Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την μετακίνηση Μουζάλα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα νησιά
Πέμπτη, 26 Οκτ. 2017, 18:20

Mε την επιδείνωση του καιρού και τις πρώτες βροχές ήδη στα νησιά, αλλά και με την εμπειρία και τα διδάγματα της περσινής χρονιάς εμφανώς αναξιοποίητα, φαίνεται δυστυχώς να σηματοδοτείται η έναρξη μίας ακόμη πολύ δύσκολης περιόδου για τους/τις εγκλωβισμένους/ες πρόσφυγες των νησιών.

Συνεχείς νέες αφίξεις, κατεστραμμένες  υποδομές, χώροι που φιλοξενούν πολλαπλάσιους των δυνατοτήτων τους πρόσφυγες, ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής  και ανεπαρκέστατες  ιατρικές υπηρεσίες, βραδύτατες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου και μετεγκατάστασης, θεσμικά εμπόδια στην μετακίνηση των ανθρώπων αυτών στην ενδοχώρα, συνεχιζόμενες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ανεξέλεγκτη βίαιη δράση ακραίων ομάδων συνθέτουν την εικόνα της κατάστασης στα νησιά.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή δημοσίευμα στον τύπο της Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 25 Οκτ. 2017, 17:51

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, η Γραμματεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων Πράσινων δηλώνει τα παρακάτω:

Η υποτιθέμενη διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων δεν απηχεί σε καμιά περίπτωση την πραγματική διάσταση του γεγονότος που αφορά στην αποχώρηση ενός στελέχους του κόμματος στην Αθήνα και κάποιων μελών της τοπικής του οργάνωσης που τον ακλούθησαν. Η κοινή δήλωση των δύο οικολόγων βουλευτών μας, των Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργου Δημαρά, όπως και η κεντρική ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, μας καλύπτει απόλυτα και θέτει τις πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος της αποχώρησης κάποιων μελών.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των δύο βουλευτών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ (μελών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργου Δημαρά και Γιάννη Τσιρώνη
Παρασκευή, 20 Οκτ. 2017, 17:14

Για το θέμα της αποχώρησης μελών από το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες και τους φίλους της Οικολογίας τα εξής:

Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «διασπάστηκε» το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ότι δήθεν έφυγαν τα «μισά μέλη».Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν 4 μέλη από τα 31 τακτικά μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου. Στην ουσία αποχώρησαν κάποια μέλη του κόμματος μιας τοπικής οργάνωσης (ΠΚ Αχαρνών) και μερικά διάσπαρτα μέλη της "ομάδας" τους.

Ως βουλευτές των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που έχουμε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κινούμαστε θεσμικά και στα πλαίσια των πολιτικών αποφάσεων των συνεδρίων του κόμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ξανά στο δημόσιο διάλογο η ιστορική και μαχητική «Πράσινη Πολιτική»
Παρασκευή, 20 Οκτ. 2017, 06:14

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Επικοινωνίας του κόμματος, αποφάσισε την υλοποίηση απόφασης του Πανελλαδικού Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική επανέκδοση μιας ιστορικής εφημερίδας του πολιτικού οικολογικού χώρου, της «Πράσινης Πολιτικής».

Η «Πράσινη Πολιτική» αποτέλεσε για χρόνια έκφραση της Πολιτικής Οικολογίας. Με οικολογικά ρεπορτάζ, με τη πολιτική θεωρητική οικολογική σκέψη, με αρθρογραφία μαχητική και πρωτοποριακή στην ερμηνεία των δεδομένων και την προβολή των γεγονότων έδωσε μια κατεύθυνση διαφορετική στο συνηθισμένο περιεχόμενο του πολιτικού διαλόγου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την σύλληψη του Κ. Σύρου, προέδρου του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης
Πέμπτη, 19 Οκτ. 2017, 16:40

Και ενώ η θεσμική νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους έχει πάρει το δρόμο της εδώ και μήνες ακολουθώντας την ηθική αποδοχή στην κοινωνία,  η αστυνομία  σε πλήρη δυσαρμονία και αναντιστοιχία με τα σημαντικά αυτά θεσμικά βήματα εξακολουθεί να συλλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι καλλιεργούν κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Σύρος, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης,  ο οποίος επί χρόνια μάχεται ανοιχτά και δημόσια υπέρ του δικαιώματος στην αυτοκαλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, αλλά είναι η πρώτη φορά που προσάγεται και η -5 μηνών έγκυος- γυναίκα του, μπροστά μάλιστα στην ανήλικη κόρη τους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό