Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το χρέος!
Τρίτη, 23 Μάι. 2017, 18:34

Μετά τη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup όσο αφορά στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας, μεταθέτοντας αυτή για τον Ιούνη, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζεται και είναι απαράδεκτο 10.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες που δεν ευθύνονται, να μετατρέπονται σε πειραματόζωα, θύματα των αντιθέσεων και του συγκρουσιακού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα μεταξύ Η.Π.Α. και Γερμανίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε την αποσύνδεση  του ελληνικού χρέους από αυτή την διαμάχη. Καθομολογημένη  διαπίστωση αποτελεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να βρει άμεσα λύση, ανεξάρτητα από τις εκλογικές πολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες και κατάλληλο κλίμα για επενδυτικές δραστηριότητες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης
Κυριακή, 21 Μάι. 2017, 21:09

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική βιοποικιλότητα. Από την καταδίωξη των μεγάλων άγριων ζώων (δεκάδες οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες μέσα στο 2017, συνεχιζόμενα κρούσματα δηλητηρίασης μεγάλων αρπακτικών πουλιών) μέχρι τον αφανισμό μικρών οικοσυστημάτων και σπάνιας χλωρίδας, η ελληνική βιοποικιλότητα χάνεται.

Η καταδίωξη με κυνηγετικά όπλα, οι ληστρικές μέθοδοι αλιείας, τα δηλητηριασμένα δολώματα, η καταστροφή μικρών βιοτόπων, η ισοπέδωση αμμολόφων και παραλιών για τουριστικές δραστηριότητες, η εκχέρσωση φυσικών περιοχών, η ανεξέλεγκτη χρήση αγροχημικών, η απελευθέρωση στη φύση ξενικών ειδών είναι μερικές μόνο από τις παρανομίες που γίνονται ανεκτές υπό το σκεπτικό «δεν έχουμε να φάμε, τη βιοποικιλότητα θα προσέξουμε;».

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η ποιότητα της Πληροφορίας είναι ποιότητα Δημοκρατίας
Πέμπτη, 18 Μάι. 2017, 18:19

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Η προβληματική της Κοινωνίας της Πληροφορίας αποτελεί βαθιά πολιτικό ζήτημα για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους. Οι τρόποι δημιουργίας και διάχυσης της πληροφορίας - γνώμης ή άποψης, ιδέας ή επιστημονικής γνώσης ή και προιόντος πολιτισμού - θέτουν σαφή τα όρια διάκρισης μεταξύ των ιεραρχικών, αυταρχικών, πολιτικών συστημάτων - ελέγχου και καταστολής της κοινωνίας - και του μοντέλου μιας άλλης, «οριζόντιας» και αντι-αυταρχικής Δημοκρατίας, περιεκτικής και όχι αποκλειστικής, η οποία εγκαλεί τον πολίτη στον προσεταιρισμό και στον συνεταιρισμό στο πλαίσιο του καθορισμού της συλλογικής πολιτικής.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Αιολικά στα 4 νησιά
Πέμπτη, 18 Μάι. 2017, 18:09

Αφουγκραζόμενοι τις Αντιδράσεις των τοπικών Κοινωνιών των 4 Νησιών των Κυκλάδων, όπου απο την Συγκυβέρνηση του 2014 υπογράφηκε η σχετική Αδειοδότηση τους απο τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κο Ι. Μανιάτη, εμείς οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε την συμπαράσταση μας ως προς το δίκαιο Αίτημα τους. Συναινούμε επίσης και στηρίζουμε την προσφυγή στο ΣτΕ των Δήμων αλλά και αυτής από Κοινωνικούς φορείς - Ομάδες Πολιτών.

Θεωρούμε όμως ακόμη περισσότερο σημαντικά και ζητάμε

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Με όραμα την «κοινωνία που να ανήκει σε όλους»
Τετάρτη, 17 Μάι. 2017, 18:12

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κ.Διάκος για την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος δήλωσε:

«Ο διαρκής αγώνας για την οριστική απάλειψη κάθε τύπου και μορφής διάκρισης, υπέρ της απόλυτης ανοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τους θεμελιώδεις πυλώνες της πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας του παγκόσμιου Πράσινου Κινήματος και των Οικολόγων Πράσινων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό