Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην αιχμαλωσία της άγριας ζωής. Τα άγρια ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα

Θετική η αντίδραση από το ΥΠΕΝ, έπειτα από έκκληση των Οικολόγων Πράσινων για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού λόγω καιρικών συνθηκών
Τετάρτη, 11 Ιαν. 2017, 19:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απαγόρευση θήρας σε όλη τη χώρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2017 και θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παράλληλα, εκδόθηκε εγκύκλιος προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία για άμεση έκδοση τοπικών απαγορευτικών διατάξεων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από επείγουσα έκκληση των Οικολόγων Πρασίνων καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Υπουργική Απόφαση θέσπισης σχεδίου διαχείρισης για την βιντζότρατα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών
Τετάρτη, 11 Ιαν. 2017, 18:27

Απειλή για την θαλάσσια βιοποικιλότητα αλλά παράλληλα καταστρατήγηση των αρχών και των διατάξεων εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου που διέπουν την βιώσιμη αλιεία αποτελεί η Υπουργική απόφαση 6719/146097 της 30-12-2016 του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με την οποία θεσπίζεται σχέδιο διαχείρισης για την βιτζότρατα.

Όπως έχουν επανειλημμένως τονίσει οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, η βιντζότρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο το οποίο λειτουργεί σαρωτικά και έχει καταστροφικά αποτελέσματα στους ιχθυοπληθυσμούς και την θαλάσσια βιοποικιλότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την κατάσταση αυτή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Άμεση ανάγκη καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού μέχρι την βελτίωση των καιρικών φαινομένων
Τρίτη, 10 Ιαν. 2017, 18:51

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι ζητούν την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την επικράτεια και όχι αποκλειστικά στις χιονοσκεπείς περιοχές.

Από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν καταγγελίες για μαζική σφαγή πουλιών από τους κυνηγούς στις λίγες περιοχές που δεν έχουν σκεπαστεί με χιόνια και στις οποίες έχουν καταφύγει χιλιάδες πουλιά αναζητώντας απεγνωσμένα τροφή.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και κάθε πολίτης που νοιάζεται για τη φύση απαιτούν το αυτονόητο. Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα και όχι μόνο τοπικές απαγορεύσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για την νέα χρονιά
Σάββατο, 31 Δεκ. 2016, 14:43

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται το 2017 να είναι μια αληθινά νέα χρονιά: Που θα καταφέρουμε να αποδείξουμε πως μάθαμε από τις δυσκολίες, τα παθήματα αλλά και τις προσπάθειες και τους αγώνες των προηγούμενων ετών. Και μια νέα χρονιά όπου η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, η φροντίδα για τον πλανήτη και η έννοια για τις γενιές που έρχονται, θα βρουν καλύτερους δρόμους για να προχωρήσουν και να γίνουν πράξεις.

e-max.it: your social media marketing partner
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό