογές σε βάρος των πολιτών, εμποδίζουν την  ουσιαστική,  ποιοτική  και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Θεωρούμε ακόμα ότι τα αντιμέτρα στα μέτρα, αποτελούν πρόσκαιρες επιλογές, χωρίς την ένταξη τους σ' ένα βιώσιμο οικονομικό σχεδιασμό, κι έτσι δεν αρκούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας, της κοινωνίας αλλά και των πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό