Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Δευτέρα, 08 Μάι. 2017, 18:59

Στις 16/3/2017 ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας (με τη συναίνεση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη) εξήγγειλε πως "θα χωροθετηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων), πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ 251)".

Η κατασκευή του τεράστιου γηπέδου (35.000 θέσεων), μαζί με τα άλλα έργα που θα το συνοδεύουν (οι μεγάλες ομάδες έχουν μετατραπεί σε εμπορικές επιχειρήσεις, με εκτεταμένες χρήσεις εμπορίου, αναψυχής, γκαράζ κλπ), θα αποκόψει την επικοινωνία της πόλης (φυσική και οπτική) με τον ορεινό όγκο του Υμηττού, θα υποβαθμίσει τις υπώρειές του και τις προστατευόμενες δασικές ενότητες, θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου καθώς και την κοίτη του ποταμού Ιλισού (απ' τα πολύ λίγα σημεία του που δεν έχουν μπαζωθεί), και παράλληλα θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα, συρρικνώνει, κατακερματίσει το χώρο, αποτρέποντας μια για πάντα τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όπου φυσάει ο άνεμος… Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά της έγκρισης των Aιολικών Σταθμών στην Μάνη
Δευτέρα, 08 Μάι. 2017, 18:54

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεμελιώνουμε την πολιτική μας οπτική στην παραδοχή μιας άλλης, επαναπροσανατολισμένης, πρότασης «ανάπτυξης», που δεν αρκείται στην προσπάθεια μείωσης των συμπτωμάτων της οικολογικής κρίσης, μέσω ενός ρηχού περιβαλλοντισμού, αλλά προχωρά σε μια συνολική κριτική του μοντέλου της βιομηχανικής καπιταλιστικής ανάπτυξης και των πολιτικών που την στηρίζουν, οι οποίες δημιούργησαν και δημιουργούν την κρίση. Μιας πρότασης «βιώσιμης ευημερίας» που στοχεύει στην μεταστροφή του σημερινού ανταγωνιστικού μοντέλου κοινωνίας, οικονομίας και φυσικού περιβάλλοντος, παραγωγής και κατανάλωσης, βάσει των οικολογικών παραδοχών της «κλίμακας», της «εγγύτητας» και της «διάχυσης» και των προταγμάτων:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να σταματήσουν άμεσα τα παράνομα έργα στη Μάνη - Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους Αιολικούς Σταθμούς στη Μάνη και το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ
Σάββατο, 29 Απρ. 2017, 20:51

Στο συνέδριο του 2007 ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι διακηρύξαμε:

Όραμά μας είναι μια κοινωνία στην οποία η κατανάλωση ενέργειας θα περιοριστεί σε επίπεδα συμβατά με τη βιωσιμότητα και η παραγωγή της θα γίνεται από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), το κοντινότερο δυνατόν στο σημείο χρήσης της.»

Στο συνέδριο Ιανουαρίου 2017 οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείναμε:

Τουλάχιστον 70% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ μέχρι το 2030 και 95% ΑΠΕ μέχρι το 2050 υπό όρους περιβαλλοντικά ασφαλούς χωροθέτησης των μονάδων ΑΠΕ

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Κρίσιμες στιγμές για τα Βαλκάνια. Οι Βαλκάνιοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους
Σάββατο, 29 Απρ. 2017, 17:00

Την ώρα που στην Τουρκία ο Ερντογάν γίνεται παντοδύναμος πρόεδρος και αμφισβητούνται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της, στη Βουλγαρία οι εθνικιστές μπαίνουν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση της χώρας με τον συντηρητικό Μπόικο Μπορίσοφ και ο αλβανικός εθνικισμός εκφράζεται από επίσημα χείλη, η έκρυθμη κατάσταση και στην ΠΓΔΜ δημιουργεί συνθήκες άλλων εποχών όπου στα Βαλκάνια ο ένας εθνικισμός θρέφει τον άλλον και ορισμένοι κάθονται στον χάρτη και σχεδιάζουν νέα σύνορα.

Για την οικολογική αντίληψη, οι γείτονες είναι αναγκαίοι συνεργάτες και όχι υποψήφιοι εχθροί. Το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα. Η ειρηνική ενοποίηση της Ευρώπης αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την επιστροφή στα εθνικά κράτη.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ακόμη μία Πρωτομαγιά σε βαθιά κρίση
Παρασκευή, 28 Απρ. 2017, 21:43

H εργατική Πρωτομαγιά είναι εδώ και 150 χρόνια φάρος και οδηγός των εργαζομένων όλης της γης στους συνεχείς αγώνες για αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας για δίκαιη αμοιβή, για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμος οικολογικός πλανήτης αν δεν υπάρξει δίκαιη κατανομή του πλούτου μεταξύ πτωχότερων και πλουσιότερων.

Κι αυτή η Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας να διανύει μια βαθιά κρίση:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό