Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις Γαλλικές Εκλογές
Πέμπτη, 27 Απρ. 2017, 17:07

Η Γαλλία εδώ και χρόνια περνά μια από τις χειρότερες φάσεις της Ιστορίας της. Οι πολίτες απογοητευμένοι από την κατεδάφιση των αξιών της γαλλικής κουλτούρας προσπάθησαν σ' αυτές τις εκλογές να βρουν διέξοδο απέναντι στο διαμορφωμένο γραφειοκρατικό πολιτικό σύστημα. Για πολλούς Γάλλους ως εύκολη λύση επιλέχθηκε ο ευρωφοβικός, ρατσιστικός, πολιτικός ωστόσο, λόγος της Λεπέν.

Η άμυνα του καταστροφικού γραφειοκρατικού και τεχνοκρατικού συστήματος εκφράστηκε με την έντονη προβολή του Μακρόν, άχρωμου πολιτικά, με ελάχιστες κοινωνικές αναφορές, χωρίς κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα, πολιτικά άστεγου, «ανεξάρτητου», αποτυχημένου υπουργού οικονομικών, για μικρό διάστημα στην κυβέρνηση Ολάντ, τραπεζίτη στο επάγγελμα και προκλητικά στηριγμένου προεκλογικά από όλο το επιχειρηματικό και επικοινωνιακό κατεστημένο της Γαλλίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ξεκαλάκη για ενδεχόμενη συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με το ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 26 Απρ. 2017, 16:20

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ξεκαλάκη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφέρεται σε ενδεχόμενη συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με το ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε με σαφήνεια ότι:

- δεν συμμετέχουμε σε καμία διεργασία που αφορά την κεντροαριστερά και οι πολιτικές μας επιλογές προκύπτουν από αποφάσεις των οργάνων μας,

- δεν έχουμε κανένα λόγο συνδιαλλαγής με έναν πολιτικό χώρο που διατηρεί στις τάξεις του στελέχη υπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας. ​


e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
Δευτέρα, 24 Απρ. 2017, 22:09

Σχετικά με τη διαδικασία επαναξιολόγησης του έργου ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που επιχειρείται μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρεμβαίνουν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην ολοκλήρωση του συνολικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση τις αρχές του ΕΣΔΑ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με δεδομένη πάντα τη διάθεση διαλόγου την οποία πιστεύουν και προτείνουν, αισθάνονται την υποχρέωση να δηλώσουν ότι: ο υφιστάμενος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν αρκεί να χρησιμοποιείται μόνο ως νούμερα- ποσοστά στόχων, που καλύπτονται στα χαρτιά με συμφωνία για περιορισμό της δυναμικότητας στις υπερδιαστασιολογημένες και συγκεντρωτικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και δεσμευτικούς όρους για 21 χρόνια).

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να σώσουμε τα μεγάλα πτηνά! Πλήγμα για το Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου - Αιτωλικού ο θάνατος δύο όρνιων
Δευτέρα, 24 Απρ. 2017, 22:04

Δύο νεκρά Όρνια, από τον τελευταίο πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του χωριού Χρυσοβέργι, κοντά στο φαράγγι της Κλεισούρας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν περισσότερα νεκρά πουλιά.
Το τραγικό αυτό περιστατικό συμβαίνει μέσα στην αναπαραγωγική περίοδο, οπότε πιθανά ο θάνατος αυτών των πουλιών να σημαίνει και αργό θάνατο των νεοσσών στη φωλιά των πουλιών.
Καθώς πρόκειται πιθανότατα για δηλητηρίαση, ο κίνδυνος για τα υπόλοιπα Όρνια στο φαράγγι της Κλεισούρας αλλά και στη δεύτερη αποικία στα Ακαρνανικά, τη μεγαλύτερη εναπομείνασα αποικία Όρνιων της Ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πολύ μεγάλος!

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα τρυγόνια να μην εξοντωθούν και τούτη την άνοιξη στα Ιόνια - Έκκληση των Οικολόγων Πράσινων προς τις αρμόδιες αρχές, την αυτοδιοίκηση και την πολιτεία
Τρίτη, 18 Απρ. 2017, 20:06

Κάθε Απρίλιο στα Ιόνια νησιά λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή των Τρυγονιών στην πορεία τους από την Αφρική στον ευρωπαϊκό βορρά για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η καταδίωξη των άγριων ζώων την εποχή της αναπαραγωγής απαγορεύεται γιατί αλλιώς και κατά τον κοινό νου μοιραία θα εξαφανιστούν. Το άλλοτε κοινό Τρυγόνι έχει σήμερα υποστεί μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού του κατά 70%.

Επειδή:

- δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τον αποδεκατισμό των κουρασμένων πουλιών, από οπλοφόρους που τα παραφυλάνε τη στιγμή που φτάνουν στα νησιά έχοντας πετάξει δύο ή και τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Με΄σογειο και τη Σαχάρα

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό