Θεσμοθέτηση και ενσωμάτωση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σε όλες τις μορφές άσκησης υπαίθριου εμπορίου
Πέμπτη, 16 Φεβ. 2017, 17:58

Το υπαίθριο εμπόριο έχει διαχρονικά αφεθεί στην τύχη του γεγονός που οφείλεται στην αποσπασματική νομοθέτηση που δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' όσα προσπαθούσε να επιλύσει. Οι μέχρι τώρα νομοθετικές ρυθμίσεις δεν έλαβαν υπόψη τα αιτήματα των απασχολούμενων σε αυτό. Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε στη δημόσια διαβούλευση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ένα νέο νομοσχέδιο περί υπαίθριου εμπορίου το οποίο εισάγει πολλές θεσμικές αλλαγές. Η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, σχετικά  με το νέο σ/ν σημείωσε:

«Το σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και είναι μια σοβαρή προσπάθεια για την θεραπεία χρόνιων παθογενειών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όχι στην CETA – Να καταψηφίσουν σήμερα οι Έλληνες Ευρωβουλευτές!
Τετάρτη, 15 Φεβ. 2017, 21:16

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν ακόμα μία φορά, σήμερα, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν τη CETA. Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε αντίθετοι και λέμε όχι στην ψήφιση της CETA! Λέμε όχι στη μεταβολή των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων σε εμπορεύσιμες αξίες με σκοπό το κέρδος. Ας σεβαστούμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις κοινωνικές αξίες και την κοινωνική κουλτούρα. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο από την παράκαμψη κοινωνικών και ευρωπαϊκών κεκτημένων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Αύριο κρίνεται το μέλλον της κλιματικής πολιτικής στην Ευρώπη
Τρίτη, 14 Φεβ. 2017, 17:39

Να κρατήσουν υπεύθυνη στάση οι Έλληνες εκπρόσωποι και να μην υποστηρίξουν τα συμφέροντα βρώμικων βιομηχανιών

Στην ερχόμενη ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη 15/2 καθορίζεται το μέλλον της κλιματικής πολιτικής στην Ευρώπη με την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ).

Η χώρα μας μέχρι τώρα έχει εκφράσει μόνο συντηρητικές θέσεις, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των ενεργοβόρων και βρώμικων βιομηχανιών, μακριά από το όφελος το δικό μας και των παιδιών μας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Δήμαρχο Πατρέων
Δευτέρα, 13 Φεβ. 2017, 22:14

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται επειδή δεν διευκόλυνε δράσεις της Χρυσής Αυγής εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν μη τι άλλο αποτελεί θράσος για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όταν εκκρεμούν ακόμα εις βάρος της κατηγορίες για φόνο και άλλες εγκληματικές ενέργειες εις βάρος πολιτών, να εγκαλεί για παράβαση καθήκοντος δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα της κοινωνίας. Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων, την αυτονομία και την αυτοτέλειά τους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό