Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Tο Ωραιόκαστρο ξαναχτυπά… Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης!
Πέμπτη, 01 Ιούν. 2017, 17:59

Άλλη μια δίκη παρωδία -επί της πολιτικής της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας-  διεξήχθη χθες στο β μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ευτυχώς με αίσια έκβαση για τους κατηγορούμενους. Πιο συγκεκριμένα δικάστηκε το μόνο μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου του δήμου Ωραιοκάστρου το οποίο αντιτάχθηκε σθεναρά στο κλίμα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας που εκφράστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από μέλος του ΔΣ του συλλόγου όταν κατήγγειλε πέρσι το Μάρτιο δημόσια  μέσω του δημοτικού συμβούλου Ωραιοκάστρου, Άγγελου Θέμελη (κατηγορούμενος και αυτός στη δίκη) τις σκαιότατες και αντιδημοκρατικές πρακτικές (σκίσιμο πρακτικών συνέλευσης) όπως και τις ρατσιστικές αποφάσεις  (άρνηση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα προσφυγόπουλα) του  ΔΣ του συλλόγου γονέων μήνες πριν αποδειχθεί περίτρανα το Σεπτέμβρη του 2016 ότι ορθώς επισημάνθηκε  και δημοσιοποιήθηκε έγκαιρα το κλίμα που διαμορφωνόταν.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
«Εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» - Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στα κατεπείγοντα και τις προχειρότητες για το Φράγμα Μεσοχώρας
Δευτέρα, 29 Μάι. 2017, 17:51

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε διαχρονικά ταχθεί κατά της εκτροπής του Αχελώου και η οριστική αποτροπή του σχεδίου αυτού αποτελεί τμήμα της προγραμματικής μας συνεργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαφωνούμε με την υπογραφή της ΑΕΠΟ που θα δώσει πράσινο φως για την κατασκευή Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο φράγμα Μεσοχώρας. Πρόκειται για σπασμωδική κίνηση που είτε απλώς διαιωνίζει την προχειρότητα και την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού που χαρακτήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις είτε υποκρύπτει άλλους στόχους ενόψει και των μνημονιακών υποχρεώσεων για την πώληση της ΔΕΗ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι σε οποιαδήποτε βία, αποδοκιμάζουν την τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου
Παρασκευή, 26 Μάι. 2017, 17:42

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, με αφορμή την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λούκα Παπαδήμου, εκφράζει  την αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων σε κάθε τρομοκρατική ενεργεία βίας. Με πάγια θέση την άρνηση της βίας στην επίλυση των πολιτικών διαφορών, πιστεύοντας στο δημοκρατικό και κοινωνικό διάλογο, επισημαίνουν  για πολλοστή φορά ότι τέτοιες πράξεις ενισχύουν τα πολιτικά αδιέξοδα, ενώ η δήθεν παραδειγματικότητα τους, αφήνει έξω από την πολιτική τον πολίτη. Η ιστορική πείρα το αποδεικνύει.

Ευχόμαστε στον Λούκα Παπαδήμο ταχεία ανάρρωση και εκφράζουμε τη  συμπαράσταση μας στην οικογένεια του.


e-max.it: your social media marketing partner
 
Οικολόγοι Πράσινοι: « Όχι» στην ΣΜΠΕ για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Τετάρτη, 24 Μάι. 2017, 22:25

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουμε με ένα καθαρό « Όχι» στην ΣΜΠΕ για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση τα ακόλουθα επιχειρήματα:

- Πρώτον, ότι η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μια επιλογή μεγάλης σημασίας που όμως υπηρετεί ένα ενεργειακό σχεδιασμό που στρέφει το βλέμμα του στο παρελθόν, στην εποχή του άνθρακα. Το μέλλον - και πληθαίνουν οι αποδείξεις - στηρίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε τα κεφάλαια του ενεργειακού τομέα και όχι σε στερεές, υγρές ή αέριες μορφές υπεδάφιου άνθρακα.  Αυτό δεν το επιβάλλει μόνο η Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα (2015) αλλά και στρατηγικές επιλογές χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Δανία, η Ισπανία και πολλές άλλες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το χρέος!
Τρίτη, 23 Μάι. 2017, 18:34

Μετά τη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup όσο αφορά στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας, μεταθέτοντας αυτή για τον Ιούνη, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζεται και είναι απαράδεκτο 10.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες που δεν ευθύνονται, να μετατρέπονται σε πειραματόζωα, θύματα των αντιθέσεων και του συγκρουσιακού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα μεταξύ Η.Π.Α. και Γερμανίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε την αποσύνδεση  του ελληνικού χρέους από αυτή την διαμάχη. Καθομολογημένη  διαπίστωση αποτελεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να βρει άμεσα λύση, ανεξάρτητα από τις εκλογικές πολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες και κατάλληλο κλίμα για επενδυτικές δραστηριότητες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό