Κρίσιμες στιγμές για τα Βαλκάνια. Οι Βαλκάνιοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους
Σάββατο, 29 Απρ. 2017, 17:00

Την ώρα που στην Τουρκία ο Ερντογάν γίνεται παντοδύναμος πρόεδρος και αμφισβητούνται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της, στη Βουλγαρία οι εθνικιστές μπαίνουν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση της χώρας με τον συντηρητικό Μπόικο Μπορίσοφ και ο αλβανικός εθνικισμός εκφράζεται από επίσημα χείλη, η έκρυθμη κατάσταση και στην ΠΓΔΜ δημιουργεί συνθήκες άλλων εποχών όπου στα Βαλκάνια ο ένας εθνικισμός θρέφει τον άλλον και ορισμένοι κάθονται στον χάρτη και σχεδιάζουν νέα σύνορα.

Για την οικολογική αντίληψη, οι γείτονες είναι αναγκαίοι συνεργάτες και όχι υποψήφιοι εχθροί. Το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα. Η ειρηνική ενοποίηση της Ευρώπης αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την επιστροφή στα εθνικά κράτη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ακόμη μία Πρωτομαγιά σε βαθιά κρίση
Παρασκευή, 28 Απρ. 2017, 21:43

H εργατική Πρωτομαγιά είναι εδώ και 150 χρόνια φάρος και οδηγός των εργαζομένων όλης της γης στους συνεχείς αγώνες για αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας για δίκαιη αμοιβή, για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμος οικολογικός πλανήτης αν δεν υπάρξει δίκαιη κατανομή του πλούτου μεταξύ πτωχότερων και πλουσιότερων.

Κι αυτή η Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας να διανύει μια βαθιά κρίση:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 – Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης των Μικρών Κυκλάδων»
Πέμπτη, 27 Απρ. 2017, 22:45

Tο Επιμελητήριο Κυκλάδων, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σας προσκαλεί το κοινό στην Ημερίδα με θέμα: "Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 - Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης των Μικρών Κυκλαδονήσων"  που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, στην Ειδική Υπηρεσία ΠΑΑ 2014-2020 (Λ. Αθηνών 58, Αίθουσα Ισογείου).

Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο συνημμένο έντυπο συμμετοχής και να το αποστείλετε μέχρι τις 3 Μαίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Τούρκοι πολίτες απέδειξαν τη δημοκρατική τους γενναιότητα
Πέμπτη, 27 Απρ. 2017, 17:11

Εντείνονται οι συγκρουσιακές διαδικασίες στο χώρο της Μέσης Ανατολής με φόντο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Οι Τούρκοι πολίτες απέδειξαν τη δημοκρατική τους σταθερότητα, απέναντι σε ένα καθεστώς που έχει στερήσει τα ατομικά δικαιώματα, που προχωρά σε μια ακόμα εθνοκάθαρση, αυτή των Κούρδων, που περιορίζει τον ελεύθερο ακαδημαϊκό λόγο στα Πανεπιστήμια, κλείνει όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε το βολεύουν, μετρά 100.000 συλληφθέντες με συνοπτικές δίκες και άμεσες εκτελέσεις, πολιτών. Εξαιτίας και με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε κατά Ερντογάν, κατάργησαν τη δημοκρατική λειτουργία των δικαστηρίων και αποδιοργάνωσαν την κρατική μηχανή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις Γαλλικές Εκλογές
Πέμπτη, 27 Απρ. 2017, 17:07

Η Γαλλία εδώ και χρόνια περνά μια από τις χειρότερες φάσεις της Ιστορίας της. Οι πολίτες απογοητευμένοι από την κατεδάφιση των αξιών της γαλλικής κουλτούρας προσπάθησαν σ' αυτές τις εκλογές να βρουν διέξοδο απέναντι στο διαμορφωμένο γραφειοκρατικό πολιτικό σύστημα. Για πολλούς Γάλλους ως εύκολη λύση επιλέχθηκε ο ευρωφοβικός, ρατσιστικός, πολιτικός ωστόσο, λόγος της Λεπέν.

Η άμυνα του καταστροφικού γραφειοκρατικού και τεχνοκρατικού συστήματος εκφράστηκε με την έντονη προβολή του Μακρόν, άχρωμου πολιτικά, με ελάχιστες κοινωνικές αναφορές, χωρίς κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα, πολιτικά άστεγου, «ανεξάρτητου», αποτυχημένου υπουργού οικονομικών, για μικρό διάστημα στην κυβέρνηση Ολάντ, τραπεζίτη στο επάγγελμα και προκλητικά στηριγμένου προεκλογικά από όλο το επιχειρηματικό και επικοινωνιακό κατεστημένο της Γαλλίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό