Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων – ΜΜΕ
Παρασκευή, 03 Φεβ. 2017, 18:16

Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, που στέλνει το πόρισμα στη δικαιοσύνη

Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής, για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, στην Ολομέλεια της Βουλής στη 1/2, έγινε ολοφάνερο ότι οι σχέσεις πολιτικών κομμάτων, τραπεζών και συστημικών ΜΜΕ στη εποχή πριν την κρίση, προσδιορίζονται από αδιαφάνεια και σπατάλες του δημόσιου χρήματος. Η διαπλοκή των κυρίαρχων κομμάτων της μεταπολίτευσης με τους επιχειρηματίες και τον Τύπο στο γνωστό "τρίγωνο της πολιτικής αμαρτίας" και οι ρόλοι του καθενός είναι πλέον ξεκάθαροι.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Το master plan για το Ελληνικό θα πρέπει να εξεταστεί με τη ματιά της βιωσιμότητας αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου
Παρασκευή, 03 Φεβ. 2017, 18:12

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το master plan της Lamda Development -που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καζίνο και ουρανοξύστη για την έκταση του Ελληνικού- και που πρόκειται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι η Αθήνα έχει ανάγκη για πολλαπλάσια έκταση μητροπολιτικών πάρκων, αφού λείπει το 70% του πρασίνου που απαιτούν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές και το Ελληνικό ήταν η τελευταία διαθέσιμη δημόσια έκταση άνω των 1.000 στρεμμάτων που θα μπορούσε να προστεθεί στο σημερινό ελλειμματικό πράσινο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι βραχονησίδες στο Αιγαίο έχουν ελληνική ταυτότητα και είναι καταγεγραμμένες στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000
Παρασκευή, 03 Φεβ. 2017, 18:09

Με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 130 μικρές και μεγάλες βραχονησίδες οι οποίες ούτε ταυτότητα έχουν, ούτε καν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Οι βραχονησίδες του Αιγαίου όχι μόνο είναι ελληνικό έδαφος, αλλά επίσης Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αξίας για τη φύση και ιδιαίτερα για τα πουλιά.  Ανήκουν στο Ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, είναι πλήρως καταγεγραμμένες και χαρτογραφημένες, αποτελούν αντικείμενο πολυετούς έρευνας από πλήθος  έλληνες και ξένους επιστήμονες και απολαμβάνουν του κοινοτικού καθεστώτος προστασίας και διατήρησης».

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.
Πέμπτη, 02 Φεβ. 2017, 18:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στο βαθμό που αυτή αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταρρυθμίσεων τα θέματα της παιδείας σφαιρικά και μακροχρόνια και όχι αποσπασματικά και μικροπολιτικά. Θεωρούμε, ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι στη σωστή κατεύθυνση όσο αφορά στην άρση των ανισοτήτων αναφορικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση γενικά και στις ανώτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης ειδικότερα, που επιτυγχάνεται με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία και την αυτονόμηση του Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό