Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην αιχμαλωσία της άγριας ζωής. Τα άγρια ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα
Κυριακή, 12 Φεβ. 2017, 14:18

Τα δελφίνια-κλόουν είναι δυστυχισμένα όπως ήταν οι αρκούδες-χορεύτριες, όπως είναι ακόμη κάποια ζώα στα τσίρκα. Ας γίνει αυτή η «διασκέδαση» παρελθόν.

Αυτό το τηλεοπτικό σποτάκι αποτελεί μία ιδιωτική πρωτοβουλία που έγινε υπό την αιγίδα των Περιβαλλοντικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων:

The Dolphin's Voice e.V. , iSea & Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος την οποία στηρίζουν επίσης πολλές ακόμη οργανώσεις, τόσο Ελληνικές (ΕΚΠΑΖ, Π.Φ.Π.Ο, Αλκυόνη, Free & Real ) όσο και διεθνείς (Ric o Barry's Dolphins' project, Sea Shepherd Cove Guardians, Animalia, Oikeutta eläimille) και το αξιοσημείωτο είναι πως όλοι όσοι εργάστηκαν για την δημιουργία του, εργάστηκαν εθελοντικά.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Δημόσια διαφάνεια στην χρηματοδότηση και την αποτελεσματικότητα των ΜΚΟ
Παρασκευή, 10 Φεβ. 2017, 20:17

Σχετικά με τις υποθέσεις των ΜΚΟ που έχουν σταλεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στην δικαιοσύνη, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Πρωταρχικός ρόλος των ΜΚΟ για τις ευνομούμενες και δημοκρατικές κοινωνίες είναι η προσφορά και η αλληλεγγύη, οπότε η λειτουργία τους θα πρέπει να είναι πέρα και έξω από την λογική του κέρδους. Όσες από αυτές ανάγουν την αλληλεγγύη σε επάγγελμα ούτε να λειτουργούν τον σκοπό τους ανεπηρέαστα μπορούν, ούτε τελικά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο που έχει ανάγκη. Το γεγονός ότι πολλές από τις ΜΚΟ που κατηγορούνται φαίνεται να δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό, επείγει την διαπίστωση της καταλληλότητάςτους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη
Τρίτη, 07 Φεβ. 2017, 20:18

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια ενός μεγάλου τροβαδούρου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Η ​εποχή της εφηβικής μας ανεμελιάς και των ονείρων που μας τραγούδησε, έχει αφήσει υπέροχες και γλυκές αναμνήσεις. Η εκλεπτυσμένη κριτική που ταίριαζε στο μελαγχολικό του βλέμμα, μαζί με την ανάλαφρη αίσθηση ανθρωπιάς γεμάτης αιχμηρό χιούμορ για τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας, συνεχίζει να υπάρχει στις μνήμες μας και να μας θυμίζει ότι η Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της έχει μέσα της πηγαία την αισιοδοξία για το αύριο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την κατάθεση του σ/ν που αφορά στην προστασία του Πάρκου Πρεσπών
Τρίτη, 07 Φεβ. 2017, 20:15

Η προστασία των περιβαλλοντικά προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, είναι καθήκον μας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επικροτούν την δράση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία του διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.

Η νομοθετική αυτή πράξη του σημερινού Αν. Υπουργού αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης δουλειάς και επεξεργασίας του θέματος από τους Οικολόγους Πράσινους, δεδομένης και της θέσης του προκατόχου και μέλους των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Τσιρώνη, στο ΥΠΕΝ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη διαπίστωση ότι ο τωρινός Αναπληρωτής Υπουργός συνεχίζει και ολοκληρώνει οικολογικές επιλογές και πολιτικές στο Υπουργείο του.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό