Πολιτικές αδιαφορίας… Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού
Σάββατο, 16 Σεπ. 2017, 13:24

- Σχεδόν σίγουρα, η βύθιση του δεξαμενόπλοιου ανοικτά της Σαλαμίνας με τις απρόβλεπτες επιπτώσεις της σε οικοσυστήματα, οικονομίες και ποιότητα ζωής, συνιστά προϊόν σωρείας ανεξέλεγκτων παρανομιών και ίσως και περιπτώσεων διαφθοράς - παμπάλαιο σκάφος με συνεχείς παρατάσεις άδειας από το Υπ.Ναυτιλίας, με πλήρωμα 2 αντί 11 ατόμων και εκτός προδιαγραφών για την μεταφορά πετρελαιοειδών λόγω κατασκευής και ηλικίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ: "ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑ"
Παρασκευή, 15 Σεπ. 2017, 18:07

Τις κατευθύνσεις της πολιτικής οικολογίας για μια ανάπτυξη βιωσιμότητας και αειφορίας παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, ο συντονιστής της Ε.Γ. των ΟΠ Γιώργος Πασχαλίδης και οι συνεκπρόσωποι τύπου των ΟΠ, Εύα Πάσχου και Κώστας Διάκος.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
«Οχι» στην αντιπεριβαλλοντική και αποικιοκρατική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργού κ.Σταθάκη για τους υδρογονάνθρακες
Παρασκευή, 15 Σεπ. 2017, 06:06

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, διαχρονικά και σταθερά είμαστε κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων. Την θέση μας αυτή, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής όλης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Οικογένειας, φροντίσαμε και την συμπεριλάβαμε στο προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των Οικολόγων Πράσινων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση μας αυτή γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ μετά τις τραγικές εξελίξεις στο Αμύνταιο (υποχώρηση εδάφους με ζημές 1,7 δις) και τους σεισμούς στο Ιόνιο και το Αιγαίο (κλειστή θάλασσα), την στιγμή μάλιστα που αναδεικνύεται μία μόνο σημαντική παράμετρος η οποία επιβεβαιώνει την θέση μας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Είναι όλοι υπεύθυνοι… Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού
Τετάρτη, 13 Σεπ. 2017, 18:30

Με αφορμή την διαφαινόμενη οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Προς το παρόν και μέχρι να διευκρινιστούν, ενδιαφέρουν ελάχιστα τα συγκεκριμένα αίτια της βύθισης του δεξαμενόπλοιου που στάθηκε η αιτία της θαλάσσιας ρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας και, όπως φαίνεται, και της Πειραϊκής. Αυτό το οποίο προβάλλει ως τραγικό αίτιο της οικολογικής καταστροφής, σε όλο του το μεγαλείο, δεν είναι άλλο από το τριτοκοσμικό χωροταξικό χάος οικιστικών και βιομηχανικών περιοχών, εμπορικών περιοχών και περιοχών αναψυχής, λιμανιών και αιγιαλών στο οποίο καταδίκασαν το λεκανοπέδιο της Αττικής όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Τετάρτη, 13 Σεπ. 2017, 18:24

Ένας από τους πλέον αδικημένους λαούς που αγωνίζεται ηρωικά εδώ και σχεδόν έναν αιώνα για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του, οι Κούρδοι, φαίνεται να δικαιώνεται. Στις 25 Σεπτεμβρίου οι Κούρδοι του Ιράκ αποφασίζουν με δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή τους. Το από τη συνθήκη της Λοζάνης το 1923 διαμελισμένο ανάμεσα σε τέσσερις χώρες Κουρδιστάν (Τουρκία, Ιράν, Συρία, Ιράκ) αποκτά για πρώτη φορά αυτόνομη κρατική υπόσταση, αλλάζοντας ριζικά το χάρτη της περιοχής.

Οι Κούρδοι, ένας αυτόχθων δυτικοασιατικός λαός με μεγάλη διασπορά ανά τον κόσμο, υπολογίζονται σε 25-30 εκατομμύρια.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ | Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 14:00μμ, Νικόλαος Γερμανός, αιθ. C
Τρίτη, 12 Σεπ. 2017, 17:46

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 82ης ΔΕΘ, θα δώσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι, στον χώρο Νικόλαος Γερμανός, αιθ. C, όπου θα τοποθετηθούν σχετικά με την πολιτική συγκυρία σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις μεγάλες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό