Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
Τρίτη, 04 Ιούλ. 2017, 17:48

Το παρόν τους έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο άνοιγμα του 3ήμερου Πολιτικoύ-Προγραμματκού Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν στην διαδικασία έναρξης του Συνεδρίου μέσω διμελούς αντιπροσωπείας από τον συν-εκπρόσωπο Κώστα Διάκο και το τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Γιώργο Δημητρίου.

Τον χαιρετισμό στο Συνέδριο και τους συνέδρους απηύθυνε ο συν-εκπρόσωπος Κώστας Διάκος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα κυριότερα σημεία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των καιρών και σκιαγραφώντας τα κύρια εργαλεία της προσπάθειας θεραπείας της:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης - Χρειάζεται περαιτέρω σχεδιασμός και τόλμη για τα επόμενα βήματα
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:34

Με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγινε επιτέλους το δεύτερο βήμα για την αποκατάσταση της «ιστορικής αλήθειας», μετά το περσινό πρώτο, με την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, φυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και το οποίο είχε συκοφαντηθεί και δαιμονοποιηθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεν εξαιρετικά θετικό το γεγονός, υποστηρίζουμε όμως ότι πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων όπως η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και ερεύνα γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Νέο Θεσμικό πλαίσιο για ελεύθερη & υπεύθυνη κατασκήνωση!
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:29

Kάθε καλοκαίρι, βρισκόμαστε ξανά να συζητάμε για την ελεύθερη κατασκήνωση. Έχουμε από τις σημαντικότερες αφίξεις φέτος, και απ' ότι φαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, οι αφίξεις θα φθάσουν τα 30 εκατομμύρια και η αύξηση των αφίξεων σε σύγκριση με το 2016 θα αγγίζει το 7%, ενώ ο στόχος είναι ο τουρισμός να φτάσει το25% του ΑΕΠ.

Παρόλες τις ευοίωνες προβλέψεις, οι ξενοδόχοι "μετράνε τα κεφάλια" σαν να ήταν ευρώ που χάνονται στην θάλασσα και όχι άνθρωποι κουρασμένοι από την εξοντωτική εργασία όλης της χρονιάς και τον καύσωνα της Αθήνας ή άλλων πόλεων, φτασμένοι στα όρια με τις υψηλές φορολογίες, αναζητώντας μόνη ανάσα το καλοκαίρι στις παραλίες και τα βουνά της Ελλάδας, κοντά στην φύση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Γιώργος Δημαράς: Περιβαλλοντικό και Οικονομικό Έγκλημα στη Δυτική Μακεδονία - Βίαιη εκμετάλλευση του λιγνίτη χωρίς στρατηγικό σχέδιο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:22

Ήμασταν αντίθετοι στον σχεδιασμό για την Πτολεμαΐδα 5

Στην ανάγκη ενός διαφορετικού ενεργειακού σχεδιασμού προκειμένου να έχει μέλλον η χώρα και να μην επιβαρυνθούν οι επόμενες γενιές, αναφέρθηκε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής σχετικά με την περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων της Δυτικής Μακεδονίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Εκκλησία συναποφασίζει για το περιεχόμενων των σχολικών βιβλίων
Πέμπτη, 29 Ιούν. 2017, 18:24

Δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά από ένα σχολείο δημοκρατικό, κοσμικό και ουδετερόθρησκο

Ο θρησκευτικός αποχρωματισμός της ελληνικής εκπαίδευσης, ως φυσικής συνέπειας του χωρισμού εκκλησίας - κράτους, φαντάζει όλο και πιο ανέφικτος. Η εκχώρηση από την Πολιτεία στην Εκκλησία της εξουσίας να συνδιαμορφώνει το περιεχόμενο σχολικών βιβλίων ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία και πληγώνει πολιτικά όλους/ες όσους/ες πίστεψαν ότι με την παρούσα κυβέρνηση θα είχαμε τις τομές εκείνες που θα οδηγούσαν το ελληνικό σχολείο σε ένα πιο κοσμικό και κατά συνέπεια πιο δημοκρατικό δρόμο. Δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που η εκκλησία επιχειρεί κάτι τέτοιο (ύλη ιστορίας, βιολογίας) όμως η επίσημη επικύρωση από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση  της δυνατότητας για  λογοκρισία της διδασκόμενης ύλης από την Εκκλησία της Ελλάδος μόνο σε  θεοκρατικά καθεστώτα μπορεί να μας παραπέμψει.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό