Από τις 21/9/2017 άρχισε η προσωρινή εφαρμογή της CETA στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πέμπτη, 12 Οκτ. 2017, 17:07

Η Βουλή καλείται να παρέμβει για την προστασία των κοινών αγαθών, των δημόσιων θεσμών, της κοινωνικής πρόνοιας και του Περιβάλλοντος!

Στις 21 Σεπτεμβρίου ετέθη σε ισχύ η προσωρινή εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, της γνωστής CETA.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία αυτή που, μεταξύ των άλλων, περιορίζει τις κοινωνικές ρυθμίσεις, ιδιωτικοποιεί κοινωνικά δημόσια αγαθά -ακόμα και το νερό- απορυθμίζει το τομέα της εργασίας και περιορίζει την προστασία του Περιβάλλοντος χάριν του οικονομικού κέρδους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΗ
Πέμπτη, 12 Οκτ. 2017, 17:05

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την οδύνη στους για τον πρώιμο χαμό του Γιάννη Παντή, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο Γιάννης Παντής υπήρξε καθηγητής στον τομέα Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με αξιοσημείωτη συμβολή στην επιστημονική μελέτη του περιβάλλοντος και ειδικά σε θέματα ρύπανσης, διαχείρισης οικοσυστημάτων με έμφαση στα υποβαθμισμένα και ερημοποιημένα μεσογειακά συστήματα, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έχοντας αφήσει παρακαταθήκη ένα σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην επιστήμη του περιβάλλοντος και στους οικολογίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ημερίδα – Συνάντηση Εργασίας Οικολόγων Πράσινων και Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος: "Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για Οικονομία και Παιδεία"
Τρίτη, 10 Οκτ. 2017, 17:04

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου η ημερίδα -συνάντηση εργασίας που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα με θέμα: «Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για την Οικονομία και την Παιδεία». Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Μιχάλη Μπάκα, εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης και την ανάγκη μιας πιο κοινωνικής Ευρώπης όσο αφορά στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας αλλά και προφανώς και στην απασχόληση, με στόχο μια Ευρώπη πιο διάφανη ως προς τη λειτουργία της αλλά και πιο δημοκρατική με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου
Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 17:38

Ένα γενναίο βήμα εμπρός της Ελληνικής Πολιτείας για το σεβασμό της διαφορετικότητας, την ισονομία και την ισοπολιτεία

Κάθε νομοθετική ρύθμιση που στοχεύει στην αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος μιας κοινωνικής ομάδας, σηματοδοτεί  ένα ακόμη βήμα προς την ισονομία και την ισοπολιτεία και δεν μπορεί παρά να φέρει περισσότερη δημοκρατία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου το οποίο έρχεται για ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τη νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών στον Ασπρόπυργο
Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 17:41

Να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα στην ναζιστική επέλαση της Χ.Α

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τη νέα ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες και επισημαίνουμε ότι όσο η δικαστική διαδικασία δεν ολοκληρώνεται, όσο δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, όσο ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κακουργηματικών πράξεων κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο θα γινόμαστε μάρτυρες της βίαιης δράσης αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπως με την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών στον Ασπρόπυργο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό