Oμιλία Θάνου Γιαννούδη, εκ μέρους της νεολαίας των Οικολόγων Πράσινων, στην συνεδρίαση της 27/9/2017 ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ της Βουλής
Σάββατο, 30 Σεπ. 2017, 06:50

Καλησπέρα σας κι από μένα κι ευχαριστώ θερμά για την τιμή! Ονομάζομαι Θάνος Γιαννούδης κι εκπροσωπώ στο διάλογο τη Νεολαία Οικολόγων Πράσινων και τη φωνή της πολιτικής Οικολογίας που πρέπει να ακουστεί και να συνδιαμορφώσει. Παίρνω το λόγο σε έναν Σεπτέμβρη που στιγματίστηκε από μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, με την εικόνα του πετρελαίου στις ακτές της Αττικής να θυμίζει σε όλους μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της εξάρτησής μας ως κοινωνία από τα ορυκτά καύσιμα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Πετρέλαιο και… μύδια! Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής στο τόπο της οικολογικής καταστροφής
Πέμπτη, 28 Σεπ. 2017, 06:37

Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σαλαμίνα και στους τόπους που δέχθηκαν το μεγαλύτερο φορτίο της ρύπανσης από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑττικήςΙ.ΔελήςΑ.ΑκρίβοςΧ.Πατσός, Γ.Δημητρίου - συνοδεία μελών του κόμματος -Α.Παγουλάτος - και του συν-εκπροσώπου ΟΠ Κ.Διάκου. Η επίσκεψη οργανώθηκε σε συνέργεια με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαλαμίνας «Πέροιβο» και προέβλεπε συνάντηση με την Δήμαρχο Σαλαμίνας Ι.Νάννου-Παπαθανασίου, μέλη της αντιπολίτευσης της δημοτικής παράταξης «Ναυμαχία» - Α.Μακρένογλου - και εκπροσώπους της εταιρείας που εργάζεται για την απορρύπανση της ακτογραμμής και του θαλάσσιου χώρου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ελάτε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις εξορύξεις πετρελαίου, λιγνίτη, χρυσού
Πέμπτη, 21 Σεπ. 2017, 18:14

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε σε σιωπηλή αντίσταση, με αφορμή τη ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 πμ. στο Σύνταγμα.

Κάθε πολίτης, κάθε φορέας ας φέρει το πλακάτ του, το πανό του, την γνώμη του, την πρότασή του.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, να σταθούμε όρθιοι και να συζητήσουμε για την οικολογία και το περιβάλλον!


e-max.it: your social media marketing partner
 
Μετά το μαζούτ και την σύγχυση, η πραγματική εικόνα - Όχι στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις στις κλειστές θάλασσές μας!
Δευτέρα, 18 Σεπ. 2017, 17:46

Τώρα που μαζί με το μαζούτ αρχίζει να κατακάθεται η σκόνη της σύγχυσης και μια πρώτη αποτίμηση του τραγικού ατυχήματος που αλλάζει την εικόνα Σαρωνικού, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουμε ότι ακόμα και εάν όπως όλοι ευχόμαστε:

- όλα τα πλοία διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είναι αξιόπλοα και ασφαλή

- η Πολιτεία διαθέτει και εφαρμόζει εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης αυτών των συμβάντων

- όλες οι ενδεδειγμένες υπηρεσίες, φορείς και ειδικοί επιστήμονες  εμπλακούν συντεταγμένα στην συλλογή δεδομένων και  στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Πολιτικές αδιαφορίας… Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού
Σάββατο, 16 Σεπ. 2017, 13:24

- Σχεδόν σίγουρα, η βύθιση του δεξαμενόπλοιου ανοικτά της Σαλαμίνας με τις απρόβλεπτες επιπτώσεις της σε οικοσυστήματα, οικονομίες και ποιότητα ζωής, συνιστά προϊόν σωρείας ανεξέλεγκτων παρανομιών και ίσως και περιπτώσεων διαφθοράς - παμπάλαιο σκάφος με συνεχείς παρατάσεις άδειας από το Υπ.Ναυτιλίας, με πλήρωμα 2 αντί 11 ατόμων και εκτός προδιαγραφών για την μεταφορά πετρελαιοειδών λόγω κατασκευής και ηλικίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ: "ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑ"
Παρασκευή, 15 Σεπ. 2017, 18:07

Τις κατευθύνσεις της πολιτικής οικολογίας για μια ανάπτυξη βιωσιμότητας και αειφορίας παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, ο συντονιστής της Ε.Γ. των ΟΠ Γιώργος Πασχαλίδης και οι συνεκπρόσωποι τύπου των ΟΠ, Εύα Πάσχου και Κώστας Διάκος.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό