Οι προτεραιότητες των Οικολόγων Πράσινων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων
Πέμπτη, 02 Φεβ. 2017, 18:25

ΨΗΦΙΣΜΑ 13ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 28-29/1

Αναφορικά με την οικολογία της διαχείρισης των απορριμμάτων, το 13ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων θέτει προτεραιότητες δράσης και παρέμβασης προς την κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία και υποστηρίζει:

Ολοκλήρωση και ψήφιση του νέου Νόμου της Ανακύκλωσης με βάση την εισήγηση που εγκρίθηκε από το ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης  χωρίς ουσιαστικές υποχωρήσεις από τη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αλλά και κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης στη Βουλή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση: Να σταματήσει το «σκωτσέζικο ντους» σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών
Τετάρτη, 01 Φεβ. 2017, 20:31

Οι νέες δηλώσεις Μοσκοβισί, οι "ήξεις αφήξεις" τοποθετήσεις των γραφειοκρατικών μηχανισμών των Βρυξελλών, η απολυτότητα στις διαπραγματευτικές θέσεις του ΔΝΤ που ξεφεύγουν από τις υπάρχουσες συμφωνίες, οι θέσεις του Σόιμπλε που πυροδοτούν και οι υπαναχωρήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, διαμορφώνουν ανασφάλεια στους έλληνες πολίτες που υφίστανται τα πάνδινα για να ξεπεραστεί η κρίση, για την οποία ευθύνονται λιγότερο από όλους. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται εκβιαστικά στην ελληνική Κυβέρνηση, ενισχύοντας το κλίμα οικονομικής ύφεσης και το αίσθημα αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσιονομικού χρέους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 28-29/1 - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ CETA, TTIP, TiSA
Τετάρτη, 01 Φεβ. 2017, 20:24

Η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για προσωρινή τριετή εφαρμογή της CETA θα γίνει στις 14-15 Φεβρουαρίου. Η πρόταση από τα κινήματα των πολιτών της Ευρώπης προς τους ευρωβουλευτές τους είναι να την απορρίψουν.

Το Δικαστικό Σύστημα Επενδύσεων (ICS) της CETA παρέχει δικαιώματα στους επενδυτές που μπορούν να ασκήσουν κατά κόρον, αλλά δεν τους αναθέτει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Δεν επιτρέπει στους πολίτες, τις κοινότητες ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβούν σε καταγγελίες όταν μια εταιρεία παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς, εργασιακούς, υγειονομικούς κανονισμούς, τους κανόνες ασφαλείας κτλ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν το επαίσχυντο Διάταγμα Τράμπ
Τετάρτη, 01 Φεβ. 2017, 20:52

Απόφαση 13ου τακτικού Συνεδρίου Οικολόγων Πράσινων (28-29/1)

Η απαγόρευση που τέθηκε σε εκατομμύρια πολιτών κρατών μουσουλμανικού θρησκεύματος, να ταξιδεύουν στις Η.Π.Α, φάνταζε αδιανόητο πριν  λίγο καιρό.

Η νομιμοποίηση ανάλογων διακρίσεων, που πηγάζουν από ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές απόψεις, θυμίζει τις πιο δίσεκτες εποχές της ανθρωπότητας. Αντίστοιχα ήταν και τα πρώτα βήματα του ναζισμού και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Τέτοιες αποφάσεις καταλύουν πλέον, πλήρως το κράτος δικαίου σε μία από τις μεγαλύτερες δυτικές δημοκρατίες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό