Είναι όλοι υπεύθυνοι… Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού
Τετάρτη, 13 Σεπ. 2017, 18:30

Με αφορμή την διαφαινόμενη οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Προς το παρόν και μέχρι να διευκρινιστούν, ενδιαφέρουν ελάχιστα τα συγκεκριμένα αίτια της βύθισης του δεξαμενόπλοιου που στάθηκε η αιτία της θαλάσσιας ρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας και, όπως φαίνεται, και της Πειραϊκής. Αυτό το οποίο προβάλλει ως τραγικό αίτιο της οικολογικής καταστροφής, σε όλο του το μεγαλείο, δεν είναι άλλο από το τριτοκοσμικό χωροταξικό χάος οικιστικών και βιομηχανικών περιοχών, εμπορικών περιοχών και περιοχών αναψυχής, λιμανιών και αιγιαλών στο οποίο καταδίκασαν το λεκανοπέδιο της Αττικής όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Τετάρτη, 13 Σεπ. 2017, 18:24

Ένας από τους πλέον αδικημένους λαούς που αγωνίζεται ηρωικά εδώ και σχεδόν έναν αιώνα για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του, οι Κούρδοι, φαίνεται να δικαιώνεται. Στις 25 Σεπτεμβρίου οι Κούρδοι του Ιράκ αποφασίζουν με δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή τους. Το από τη συνθήκη της Λοζάνης το 1923 διαμελισμένο ανάμεσα σε τέσσερις χώρες Κουρδιστάν (Τουρκία, Ιράν, Συρία, Ιράκ) αποκτά για πρώτη φορά αυτόνομη κρατική υπόσταση, αλλάζοντας ριζικά το χάρτη της περιοχής.

Οι Κούρδοι, ένας αυτόχθων δυτικοασιατικός λαός με μεγάλη διασπορά ανά τον κόσμο, υπολογίζονται σε 25-30 εκατομμύρια.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ | Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 14:00μμ, Νικόλαος Γερμανός, αιθ. C
Τρίτη, 12 Σεπ. 2017, 17:46

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 82ης ΔΕΘ, θα δώσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι, στον χώρο Νικόλαος Γερμανός, αιθ. C, όπου θα τοποθετηθούν σχετικά με την πολιτική συγκυρία σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις μεγάλες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις Σκουριές: Νίκη του Περιβάλλοντος!
Δευτέρα, 11 Σεπ. 2017, 20:41

Τώρα αρχίζει η επόμενη φάση: Επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, η γνωστή, αποικιακής νοοτροπίας, καναδική εταιρία εξόρυξης χρυσού προχώρησε σε εκβιαστική ανακοίνωση αναστολής των εργασιών της στη Χαλκιδική, επειδή ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης καθυστέρησε στην έγκριση των αδειών που αυτή ζητούσε, σεβόμενος την νομιμότητα της χώρας. Στην ίδια ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ομολόγησε κυνικά και με θράσος ότι θα συνεχιστεί η επένδυση όταν η χώρα θα έχει «υποστηρικτική» προς αυτήν, κυβέρνηση, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η εν λόγω εταιρεία έχει δική της άποψη περί νομιμότητας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις σχολάζουσες γαίες
Παρασκευή, 08 Σεπ. 2017, 16:01

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, με την ευκαιρία της ανάληψης πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση για τις σχολάζουσες γαίες, τόνισε:

"Η πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων για τις σχολάζουσες γαίες, που αποτελεί στην ουσία και κομμάτι της συμφωνίας των  δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι) και συνδυάζει την αναδόμηση του πρωτογενούς τομέα με την κοινωνική οικονομία, μας χαροποιεί και βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Χαιρόμαστε για την δημόσια διαβούλευση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, με την κοινωνία για το θέμα. Τους Οικολόγους Πράσινους θα εκπροσωπήσει η υπεύθυνη της Εκτελεστικής Γραμματείας για την Κοινωνική Οικονομία Ναταλία Μποφίλιου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό