Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Κοινή Δήλωση Οικολόγων Πράσινων και Ιταλών Πράσινων για την ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο
Δευτέρα, 10 Ιούλ. 2017, 16:47

Με αφορμή την συνάντηση των ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών την Παρασκευή στην Εσθονία για το μεταναστευτικό, Οικολόγοι Πράσινοι και Ιταλοί Πράσινοι προέβησαν σε κοινή δήλωση για την εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο.

Ο έλληνας συνεκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, Μιχάλης Μπάκας, δήλωσε σχετικά: «Οι εξελίξεις στην αντιμετώπισή της ανθρωπιστικής κρίσης είναι δυστυχώς απογοητευτικές. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας με ένα χρόνο καθυστέρηση, με την αύξηση των ροών στην Ιταλία, η ιταλική κυβέρνηση και η ΕΕ ξεκίνησαν κυνήγι κατά των ΜΚΟ που κάνουν διασώσεις στη θάλασσά και η ΕΕ προχωρά τώρα σε συμφωνία με τη Λιβύη, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και μετανάστες όπως έχουμε δει και σε πολλά δημοσιεύματα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πολιτιστική αποκέντρωση, την ανάδειξη της ιστορίας των οικιστικών συνόλων και την πολιτιστική χορηγία
Τρίτη, 04 Ιούλ. 2017, 17:55

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράσαμε έγκαιρα την ελπίδα ότι η νέα Υπουργός Πολιτισμού θα δρομολογούσε άμεσα την προσπάθεια συστηματικής αναβάθμισης του τομέα «πολιτισμός» σε επίπεδο Περιφέρειας.

Μόνιμος αποδέκτης των κονδυλίων για πολιτιστικές δράσεις, η Αθήνα συγκεντρώνει πολλά έργα που η φυσική τους θέση είναι σε μουσειακά ιδρύματα της Περιφέρειας. Έτσι, στην πολιτιστική υποβάθμιση μακριά από την πρωτεύουσα, έρχεται να προστεθεί και η σημαντική συρρίκνωση του πολιτιστικού τουρισμού με εύλογη, επακόλουθη, συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
Τρίτη, 04 Ιούλ. 2017, 17:48

Το παρόν τους έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο άνοιγμα του 3ήμερου Πολιτικoύ-Προγραμματκού Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν στην διαδικασία έναρξης του Συνεδρίου μέσω διμελούς αντιπροσωπείας από τον συν-εκπρόσωπο Κώστα Διάκο και το τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Γιώργο Δημητρίου.

Τον χαιρετισμό στο Συνέδριο και τους συνέδρους απηύθυνε ο συν-εκπρόσωπος Κώστας Διάκος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα κυριότερα σημεία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των καιρών και σκιαγραφώντας τα κύρια εργαλεία της προσπάθειας θεραπείας της:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης - Χρειάζεται περαιτέρω σχεδιασμός και τόλμη για τα επόμενα βήματα
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:34

Με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγινε επιτέλους το δεύτερο βήμα για την αποκατάσταση της «ιστορικής αλήθειας», μετά το περσινό πρώτο, με την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, φυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και το οποίο είχε συκοφαντηθεί και δαιμονοποιηθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεν εξαιρετικά θετικό το γεγονός, υποστηρίζουμε όμως ότι πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων όπως η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και ερεύνα γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Νέο Θεσμικό πλαίσιο για ελεύθερη & υπεύθυνη κατασκήνωση!
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:29

Kάθε καλοκαίρι, βρισκόμαστε ξανά να συζητάμε για την ελεύθερη κατασκήνωση. Έχουμε από τις σημαντικότερες αφίξεις φέτος, και απ' ότι φαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, οι αφίξεις θα φθάσουν τα 30 εκατομμύρια και η αύξηση των αφίξεων σε σύγκριση με το 2016 θα αγγίζει το 7%, ενώ ο στόχος είναι ο τουρισμός να φτάσει το25% του ΑΕΠ.

Παρόλες τις ευοίωνες προβλέψεις, οι ξενοδόχοι "μετράνε τα κεφάλια" σαν να ήταν ευρώ που χάνονται στην θάλασσα και όχι άνθρωποι κουρασμένοι από την εξοντωτική εργασία όλης της χρονιάς και τον καύσωνα της Αθήνας ή άλλων πόλεων, φτασμένοι στα όρια με τις υψηλές φορολογίες, αναζητώντας μόνη ανάσα το καλοκαίρι στις παραλίες και τα βουνά της Ελλάδας, κοντά στην φύση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό