Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Να «ξανασφυρίξει» το τραίνο στο σταθμό του Ναυπλίου
Πέμπτη, 11 Μάι. 2017, 17:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Ανατολικής Πελοποννήσου

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ανατολικής Πελοποννήσου τέθηκε οριστικά σε αναστολή λειτουργίας πριν από επτά περίπου χρόνια, σχεδόν από το 2010, σαν αποτέλεσμα της φαύλης και εγκληματικά  ανεύθυνης διακυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που είχε οδηγήσει στην προοδευτική απαξίωση  του δικτύου και στην παντελή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το εντυπωσιακό μάλιστα της συγκεκριμένης περίπτωσης αποτελεί το γεγονός ότι, λίγο πριν την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του, το δίκτυο είχε ανακαινιστεί με εύλογη κατασπατάληση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Στων Δελφών το «μεταλλευτικό» λιμάνι - Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά της έγκρισης αναθεώρησης του Πολεοδομικού Σχεδίου της Ιτέας
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 22:20

 

Για τους Οικολόγους Πράσινους, Πολεοδομικά και Χωροταξικά Σχέδια συνιστούν πραγματικό «κοινωνικό συμβόλαιο» και προϊόν μιας γνήσια συμμετοχικής διαχείρισης του χώρου και της οικιστικής οντότητας, τα οποία υποχρεούνται να εισάγουν μια δυναμική προσέγγιση στις πολιτικές της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με όρους δικτύων και οικοσυστήματος ή, καλύτερα, βιώσιμης ευημερίας. Κάθε Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχέδιο οφείλει να αποτελεί προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης της απόλυτης συμβατότητας κάθε επέμβασης μετασχηματισμού ή επικαιροποίησης του χώρου με το υπάρχον φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον, με μοναδικά κριτήρια εκείνα της προστασίας, της βέλτιστης δυνατής ανάδειξης τους και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη και άμεση συζήτηση για το χρέος
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 17:06

Μετά από συζήτηση στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων για την αποτίμηση της συμφωνίας με την οποία έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, ήταν κοινή διαπίστωση ότι σε αυτήν υπάρχει το έλλειμμα της μη ταυτόχρονης έναρξης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους. Ακόμα θεωρήθηκε ότι τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ πέραν του 2018, συνεχίζουν τις  γνωστές μνημονιακές επιλογές. Τέτοιου είδους επιλογές σε βάρος των πολιτών, εμποδίζουν την  ουσιαστική,  ποιοτική  και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Θεωρούμε ακόμα ότι τα αντιμέτρα στα μέτρα, αποτελούν πρόσκαιρες επιλογές, χωρίς την ένταξη τους σ' ένα βιώσιμο οικονομικό σχεδιασμό, κι έτσι δεν αρκούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας, της κοινωνίας αλλά και των πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα επεισόδια σε Λέρο και Χίο
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 17:00

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν τρεις τουλάχιστον επιθέσεις ρατσιστικής βίας στη Λέρο. Με συντεταγμένο τρόπο συμμορίες προχώρησαν σε ξυλοδαρμό προσφύγων αρκετοί από του οποίους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Οι πράξεις αυτές είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές και ξενοφοβικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, η σύλληψη των υπαιτίων των επιθέσεων τους με την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου.

Την ίδια ώρα στη Χίο σημειώνονται συνεχείς συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων.  Η μακρά περίοδος αναμονής, οι πολλαπλές απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου σε πολλούς πρόσφυγες σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και την αποχώρηση των ΜΚΟ που προσέφεραν ιατρική φροντίδα (και ιδιαίτερα ψυχιατρική) στους πρόσφυγες, συγκροτούν ένα μίγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συγχαρητήρια στον Emmanuel Macron για την εκλογή του
Τρίτη, 09 Μάι. 2017, 16:56

Συγχαρητήρια στον Emmanuel Macron για την εκλογή του ως Προέδρου της Γαλλίας. Το αποτέλεσμα είναι μια βαθιά ανακούφιση για την Ευρώπη και την Δημοκρατία, όμως δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να επιδείξει τολμηρή στάση απέναντι στην κοινωνική ανισότητα, στην ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τις πολιτικές λιτότητας, ειδάλλως κόμματα όπως αυτό της Λεπέν θα προσπαθήσουν και πάλι να επωφεληθούν από την απογοήτευση, αυτή την φορά με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Χρέος του είναι να αποκαταστήσει το συλλογικό πνεύμα στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, αντιμετωπίζοντας δραστικά τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έφερε η λιτότητα σε μεγάλα μέρη της Ευρώπης και στην χώρα μας

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό