ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Συνεχίζεται η υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας
Κυριακή, 19 Νοέ. 2017, 09:19

Ερώτηση για την υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στα σχολεία, κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς. Στην ερώτησή του  τονίζει τη σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία της φύσης αλλά και για την πράσινη και βιώσιμη  στροφή της οικονομίας και του πολιτισμού μας.

Κάνοντας μία αποτίμηση  της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία, ο Γιώργος Δημαράς επισημαίνει την σταδιακή μείωση του σχολικού χρόνου που αφιερώνεται στην μελέτη του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα, μόλις ένα μικρό ποσοστό των μαθητώννα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί τις βασικές αρχές της περιβαλλοντικής αγωγής και της αειφορίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Απόφαση για συνεργασία ενάντια στις εξορύξεις ανάμεσα στην Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων και του Δήμου Μεγαρέων
Σάββατο, 18 Νοέ. 2017, 00:00

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Μεγάρων Φωτίου Σταύρο είχε η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων.

Κυριότερο θέμα της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή μας σχετικά με την αδειοδότηση που ζητά ιδιωτική εταιρεία  από τις κρατικές υπηρεσίες για να αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό ύπαρξης Βωξίτη στη περιοχή των Μεγάρων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη και εκμετάλλευση.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αντίθεση τους στην  εξόρυξη που θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην βεβαρημένη περιοχή των Μεγάρων και ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής.Αποφασίστηκε συνεργασία σε  όλα τα επίπεδα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σήμερα στο Πολυτεχνείο
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 00:00

Στις 12.00 μ σήμερα, 17 Νόεμβρη οι οικολόγποι Πράσινοι κατάθεσαν στεφάνι στρο μνημείο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Ο Συν εκπρόσωπος Κώστας Διάκος μετά την κατάθεση σε δηλώσεις του επισήμανε την υποχρέωση του κόμματος να τιμήσει τους νεκρούς της εξέγερσης, να επιβεβαιώσει την επικαιρότητα του συνθήματος  "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" και να υπενθυμίσει την πολιτική σημασία των μηνυμάτων της εξέγερσης για Δημοκρατία, Ειρήνη, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ο Γ. Δημαράς στην πόλη της Μάνδρας μετά τις φονικές πλημμύρες
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 20:12

Δυστυχώς, οι προτάσεις και οι προτεραιότητες της Πολιτικής Οικολογίας γράφονται κατά κανόνα ‘στα παλαιά ή καινούργια υποδήματα' των "αρμοδίων" που κυριαρχούν στο κοινωνικό-οικονομικό- πολιτικό  σύστημα.

Την πληγωμένη από τις φονικές πλημμύρες πόλη της Μάνδρας επισκέφτηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς.

Σε συνεντεύξεις  που ακολούθησαν σε ΜΜΕ τόνισε τα εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 17:40

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι οι αξίες που έθεσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 44 χρόνια μετά, παραμένουν όχι μόνο επίκαιρες αλλά και διεκδικούμενες ακόμα και τώρα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

Για το ψωμί που αναζητείται από το 30% του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για τη Παιδεία που όλο και περισσότερο γίνεται δυσπρόσιτη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και παρέχεται με όρους υποταγής στην Οικονομία αντί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό