Όπως σε όλα τα κόμματα
Πέμπτη, 19 Οκτ. 2017, 16:36

Όπως σε όλα τα πολιτικά κόμματα, έτσι και στους Οικολόγους Πράσινους, άτομα ή και ομάδες ατόμων, συμμετέχουν ή αποχωρούν στο πλαίσιο της ρευστής πολιτικής συγκυρίας ή αλλαγής προσωπικών επιλογών.

Η πρόσφατη αποχώρηση μιας μικρής ομάδας μελών, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διάσπαση του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων.


e-max.it: your social media marketing partner
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 19 Οκτ. 2017, 16:31

Με αφορμή την αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Για τους Οικολόγους Πράσινους τα συμπεράσματα της επίσκεψης είναι ουσιαστικά δύο: Δεν συμφωνούμε με την αύξηση των αμυντικών δαπανών και δεν θεωρούμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει κοινές αξίες με τη σημερινή διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών».


e-max.it: your social media marketing partner
 
Σχόλιο του συν-εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με την λεκτική επίθεση που δέχτηκε από εκπρόσωπο της ΝΔ σε εκπομπή σχετικά με την κάνναβη
Τρίτη, 17 Οκτ. 2017, 18:12

Σχετικά με την λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο «Τατιάνα Live» την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου με αφορμή το θέμα της κάνναβης, ο Κώστας Διάκος σχολίασε:

«Για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέδειξε το σκοταδιστικό συντηρητισμό του κόμματος του. Η αναταραχή που έφερε σχετικά με τις ρεαλιστικές τοποθετήσεις των Οικολόγων Πράσινων για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, έβγαλε όλο τον σκοταδισμό του κόμματος αυτού, όταν σχεδόν σε όλα τα κράτη που κυβερνά η ίδια πολιτική παράταξη αποποινικοποιούν τη χρήση κάνναβης. Για την Ελλάδα ο λαϊκισμός της ΝΔ δεν το επιτρέπει. Είναι και πολλά τα λεφτά βλέπεις από αυτή την μαύρη αγορά.... και αφορολόγητα».

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ο Γιώργος Δημαράς σε εκδήλωση για την ανακύκλωση στα Βίλια Αττικής
Τρίτη, 17 Οκτ. 2017, 18:16

Σε εκδήλωση για την ανακύκλωση και την επανάχρηση απορριμμάτων συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Βιλίων Αττικής. Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Μείωση, επανάχρηση, ανακύκλωση: Η διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο» διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης Ε.Ο.ΑΝ. υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των δημοτών και της δημοτικής αρχής για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Τη συζήτηση συντόνισε η Έλενα Μπότση, Κοινωνιολόγος και μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την κάνναβη: Όχι στον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες, να αποκαλυφθεί η επιστημονική διάσταση του ζητήματος
Δευτέρα, 16 Οκτ. 2017, 19:18

Σχετικά με τον θόρυβο που έχουν προξενήσει οι δηλώσεις του Οικολόγου Πράσινου Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, αναφερόμενος στην φαρμακευτική κάνναβη, οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι ως κόμμα έχουν πρωτοστατήσει τόσο για την νομιμοποίηση καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης στην χώρα μας, όσο και για την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσα από τις ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών τους το διάστημα 2010-2014, αλλά και μετέπειτα, μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση των ΟΠ στο κοινοβούλιο. Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και η χρήση του ονόματος ήταν δαιμονοποιημένη και κατακριτέα και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να νομοθετήσει η χώρα για την κλωστική/βιομηχανική και την φαρμακευτική, διασχίσαμε έναν μεσαίωνα. Σήμερα όλοι το επικροτούν και τελικά το θεώρησαν αναγκαίο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Η Κάνναβη… και η γλάστρα! Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής για τo «παράβολο» αυτοκαλλιέργειας για προσωπική χρήση
Δευτέρα, 16 Οκτ. 2017, 16:28

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε υπέρ μιας πολιτικής εξαρτησιογόνων ουσιών με την αντιμετώπιση του εθισμού ως συνολικότερου προβλήματος υγείας και τη σαφή διάκριση μεταξύ ψυχικής και σωματικής εξάρτησης. Έχουμε εκφρασμένη θέση κατά των πολιτικών καταστολής, για μία αλλαγή νομοθεσίας στα μέτρα των επιπτώσεων κάθε ουσίας και με κριτήρια την ελαχιστοποίηση της βλάβης, την κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση των ουσιών στους τοξικοεξαρτημένους, τον πλουραλισμό θεραπευτικών μεθόδων απεξάρτησης με αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, με δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση ιδιαίτερα των νέων, χρηστών και μη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό