Η ανακύκλωση αποτελεί βασική οικολογική επιλογή για την οικονομία
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:02

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το Νομοσχέδιο για την Ανακύκλωση, τη μείωση της πλαστικής σακούλας και την αναδιοργάνωση του ΕΟΑΝ

Η παρουσία μελών των Οικολόγων Πράσινων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του νέου νόμου που επαναπροσδιορίζει ουσιαστικά την θεσμική λειτουργία της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1/11 στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τροποποίηση του  ν.2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για το νομοσχέδιο για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:17

Η εδραίωση ενός ολοκληρωμένου, εύρωστου και αποτελεσματικού συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας ήταν κομβικό σημείο της κυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ΣΥΡΙΖΑ και ήταν το πρώτο μέλημα μας αμέσως μετά την ανάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2015 από το μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Γ. Τσιρώνη.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ξεκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για την σύνταξη του υπό διαβούλευση νόμου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ειδική συζήτηση για τα προβλήματα στα νησιά την Τετάρτη 15/11 στο Ευρωκοινοβούλιο
Τρίτη, 14 Νοέ. 2017, 19:20

Καθώς οι ροές των προσφύγων στα νησιά παραμένουν και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται, άμεση ανάγκη για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού μετακίνησης των προσφύγων για την ανακούφιση των νησιών

Τη Λέσβο επισκέφτηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Μπάρμπαρα Λόχμπιχλερ, Γερμανίδα ευρωβουλευτής των  Πράσινων, αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η  κα Λόχμπιχλερ συνοδευόμενη από τον συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Βορείου Αιγαίου Μιχάλη Μπάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, εθελοντές και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη ενώ επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και το κέντρο κράτησης της Μόριας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στην συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία
Τετάρτη, 08 Νοέ. 2017, 23:25

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση ακύρωση της διακρατικής συμφωνίας πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία γιατί:

1. Από τον περασμένο Φεβρουάριο πέρασε ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξοπλιστικό εμπάργκο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας λόγω της εμπλοκής της στον πόλεμο της Υεμένης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κράτη τα οποία παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αγοράζουν όπλα από την ΕΕ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ο τζόγος δεν συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση
Τρίτη, 07 Νοέ. 2017, 21:58

Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες των τυχερών παιγνίων και του τζόγου για τον άνθρωπο. Ειδικότερα τα «φρουτάκια» (παιγνιομηχανήματα VLT) εκτιμάται ότι ευθύνονται για το 85% των περιπτώσεων εθισμού στον τζόγο, καθώς δεν απαιτούν καμία δεξιότητα, απομονώνουν τον παίκτη από το κοινωνικό του περιβάλλον και αυξάνουν δραματικά το ποσό χρημάτων που μπορεί να διακινδυνεύσει ένας παίκτης σε μικρό χρονικό διάστημα. Αποτελούν δραστηριότητα αντιπαραγωγική, που αντί να προσθέτει πλούτο στην κοινωνία, εκμεταλλεύεται την απόγνωση ή τη ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων, καλλιεργώντας μια ψεύτικη ελπίδα εύκολου πλουτισμού.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό