Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην αιχμαλωσία της άγριας ζωής. Τα άγρια ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον Ηθικό Καταναλωτισμό
Τρίτη, 27 Δεκ. 2016, 17:38

Ως ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε ότι ο θεσμός του Ηθικού Καταναλωτισμού αποτελεί για τις σημερινές συνθήκες της Ελληνικής και παγκόσμιας  οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης, ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση μιας οικονομίας  περιβαλλοντικά αειφόρας και κοινωνικά ισότιμης.

Ο Θεσμός  του Ηθικού Καταναλωτισμού απαιτεί την παροχή κατάλληλου τύπου πληροφοριών στον καταναλωτή έτσι ώστε αυτός να επιλέγει προϊόντα και υπηρεσίες με βάση και την  περιβαλλοντική και κοινωνική επίδρασή τους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Απόφαση ΠΣ Οικολόγων Πράσινων για το νομοσχέδιο δόμησης και χωρικού σχεδιασμού
Δευτέρα, 19 Δεκ. 2016, 19:47

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε, προγραμματικά, ότι κάθε οπτική γύρω από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος - παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, χρήσεις γης και οικιστικός χώρος-θεμελιώνεται στην παραδοχή του χώρου ως οικοσύστημα.

Oι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός του χώρου πρέπει να θεμελιώνεται στην οικολογική χωροταξία των πόρων, των κοινοτήτων, των ανθρωπογενών παρεμβάσεων και των οικιστικών -αστικών και μη αστικών - συνόλων του, κατά κύριο λόγο βάσει:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η οικονομική επιτροπεία δεν μπορεί να ξεπερνά την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική βιωσιμότητας
Δευτέρα, 19 Δεκ. 2016, 19:42

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απαράδεκτη την αναστολή των διαπραγματεύσεων  για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που πάρθηκε με πρωτοβουλία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών. Ζητούν από τους Ευρωπαίους εταίρους να επιμείνουν στη διαδικασία που άνοιξε με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τα μέτρα παρέμβασης στη βιωσιμότητα του χρέους.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίνεται απαραίτητη, ώστε να μη διαταραχθεί η πρόοδος που έχει πετύχει η χώρα, με θυσίες του λαού της, και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στις αγορές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ψήφισμα Πανελλαδικού Συμβουλίου για απαγόρευση της αιχμαλωσίας κητωδών στην Ελλάδα και κλείσιμο του δελφιναρίου στο Αττικό Πάρκο
Τρίτη, 13 Δεκ. 2016, 22:29

Οι μακροχρόνιες προσπάθειες πολιτών και φορέων καθώς και των Οικολόγων Πράσινων για την απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στη χώρα μας έφεραν θετικό αποτέλεσμα με την ψήφιση του νόμου 4039/2012 που απαγορεύει τις παραστάσεις ζώων σε διάφορους χώρους συμπεριλαμβανομένων των τσίρκων και των ζωολογικών κήπων. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε όλα τα ζώα στα τσίρκα και η δεύτερη παγκοσμίως, γεγονός που βεβαιώνει την πεποίθησή μας για ένα μέλλον χωρίς οποιαδήποτε μορφή βίας απέναντι στα ζώα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό