ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 17:40

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι οι αξίες που έθεσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 44 χρόνια μετά, παραμένουν όχι μόνο επίκαιρες αλλά και διεκδικούμενες ακόμα και τώρα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

Για το ψωμί που αναζητείται από το 30% του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για τη Παιδεία που όλο και περισσότερο γίνεται δυσπρόσιτη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και παρέχεται με όρους υποταγής στην Οικονομία αντί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΒΡΟΧΗ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:06

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική οφείλεται στο συνδυασμό των ωμών παρεμβάσεων στη υδρολογική λεκάνη με την αποψίλωση της ορεινής ζώνης και τη συνολική σφράγιση της γης που έχει αφανίσει τις φυσικές διεξόδους του νερού μετά από έντονη βροχόπτωση.

Oι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους των θυμάτων. Οι εικόνες που μας θλίβουν σήμερα, αύριο μπορεί να είναι ο κανόνας γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Εάν συμβαίνει τέτοια καταστροφή και τραγωδία σήμερα με μια ισχυρή βροχή, σε λίγα χρόνια που τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ πιο συχνά και ακραία οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η ανακύκλωση αποτελεί βασική οικολογική επιλογή για την οικονομία
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:02

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το Νομοσχέδιο για την Ανακύκλωση, τη μείωση της πλαστικής σακούλας και την αναδιοργάνωση του ΕΟΑΝ

Η παρουσία μελών των Οικολόγων Πράσινων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του νέου νόμου που επαναπροσδιορίζει ουσιαστικά την θεσμική λειτουργία της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1/11 στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τροποποίηση του  ν.2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για το νομοσχέδιο για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:17

Η εδραίωση ενός ολοκληρωμένου, εύρωστου και αποτελεσματικού συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας ήταν κομβικό σημείο της κυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ΣΥΡΙΖΑ και ήταν το πρώτο μέλημα μας αμέσως μετά την ανάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2015 από το μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Γ. Τσιρώνη.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ξεκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για την σύνταξη του υπό διαβούλευση νόμου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ειδική συζήτηση για τα προβλήματα στα νησιά την Τετάρτη 15/11 στο Ευρωκοινοβούλιο
Τρίτη, 14 Νοέ. 2017, 19:20

Καθώς οι ροές των προσφύγων στα νησιά παραμένουν και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται, άμεση ανάγκη για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού μετακίνησης των προσφύγων για την ανακούφιση των νησιών

Τη Λέσβο επισκέφτηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Μπάρμπαρα Λόχμπιχλερ, Γερμανίδα ευρωβουλευτής των  Πράσινων, αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η  κα Λόχμπιχλερ συνοδευόμενη από τον συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Βορείου Αιγαίου Μιχάλη Μπάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, εθελοντές και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη ενώ επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και το κέντρο κράτησης της Μόριας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό