Για μια κοινωνία σεβασμού και νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ζώων
Τετάρτη, 04 Οκτ. 2017, 17:03

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πάνω από 70 δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα (θηλαστικά και πτηνά) δολοφονούνται κάθε χρόνο - 9 δισεκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη - και γύρω στα 1 με 3 τρισεκατομμύρια ψάρια και άλλα ζώα της θάλασσας αλιεύονται για να μετατραπούν σε σημαντικό ποσοστό σε ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Τεράστιος o αριθμός των ζώων που διαβιούν, μεταφέρονται, και σφάζονται κάτω από φρικτές συνθήκες, την ίδια στιγμή που η εκτροφή παραγωγικών ζώων αποτελεί παράγοντα με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κατανάλωση νερού, στη ρύπανση των υδάτινων πόρων, στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στην καταστροφή των βιοτόπων και στην υποβάθμιση του εδάφους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το δημοψήφισμα της Καταλονίας:Η ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα
Κυριακή, 01 Οκτ. 2017, 18:12

Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και το δικαίωμα κάθε λαού στην αυτοδιάθεση και στον αυτοκαθορισμό συνιστούν θεμελιώδη προτάγματα του πράσινου κινήματος και της πολιτικής μας οπτικής. Γι'αυτό, τα γεγονότα που σημάδεψαν και σημαδεύουν την προσπάθεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας προβληματίζουν τόσο από την σκοπιά των αυταρχικών ενεργειών, κατασταλτικού χαρακτήρα, που λαμβάνουν χώρα, όσο και από εκείνη της έξαρσης των φαινόμενων εθνικισμού, λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας, απ'όπου και αν προέρχονται.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σάββατο, 30 Σεπ. 2017, 13:39

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρεμβαίνουν δημόσια για ένα σοβαρό θέμα που αφορά -για μια ακόμη φορά - τους κινδύνους ρύπανσης στον πρόσφατα πληγέντα Σαρωνικό και ειδικότερα στην περιοχή της Ελευσίνας. Μια περιοχή, της οποίας η ακτογραμμή παρέμενε κατειλημμένη από διάφορες ρυπαίνουσες δραστηριότητες, καθώς και τη λιμενική εγκατάσταση που για χρόνια στερούν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Μια περιοχή, όπου πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δώσει πολλά χρόνια αγώνες για να απομακρυνθούν ή να αποφευχθούν ρυπογόνες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Oμιλία Θάνου Γιαννούδη, εκ μέρους της νεολαίας των Οικολόγων Πράσινων, στην συνεδρίαση της 27/9/2017 ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ της Βουλής
Σάββατο, 30 Σεπ. 2017, 06:50

Καλησπέρα σας κι από μένα κι ευχαριστώ θερμά για την τιμή! Ονομάζομαι Θάνος Γιαννούδης κι εκπροσωπώ στο διάλογο τη Νεολαία Οικολόγων Πράσινων και τη φωνή της πολιτικής Οικολογίας που πρέπει να ακουστεί και να συνδιαμορφώσει. Παίρνω το λόγο σε έναν Σεπτέμβρη που στιγματίστηκε από μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, με την εικόνα του πετρελαίου στις ακτές της Αττικής να θυμίζει σε όλους μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της εξάρτησής μας ως κοινωνία από τα ορυκτά καύσιμα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Πετρέλαιο και… μύδια! Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής στο τόπο της οικολογικής καταστροφής
Πέμπτη, 28 Σεπ. 2017, 06:37

Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σαλαμίνα και στους τόπους που δέχθηκαν το μεγαλύτερο φορτίο της ρύπανσης από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑττικήςΙ.ΔελήςΑ.ΑκρίβοςΧ.Πατσός, Γ.Δημητρίου - συνοδεία μελών του κόμματος -Α.Παγουλάτος - και του συν-εκπροσώπου ΟΠ Κ.Διάκου. Η επίσκεψη οργανώθηκε σε συνέργεια με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαλαμίνας «Πέροιβο» και προέβλεπε συνάντηση με την Δήμαρχο Σαλαμίνας Ι.Νάννου-Παπαθανασίου, μέλη της αντιπολίτευσης της δημοτικής παράταξης «Ναυμαχία» - Α.Μακρένογλου - και εκπροσώπους της εταιρείας που εργάζεται για την απορρύπανση της ακτογραμμής και του θαλάσσιου χώρου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό