Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Έωλη η «αξιοποίηση» της κτιριακής περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης
Παρασκευή, 11 Αύγ. 2017, 16:34

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την προσπάθεια αλλαγής χρήσης των ιστορικών κτιρίων της πρώην 5ης Μεραρχίας, των πρώην Φυλακών και των Στρατώνων στον λόφο Καστέλι στα Χανιά

Πρακτικά έωλη αποδεικνύεται η επιχειρούμενη επίμονη προσπάθεια αλλαγής χρήσης, εκποίησης και «ξενοδοχοποίησης» των ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα κτίρια αγοράστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, με στόχο την εκπαιδευτική - ακαδημαϊκή τους αξιοποίηση και την δημιουργία εκπαιδευτικής μονάδας, την εποχή της πρώτης συγκρότησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
72η επέτειος του βομβαρδισμού της Χιροσίμα: ποτέ πια πυρηνικά
Κυριακή, 06 Αύγ. 2017, 14:02

Oλοι οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν ζωντανά στη μνήμη τους τις εκατοντάδες χιλιάδες των αμάχων που έφυγαν από τη ζωή, εκείνη την 6η Αυγούστου 1945, σε μία πολεμική επιχείρηση μαζικής δολοφονίας και καταστροφής στη Χιροσίμα πρώτα και στη Ναγκασάκι έπειτα. Oλοι οι πολίτες θα πρέπει να αναλογίζονται τις δραματικές συνέπειες στη ζωή και στην υγεία όσων επέζησαν, τις ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και τις καταλυτικές συνέπειες στις γεωστρατηγικές ισορροπίες λόγω της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών που ακολούθησε.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα Χανιά, τόπος με έντονο το οικολογικό απότύπωμα μας θυμίζει πολύ σημαντικά οικολογικά γεγονότα
Κυριακή, 06 Αύγ. 2017, 20:17

Σήμερα 2 Αυγούστου, είναι η μέρα για το 2017, κατά την οποία έχουμε καταναλώσει όλη την παραγωγή της χρονιάς http://www.overshootday.org/. Πριν 47 χρόνια, το 1970, παραγωγή και κατανάλωση ήταν σχεδόν ισοσκελισμένες.

Από τότε κάθε χρόνο η υπερκατανάλωση δεν επιτρέπει την επαρκή ανανέωση των καλλιεργειών και των ζώων κτηνοτροφίας. Η υπέρ-εκμετάλλευση των υδατοκαλλιεργειών, η υπέρ-αλίευση, η υπέρ-βόσκηση, η αποψίλωση των δασών, η διάβρωση των εδαφών και η συσσώρευση απορριμμάτων έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την υπερκατανάλωση. Ετσι, από σήμερα αρχίζει το οικολογικό μας χρέος προς τη Γη. Από σήμερα κάνουμε υπέρ-αναλήψεις χωρίς όριο από τα αποθέματα της Γης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ναι υπό προϋποθέσεις στην πρόταση της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ
Δευτέρα, 31 Ιούλ. 2017, 21:04

Η πρόταση της κυβέρνησης σε ότι αφορά την επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ συμπεριλαμβάνει στο πρώτο μέρος της την συγκρότηση ενός Φορέα Σχεδιασμού και Εποπτείας, ο οποίος απαιτείται να διασφαλίζει τον Δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών της πόλης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την κατεύθυνση αυτή με την προϋπόθεση ο νέος φορέας να λάβει σοβαρά υπόψη του τη μέγιστη δυνατή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την παράλληλη σημαντική βελτίωση των προδιαγραφών ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Η στόχευση του νέου φορέα θα πρέπει να επικεντρωθεί πρωτίστως στην κάθετη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσα στην πόλη και παράλληλα του κόστους λειτουργίας των οχημάτων με την απαιτούμενη αναβάθμιση της ασφάλειας, της ευκολίας πρόσβασης, της πληροφόρησης, της άνεσης και της συνέργιας των διαφορετικών αστικών Μέσων Μαζικής Μετακίνησης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Το κόστος της πολιτικής είναι δημόσιο
Δευτέρα, 31 Ιούλ. 2017, 20:44

Η χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να εξυπηρετεί την δημόσια λειτουργία τους, την αμεσότητα της πολιτικής τους δράσης και να προϋποθέτει την ουσιαστική πολιτική ύπαρξη και λειτουργία τους

Με ευκαιρία τον διάλογο που ανοίγεται για την χρηματοδότηση των κομμάτων και το οικονομικό κόστος της πολιτικής και εν όψει διαβούλευσης για το θέμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν στην δημόσια οικονομική στήριξη της πολιτικής και στηνχρηματοδότηση των κομμάτων από το δημόσιο χρήμα για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους από ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά με πλήρη διαφάνεια και τακτικό δημόσιο απολογισμό, χωρίς ειδικότερες διευκολύνσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό