Ειδική συζήτηση για τα προβλήματα στα νησιά την Τετάρτη 15/11 στο Ευρωκοινοβούλιο
Τρίτη, 14 Νοέ. 2017, 19:20

Καθώς οι ροές των προσφύγων στα νησιά παραμένουν και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται, άμεση ανάγκη για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού μετακίνησης των προσφύγων για την ανακούφιση των νησιών

Τη Λέσβο επισκέφτηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Μπάρμπαρα Λόχμπιχλερ, Γερμανίδα ευρωβουλευτής των  Πράσινων, αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η  κα Λόχμπιχλερ συνοδευόμενη από τον συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Βορείου Αιγαίου Μιχάλη Μπάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, εθελοντές και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη ενώ επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και το κέντρο κράτησης της Μόριας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στην συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία
Τετάρτη, 08 Νοέ. 2017, 23:25

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση ακύρωση της διακρατικής συμφωνίας πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία γιατί:

1. Από τον περασμένο Φεβρουάριο πέρασε ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξοπλιστικό εμπάργκο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας λόγω της εμπλοκής της στον πόλεμο της Υεμένης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κράτη τα οποία παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αγοράζουν όπλα από την ΕΕ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ο τζόγος δεν συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση
Τρίτη, 07 Νοέ. 2017, 21:58

Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες των τυχερών παιγνίων και του τζόγου για τον άνθρωπο. Ειδικότερα τα «φρουτάκια» (παιγνιομηχανήματα VLT) εκτιμάται ότι ευθύνονται για το 85% των περιπτώσεων εθισμού στον τζόγο, καθώς δεν απαιτούν καμία δεξιότητα, απομονώνουν τον παίκτη από το κοινωνικό του περιβάλλον και αυξάνουν δραματικά το ποσό χρημάτων που μπορεί να διακινδυνεύσει ένας παίκτης σε μικρό χρονικό διάστημα. Αποτελούν δραστηριότητα αντιπαραγωγική, που αντί να προσθέτει πλούτο στην κοινωνία, εκμεταλλεύεται την απόγνωση ή τη ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων, καλλιεργώντας μια ψεύτικη ελπίδα εύκολου πλουτισμού.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συνάντηση της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο με συμπόρευση σε κοινά θέματα και ελάχιστες διαφωνίες
Κυριακή, 05 Νοέ. 2017, 20:42

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη απο τον Συντονιστή Δελή Ιωάννη και τα μέλη Σμεραΐδου Σοφία και Πανάρετο Αναστάσιο είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο. Συζητήθηκαν θέματα όπως το Ρέμα Πικροδάφνης, ο Κηφισός, οι ιχθυοκαλλιέργειες Πόρου και Σαλαμίνας, ο ΧΥΤΑ Φυλής, τα γήπεδα για ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και Παναθηναϊκού στο Γουδί, το Πάρκο Τρίτσης, καθώς και τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Χ.Α απειλεί ξανά την κοινωνική συνοχή - Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά από την Πολιτεία
Πέμπτη, 02 Νοέ. 2017, 18:36

Μέσα σε μία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες τριών ακόμη βίαιων επιθέσεων μελών της ΧΑ εναντίον μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη κατά την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, εναντίον οικογενειών Πακιστανών στα Σεπόλια, όπου και κατάφεραν να ακυρώσουν με προπηλακισμούς και τρομοκράτηση την έναρξη προγραμματισμένων μαθημάτων της πακιστανικής κοινότητας, και τέλος εναντίον της δικηγόρου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.

Η συχνότητα και η ένταση των βίαιων αυτών κρουσμάτων θυμίζει εποχές πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα οπότε και η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως «κράτος εν κράτει» σε ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό