Συμφωνία G20: Χαμένη ευκαιρία
Κυριακή, 05 Απρ. 2009, 00:00

Η συμφωνία των G20 στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου, μπορεί να διατυμπανίζεται ως αυτή που "έβαλε ξανά εμπρός" τη μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας, πάσχει όμως από ένα θεμελιώδες μειονέκτημα: Αδυνατεί να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική και οικολογική κρίση αποτυγχάνοντας να θέσει σε κίνηση ένα παγκόσμιο Πράσινο New Deal παρά τις διακηρύξεις στα λόγια πολλών ηγετών και τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για την αναγκαιότητά του.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΝΑΤΟ - GAME OVER!
Πέμπτη, 02 Απρ. 2009, 15:46

Στις 3-5 Απριλίου το NATO θα γιορτάσει τα 60α του γενέθλια με πανηγυρικές εκδηλώσεις, σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι πολίτες του κόσμου όμως δεν γιορτάζουν. Η κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στη διάλυση και του άλλου επιθετικού και αναχρονιστικού στρατιωτικού μηχανισμού, του ΝΑΤΟ. Στη σημερινή εποχή ένας τέτοιος μηχανισμός δεν έχει ρόλο και δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις απειλές -περιβαλλοντικές, δημοκρατικές, κοινωνικές και οικονομικές- που δεχόμαστε στον πολύ-πολικό κόσμο που ζούμε σήμερα. Τα προβλήματα ασφάλειας σχετίζονται πλέον με την κλιματική αλλαγή, τη χρηματιστηριακή και οικονομική κρίση, την άνιση πρόσβαση στους φυσικούς πόρους, το άνοιγμα του χάσματος βορρά/νότου, την ανεξέλεγκτη αύξηση των εξοπλισμών. Απειλές που δεν μπορούν να λυθούν με στρατιωτικά αλλά με πολιτικά μέσα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όχι άλλη επιδότηση των αυτοκινήτων
Πέμπτη, 02 Απρ. 2009, 12:32

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει δραστική μείωση στο τέλος ταξινόμησης για τα νέα αυτοκίνητα με στόχο να αναθερμάνει την αγορά τους που πρόσφατα παρουσιάζει μείωση πωλήσεων λόγω της κρίσης.

Αυτό το μέτρο δείχνει ξεκάθαρα την αδιαφορία της κυβέρνησης για την οικολογική και την κλιματική κρίση αλλά και για τον κυκλοφοριακό κορεσμό των ελληνικών πόλεων. Αποτελεί επί της ουσίας μια ακόμα επιδότηση (έστω προσωρινή) στην κατοχή και χρήση αυτοκινήτου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε πως αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να επιστραφούν στους αγοραστές ΙΧ αλλά να διατεθούν για ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης των αστικών συγκοινωνιών και του σιδηροδρόμου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
O Ross Daly στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων
Τρίτη, 31 Μάρ. 2009, 16:43

Σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου παρουσιάστηκε η συμμετοχή του Ross Daly στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, καθώς και τα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων στις Βρυξέλες και η κοινή καμπάνια τους για τις ευρωεκλογές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό