Η Χ.Α απειλεί ξανά την κοινωνική συνοχή - Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά από την Πολιτεία
Πέμπτη, 02 Νοέ. 2017, 18:36

Μέσα σε μία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες τριών ακόμη βίαιων επιθέσεων μελών της ΧΑ εναντίον μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη κατά την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, εναντίον οικογενειών Πακιστανών στα Σεπόλια, όπου και κατάφεραν να ακυρώσουν με προπηλακισμούς και τρομοκράτηση την έναρξη προγραμματισμένων μαθημάτων της πακιστανικής κοινότητας, και τέλος εναντίον της δικηγόρου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.

Η συχνότητα και η ένταση των βίαιων αυτών κρουσμάτων θυμίζει εποχές πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα οπότε και η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως «κράτος εν κράτει» σε ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ - ΑΜΕΣΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΠΙΑ ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Τρίτη, 31 Οκτ. 2017, 16:12

Χθες, Δευτέρα 30/10, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με επικεφαλή τον συνεκπρόσωπο, Κώστα Διάκο, επισκέφθηκαν του απεργούς αλιείς έξω από το ΥΠΑΑΤ, που διαμαρτύρονται λόγω της αναστολής απαγόρευσης της αλιείας με βιντζότρατες. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα με τους αλιείς, οι οποίοι δήλωναν έντονα δυσαρεστημένοι από την τροπή που πήρε το θέμα για τις βιντζότρατες. Εξηγήσαμε στους αλιείς την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων, ότι η προστασία του Περιβάλλοντος και ο υγιής τρόπος άσκησης των δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα στην θάλασσα απαιτεί ήπια διαχείριση, ενώ η επιλογή αλιείας με βιντζότρατα είναι στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων με αίτημα την κατεπείγουσα συνάντηση κυβέρνησης με εκπροσώπους αλιέων για το θέμα της βιντζότρατας
Τρίτη, 31 Οκτ. 2017, 15:19

Με αφορμή την κινητοποίηση παράκτιων αλιέων έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τις διαμαρτυρίες - καταγγελίες της Πανελλήνιου Συντονιστικού Συλλόγου Αλιέων σχετικά με την Υπουργική Απόφαση έγκρισης του Διαχειριστικού Σχεδίου για τη βιντζότρατα και την έναρξη της  αλιευτικής περιόδου, οι Οικολόγοι Πράσινοι απέστειλαν επιστολή για κατεπείγουσα συνάντηση κυβέρνησης και εμπλεκόμενων φορέων για την οριστική λύση του ζητήματος. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούν την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης και την οριστική απαγόρευση της βιντζότρατας και των άλλων καταστρεπτικών συρόμενων αλιευτικών εργαλείων.

Ακολουθεί η επιστολή των Οικολόγων Πράσινων

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Γερμανοί Πράσινοι για μια ακόμη φορά στο πλευρό της Ελλάδας
Κυριακή, 29 Οκτ. 2017, 18:28

Σχετικά με τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, σημειώνει:

«Για μια ακόμα φορά οι Πράσινοι της Γερμανίας στο πλευρό της Ελλάδας. Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τον σχηματισμό της γερμανικής Κυβέρνησης προσπαθούν να επιτύχουν την ελάφρυνση του δημοσιονομικού μας χρέους. Η CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και η CSU (Χριστιανοκοινωνιστές) απορρίπτουν κατηγορηματικά μια «ένωση χρέους». Οι Πράσινοι όμως έχουν ταχθεί ήδη στο προεκλογικό τους πρόγραμμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και υπέρ των λεγόμενων ευρωομολόγων, δηλαδή κρατικών ομολόγων για υπερχρεωμένα κράτη. Δεν προέκυψε συμφωνία και το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την μετακίνηση Μουζάλα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα νησιά
Πέμπτη, 26 Οκτ. 2017, 18:20

Mε την επιδείνωση του καιρού και τις πρώτες βροχές ήδη στα νησιά, αλλά και με την εμπειρία και τα διδάγματα της περσινής χρονιάς εμφανώς αναξιοποίητα, φαίνεται δυστυχώς να σηματοδοτείται η έναρξη μίας ακόμη πολύ δύσκολης περιόδου για τους/τις εγκλωβισμένους/ες πρόσφυγες των νησιών.

Συνεχείς νέες αφίξεις, κατεστραμμένες  υποδομές, χώροι που φιλοξενούν πολλαπλάσιους των δυνατοτήτων τους πρόσφυγες, ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής  και ανεπαρκέστατες  ιατρικές υπηρεσίες, βραδύτατες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου και μετεγκατάστασης, θεσμικά εμπόδια στην μετακίνηση των ανθρώπων αυτών στην ενδοχώρα, συνεχιζόμενες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ανεξέλεγκτη βίαιη δράση ακραίων ομάδων συνθέτουν την εικόνα της κατάστασης στα νησιά.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό