Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη και άμεση συζήτηση για το χρέος
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 17:06

Μετά από συζήτηση στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων για την αποτίμηση της συμφωνίας με την οποία έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, ήταν κοινή διαπίστωση ότι σε αυτήν υπάρχει το έλλειμμα της μη ταυτόχρονης έναρξης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους. Ακόμα θεωρήθηκε ότι τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ πέραν του 2018, συνεχίζουν τις  γνωστές μνημονιακές επιλογές. Τέτοιου είδους επιλογές σε βάρος των πολιτών, εμποδίζουν την  ουσιαστική,  ποιοτική  και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Θεωρούμε ακόμα ότι τα αντιμέτρα στα μέτρα, αποτελούν πρόσκαιρες επιλογές, χωρίς την ένταξη τους σ' ένα βιώσιμο οικονομικό σχεδιασμό, κι έτσι δεν αρκούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας, της κοινωνίας αλλά και των πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα επεισόδια σε Λέρο και Χίο
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 17:00

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν τρεις τουλάχιστον επιθέσεις ρατσιστικής βίας στη Λέρο. Με συντεταγμένο τρόπο συμμορίες προχώρησαν σε ξυλοδαρμό προσφύγων αρκετοί από του οποίους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Οι πράξεις αυτές είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές και ξενοφοβικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, η σύλληψη των υπαιτίων των επιθέσεων τους με την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου.

Την ίδια ώρα στη Χίο σημειώνονται συνεχείς συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων.  Η μακρά περίοδος αναμονής, οι πολλαπλές απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου σε πολλούς πρόσφυγες σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και την αποχώρηση των ΜΚΟ που προσέφεραν ιατρική φροντίδα (και ιδιαίτερα ψυχιατρική) στους πρόσφυγες, συγκροτούν ένα μίγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συγχαρητήρια στον Emmanuel Macron για την εκλογή του
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 16:56

Συγχαρητήρια στον Emmanuel Macron για την εκλογή του ως Προέδρου της Γαλλίας. Το αποτέλεσμα είναι μια βαθιά ανακούφιση για την Ευρώπη και την Δημοκρατία, όμως δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να επιδείξει τολμηρή στάση απέναντι στην κοινωνική ανισότητα, στην ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τις πολιτικές λιτότητας, ειδάλλως κόμματα όπως αυτό της Λεπέν θα προσπαθήσουν και πάλι να επωφεληθούν από την απογοήτευση, αυτή την φορά με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Χρέος του είναι να αποκαταστήσει το συλλογικό πνεύμα στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, αντιμετωπίζοντας δραστικά τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έφερε η λιτότητα σε μεγάλα μέρη της Ευρώπης και στην χώρα μας

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Δευτέρα, 08 Μάι. 2017, 18:59

Στις 16/3/2017 ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας (με τη συναίνεση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη) εξήγγειλε πως "θα χωροθετηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων), πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ 251)".

Η κατασκευή του τεράστιου γηπέδου (35.000 θέσεων), μαζί με τα άλλα έργα που θα το συνοδεύουν (οι μεγάλες ομάδες έχουν μετατραπεί σε εμπορικές επιχειρήσεις, με εκτεταμένες χρήσεις εμπορίου, αναψυχής, γκαράζ κλπ), θα αποκόψει την επικοινωνία της πόλης (φυσική και οπτική) με τον ορεινό όγκο του Υμηττού, θα υποβαθμίσει τις υπώρειές του και τις προστατευόμενες δασικές ενότητες, θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου καθώς και την κοίτη του ποταμού Ιλισού (απ' τα πολύ λίγα σημεία του που δεν έχουν μπαζωθεί), και παράλληλα θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα, συρρικνώνει, κατακερματίσει το χώρο, αποτρέποντας μια για πάντα τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όπου φυσάει ο άνεμος… Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά της έγκρισης των Aιολικών Σταθμών στην Μάνη
Δευτέρα, 08 Μάι. 2017, 18:54

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεμελιώνουμε την πολιτική μας οπτική στην παραδοχή μιας άλλης, επαναπροσανατολισμένης, πρότασης «ανάπτυξης», που δεν αρκείται στην προσπάθεια μείωσης των συμπτωμάτων της οικολογικής κρίσης, μέσω ενός ρηχού περιβαλλοντισμού, αλλά προχωρά σε μια συνολική κριτική του μοντέλου της βιομηχανικής καπιταλιστικής ανάπτυξης και των πολιτικών που την στηρίζουν, οι οποίες δημιούργησαν και δημιουργούν την κρίση. Μιας πρότασης «βιώσιμης ευημερίας» που στοχεύει στην μεταστροφή του σημερινού ανταγωνιστικού μοντέλου κοινωνίας, οικονομίας και φυσικού περιβάλλοντος, παραγωγής και κατανάλωσης, βάσει των οικολογικών παραδοχών της «κλίμακας», της «εγγύτητας» και της «διάχυσης» και των προταγμάτων:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό