Σκανδαλώδης η αθώωση των βιαστών της Ξάνθης, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Παρασκευή, 07 Απρ. 2017, 17:01

Άλλη μια αθωωτική απόφαση δικαστηρίου, σε καταγγελία για ομαδικό βιασμό πριν από δύο χρόνια νεαρής γυναίκας στην πόλη της Ξάνθης, έρχεται να μας θυμίσει ότι το θύμα βιασμού είναι πολύ δύσκολο να δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια. Μία από τις ειδεχθέστερες μορφές έμφυλης βίας στη χώρα μας, ακόμα αντιμετωπίζεται με μια εγκληματική επιείκεια τόσο στην κοινωνία όσο και στις δικαστικές αίθουσες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής (όπως σε παρόμοιες άλλες πολύκροτες υποθέσεις, όπως τον «βιαστή με την τυρόπιτα») άργησε πολύ, στοιχεία χρήσιμα για την στοιχειοθέτηση του εγκλήματος δεν χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα, αντί για τους δράστες το θύμα  ήταν αυτό που "δικάστηκε και καταδικάστηκε" μέσα στην αίθουσα, απολογούμενη για τις επιλογές της και παλεύοντας να αποδείξει τη βία που υπέστη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συνέδριο Παγκόσμιων Πρασίνων και ΕΠΚ στο Λίβερπουλ για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία της Γης
Τετάρτη, 05 Απρ. 2017, 16:33

Με την ψήφιση της διακήρυξης του Λίβερπουλ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου το Συνέδριο των Παγκόσμιων Πράσινων και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Στη μεγαλύτερη συνάντηση Πράσινων κομμάτων στην ιστορία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 συνέδρων από 103 χώρες, συζητήθηκαν τα προβλήματα όλου του πλανήτη, του κοινού μας σπιτιού. Ο πλανήτης αντιμετωπίζει πολλές απειλές και οι Πράσινοι είναι φορείς αλλαγών, προωθώντας βιώσιμες, ειρηνικές και δημοκρατικές λύσεις. Η περιβαλλοντική κρίση, οι κοινωνικές ανισότητες και πόλεμοι σε όλο τον πλανήτη αυξάνονται και απαιτούν πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να εξαιρεθούν οι παραλίες NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ και προκήρυξη του έργου προετοιμασίας των Π.Δ και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές
Τρίτη, 04 Απρ. 2017, 17:04

Καθώς επίκειται η έκδοση νέας ΚΥΑ για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους ΟΤΑ κατά θερινή περίοδο 2017, συνεχίζονται οι χρονοτριβές στην προκήρυξη του ενταγμένου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έργο προετοιμασίας των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Το έργο, μετά από 7 έτη υπονόμευσής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δρομολογήθηκε επιτέλους από την παρούσα κυβέρνηση, μετρά ωστόσο ήδη σχεδόν 2 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Χωρίς το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς άσκησης δραστηριοτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Προστατευόμενων περιοχών, η εξαίρεση παραχώρησης παραλιών εντός των περιοχών NATURA 2000 είναι, σήμερα, η μόνη ασφαλής επιλογή για τη διαφύλαξη του προστατευτέου αντικειμένου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το δίκτυο περιφερειακών μονοπατιών
Τρίτη, 04 Απρ. 2017, 17:31

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εναλλακτικό τουρισμό αποτελεί το προτεινόμενο έργο «ενοποίηση, ανάδειξη, πιστοποίηση και αποκατάσταση μονοπατιών στις περιφέρειες», με πρώτη Περιφέρεια εφαρμογής την Πελοπόννησο

Ο σκοπός του έργου είναι:

Η ενοποίηση του  δικτύου Μονοπατιών στην εκάστοτε Περιφέρεια.

Τα κατακερματισμένα μονοπάτια, θα ενώνονται σε ένα κεντρικό κορμό , κάνοντας δυνατή την συντήρηση τους. Το όφελος θα είναι η δημιουργία ενός ενιαίου τουριστικού προορισμού, που με το μεγάλο του μήκος θα μπορεί να παρατείνει την παραμονή των οικοτουριστών ή των περιπατητικών τουριστών πάνω από ένα μήνα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον εναλλακτικό τουρισμό
Τρίτη, 04 Απρ. 2017, 17:25

Το 2015 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Κλείνοντας με κέρδη ρεκορ και 26 εκατομμύρια επισκέπτες, δεν μπορούσε να προδικάζει παρά την πιο ευοίωνη εξέλιξη για το χώρο της φιλοξενίας που είναι από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνική οικονομίας.

Το 2015 μας αποχαιρέτησε, με τον εκπρόσωπο της Κυβάρνησης να περιγράφει όλα τα παραπάνω και μας έκανε να χαμογελάσουμε με την αίσθηση αισιοδοξίας που γεννιόταν.

Ή μήπως δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα?

Η αλήθεια είναι ότι 26 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα το 2015.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό