Οι Σέρβοι Πράσινοι στην Ελλάδα
Παρασκευή, 08 Σεπ. 2017, 15:49

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος της Σερβίας στην Ελλάδα, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με συμμετοχή πράσινων βουλευτών της γειτονικής χώρας και του προέδρου του πράσινου κόμματος Ivan Karic. Παρά το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Karic συναντήθηκε στη Βουλή με τον βουλευτή και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργο Δημαρά και επικοινώνησε με τους Οικολόγους Πράσινους. Ευχαρίστησε το κόμμα μας για τη διαχρονική συνεργασία στο πεδίο της διαμόρφωσης των οικολογικών τους προτάσεων και μας κάλεσε στο Βελιγράδι για κοινές συσκέψεις εργασίας με στόχο την ανάπτυξη του Πράσινου Βαλκανικού Κινήματος.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ο οργανωμένος αποπροσανατολισμός για το κυνήγι δεν πείθει
Παρασκευή, 25 Αύγ. 2017, 06:18

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Αν.Υπουργού ΥΠΕΝ για την έναρξη  του κυνηγιού οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν τη φανερά φιλοκυνηγετική στάση του Υπουργού και υπενθυμίζουν ότι ο Υπουργός ούτε ανεξέλεγκτος είναι ούτε, πολύ περισσότερο, κινείται εκτός πολιτικής των συγκυβερνώντων κομμάτων με την ψήφο των οποίων βρίσκεται στη θέση του Υπουργού αφού αυτά δίνουν τη θεσμική δυνατότητα να τον ορίζει ο εκλεγόμενος Πρωθυπουργός ως υπουργό.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ανοικτή επιστολή στον Αν. Υπουργό ΥΠΕΝ Σ.Φάμελλο - Η νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας 2017-18: Σαν μόνοι ενδιαφερόμενοι να ήταν οι κυνηγοί
Σάββατο, 19 Αύγ. 2017, 15:42

Το κυνήγι δεν αφορά μόνο όσους κατέχουν άδεια κυνηγιού. Είναι μια δραστηριότητα που επηρεάζει την άγρια πανίδα και έρχεται σε αντίθεση με άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες στη φύση. Υπό αυτό το σκεπτικό, η έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας από το ΥΠΕΝ είναι άκρως απογοητευτική αφού δεν λαμβάνει υπόψη της τα επιστημονικά επιχειρήματα του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας και παρουσιάστηκαν στο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση στη Βαρκελώνη
Παρασκευή, 18 Αύγ. 2017, 21:17

Οι τυφλές επιθέσεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο ότι, όσα μέτρα ασφαλείας κι αν παρθούν, όσοι έλεγχοι κι αν γίνουν, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να παρακάμπτονται και να αχρηστεύονται στην πράξη.

Η συνδρομή του δυτικού κόσμου στις πολιτικές που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν στη διάλυση των αραβικών κρατών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, είναι αδιαμφισβήτητη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Παρασκευή, 18 Αύγ. 2017, 19:28

Οι πυρκαγιές δεν είναι ένα ακόμη μέρος της επικαιρότητας που ανεβάζει την τηλεθέαση και την επόμενη μέρα θα αντικατασταθούν από αλλά γεγονότα στις ειδήσεις, αλλά συμβάντα με τεράστιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιθυμούμε την έναρξη σοβαρού διαλόγου σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, και μπορούμε να συμβάλουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Έφυγε μια αντικομφορμίστρια καλλιτέχνης…
Παρασκευή, 11 Αύγ. 2017, 16:41

Σχετικά με την σημερινή κηδεία της Αρλέττας, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος δήλωσε:

«Σήμερα κηδεύτηκε η Αρλέττα, κοντά στα μεγάλα ονόματα του πολιτισμού μας στο Α' Νεκροταφείο. Μια πολυσχιδής καλλιτέχνης, χαρακτηριστική για τον αντικομφορμισμό της που στήριζε μια αδιαμφισβήτητη αλλά και ιδιότυπη ηθική. Κοινωνικά αναρχική, απλή στις εκφράσεις της. Συνεπής στους φίλους-ες της. Χωρίς επικοινωνιακή προβολή, από την καλλιτεχνική της δράση ευτύχισε να επιβεβαιωθεί στις απόψεις της. Κι όμως όσοι-ες την ακολούθησαν στην εξόδιο τελετή μόνο την χαρά για όσα μας άφησε αποδεικνύει το κενό που μένει.»

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό