Η προστασία των δασών είναι πάνω από όλα - καμία αναστολή του Νόμου για τους Δασικούς Χάρτες
Πέμπτη, 23 Φεβ. 2017, 19:23

Την περίοδο αυτή στο δημόσιο διάλογο αναπτύχθηκαν αμφιβολίες και αντιρρήσεις ως προς την εφαρμογή του Νόμου για τους Δασικούς Χάρτες, ο οποίος για πρώτη φορά θέτει συγκεκριμένες  και σύντομες διαδικασίες για την επίλυση του δασικού προβλήματος της χώρας από παντός είδους αυθαιρεσίες, οικιστικές και επιχειρηματικές.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Για πρώτη φορά Νόμος που αφορά την κατοχύρωση των δασιών στην Ελλάδα έχει στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 23 Φεβ. 2017, 19:19

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ακολουθώντας τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της μη βίας, της αλληλεγγύης και της ανοχής στη διαφορετικότητα με γνώμονα τον συνταγματικό πατριωτισμό, καταγγέλλουν ως απαράδεκτες τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ενάντια στην εκπαίδευση εννέα προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια περιστατικά δεν θα πρέπει να επισκιάζουν την υποδειγματική ανθρωπιστική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα θύματα του πολέμου της Μ. Ανατολής, θύματα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού που βίωσαν στις χώρες προέλευσής τους και ξαναβιώνουν στις χώρες όπου ζήτησαν προστασία.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απώλεια του Νίκου Κούνδουρου
Πέμπτη, 23 Φεβ. 2017, 19:17

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια ενός ακόμη μεγάλου ανθρώπου των τεχνών. Η 7η Τέχνη έχασε τον Νίκο Κούνδουρο, τον σκηνοθέτη που στη διάρκεια της μεγάλης κινηματογραφικής του πορείας ζύγισε με το βλέμμα του όλη την ελληνική κοινωνία.

Αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες του κινηματογράφου στην Ελλάδα, ασυμβίβαστος καλλιτέχνης και επαναστάτης, εμπιστεύτηκε και ανέδειξε κι άλλους μεγάλους καλλιτέχνες και ηθοποιούς που μέχρι τότε βρίσκονταν έξω από το "star system" της κάθε εποχής.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα επεισόδια στη δίκη της Χ.Α
Πέμπτη, 16 Φεβ. 2017, 18:01

Σχετικά με τα πρόσφατα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στο δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από οπαδούς της εγκληματικής οργάνωσης, η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης κάνουν τέτοιου τύπου καταδρομική εμφάνιση σε δικαστική αίθουσα. Αυτές οι εμφανίσεις συμπυκνώνουν την άποψή τους ότι και μόνο η παρουσία τους παράγει αποτελέσματα. Και παράγει αποτελέσματα όχι μόνο γιατί η όψη ενός τάγματος εφόδου είναι τρομακτική για όποιον βρίσκεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, και ιδίως γι' αυτόν που καταθέτει, αλλά επίσης επειδή το τάγμα εφόδου υλοποιεί τη βία, δεν την υπονοεί απλώς.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό