Συνέντευξη Τύπου Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος – Οικολόγων Πράσινων
Παρασκευή, 07 Απρ. 2017, 17:12

Για την διαπραγμάτευση και το νέο ευρωπαϊκό τοπίο μετά το Brexit, την νίκη Trump και τις ολλανδικές εκλογές

Τρίτη 11 Απριλίου στις 11:00π.μ, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λ. Αμαλίας 8)

Με αφορμή την επίσκεψη Ευρωβουλευτών, μελών της ομάδας των Πράσινων - Greens/EFA Group, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Απριλίου στις 11:00π.μ, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα).

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τον βομβαρδισμό στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ: Mόνο συνολική, πολιτική διαδικασία θα δώσει τέλος στον πόλεμο
Κυριακή, 09 Απρ. 2017, 21:00

Ο σημερινός βομβαρδισμός στόχων από τις ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας αποτελεί συνέχεια των πολεμικών επεμβάσεων ξένων δυνάμεων στην περιοχή. Όπως έχει δείξει και η εμπειρία των επεμβάσεων σε ΙΡΑΚ και Λιβύη οι πολεμικές επεμβάσεις δεν δίνουν λύση στο ζήτημα.

Για περισσότερο από 6 χρόνια η Συρία υποφέρει από ένα δολοφονικό εμφύλιο πόλεμο με περισσότερο από το μισό της πληθυσμό να έχει αναγκαστεί να φύγει από τις εστίες του, πάνω από 6 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους, 5 εκατομμύρια σε στρατόπεδα σε γειτονικές χώρες και περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να έχουν έρθει στην Ευρώπη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να σταθεροποιηθεί η λουρονησίδα του Κοτυχίου
Κυριακή, 09 Απρ. 2017, 20:57

Μετά την σημαντική εξέλιξη της οριοθέτησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων του αιγιαλού του Εθνικού Πάρκου Στροφιλιάς Κοτυχίου, ιδιαίτερα στο επίμαχο τμήμα βόρεια της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, αίρεται ένα σοβαρό εμπόδιο για την υλοποίηση ενός οριστικού έργου για την σταθεροποίησή της έναντι της διάβρωσης. Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα έστειλε σχετική επιστολή στην Περιφερειακή Αρχή Δ. Ελλάδας ζητώντας να τεθεί σε προτεραιότητα η ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο και η εκτέλεση, ενός έργου σταθεροποίησης της ευαίσθητης αυτής λωρίδας, που να σέβεται και να αξιοποιεί τις φυσικές δυνάμεις που διαμόρφωσαν τις ισορροπίες θάλασσας, λιμνοθάλασσας και στεριάς στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ρεμάτων όπως ο Βέργας που επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο
Παρασκευή, 07 Απρ. 2017, 17:09

Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 5 Απριλίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τους συνεκπρόσωπους των Οικολόγων Πράσινων, Κώστα Διάκου και Εύας Πάσχου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωσε για το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του ελληνικού στρατού καθώς επίσης ότι δεν απαιτείται αύξηση των αμυντικών δαπανών. Όσον αφορά τα οικολογικά θέματα που τέθηκαν, έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη περιβαλλοντικών δράσεων. Οι Ε. Πάσχου και Κ. Διάκος πρόβαλλαν προτάσεις για περιβαλλοντική εκπαίδευση και πρότειναν σεμινάρια στον στρατό για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους θάνατους εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων
Παρασκευή, 07 Απρ. 2017, 17:04

Η ανησυχία των εργαζόμενων στον τομέα καθαριότητας των δήμων για τις χρόνιες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, δυστυχώς με τραγικό τρόπο. Ο θάνατος οδηγού απορριμματοφόρου στα Χανιά την Τρίτη 4 Απριλίου, δείχνει ότι οι 23 νεκροί και οι 18 σοβαρά τραυματίες την διετία 2014-2016 κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι, και αποδεικνύουν το βάσιμο καταγγελιών της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι πραγματικά τραγικό, συνάνθρωποι μας να χάνουν την ζωή τους ή να τραυματίζονται σοβαρά κατά την διάρκεια της δύσκολης εργασίας τους χωρίς να έχουν καμία υπαιτιότητα, ενώ προσπαθούν με ευσυνειδησία να κάνουν την δύσκολη και ιδιόμορφη δουλειά τους. Πρόκειται για αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που φροντίζουν οι πόλεις και γειτονιές μας να είναι καθαρές, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα, που δεν τους αναλογεί. Τα κακοσυντηρημένα οχήματα, ο ελλιπής εξοπλισμός και η έλλειψη εκπαίδευσης των εργαζόμενων είναι χρόνια φαινόμενα που πλέον δεν κρύβονται, ούτε αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό