Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Πέμπτη, 16 Ιούλ. 2009, 12:16

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνουν την  Δευτέρα 20.7.2009 το ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ο  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΤΑΝΑΪΣ» και ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΓΑΙΑ», στα Ψαχνά Ευβοίας, σχετικά με τη ρύπανση των υπόγειων νερών της περιοχής από εξασθενές χρώμιο ό

οι Οικολόγοι  Πράσινοι τονίζουμε για άλλη μια  φορά την «ελαφρά-τη-καρδία» αντιμετώπιση της Ελληνικής Πολιτείας στα  σοβαρά θέματα ρύπανσης που έρχονται στο προσκήνιο μόνο μέσα από πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και την πλήρη αποτυχία της να προστατέψει την ανθρώπινη υγεία, τα οικοσυστήματα και τη βιώσιμη οικονομία.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ανύπαρκτη σχεδόν η παρακολούθηση της βιοποικιλότητας
Τετάρτη, 22 Ιούλ. 2009, 16:39

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Μεγάλο  έλλειμμα στη σχετική περιβαλλοντική πολιτική της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εντοπίζει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και ζητάει μέτρα και δεσμεύσεις για τη βελτίωση της παρακολούθησης των οικοτόπων και των ειδών τους.

Η ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι  η εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να κλείσουν οι χωματερές, να προωθηθεί αποτελεσματικά η μείωση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση
Τετάρτη, 22 Ιούλ. 2009, 13:43

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τους Νίκο Χρυσόγελο, μέλος της Γραμματείας και ένα από τους δύο εκπροσώπους τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Λάμπρο Μπούκλη, μέλος της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Πάνο Αλαβέρα, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο, αρμόδιο για τα θέματα αυτά, για να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και την πορεία εφαρμογής των ευρωπαϊκών και εθνικών υποχρεώσεων μας ιδιαίτερα σε 3 κατευθύνσεις:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Δυναμική παρουσία των Πράσινων στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τρίτη, 21 Ιούλ. 2009, 16:25

Αντιπρόεδρος  στην Περιφερειακή Ανάπτυξη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Σημαντικά στελέχη των Πράσινων εκλέχτηκαν ως πρόεδροι και αντιπρόεδροι στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Οι Πράσινοι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό το παρόν στη νέα σύνοδο του ευρωκοινοβουλίου και να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή πολιτική προς πιο πράσινες και κοινωνικά αλληλέγγυες κατευθύνσεις", δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος εκλέχτηκε ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης ενώ συμμετέχει, ακόμη, και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Θεσσαλικός κάμπος: Τα ρήγματα είναι μόνο η αρχή, 10+1 αλήθειες
Τρίτη, 21 Ιούλ. 2009, 10:34

Στους επιστημονικούς κύκλους είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια το φαινόμενο της υπέρ-άρδευσης στον Θεσσαλικό κάμπο. Πολιτικοί και επιστήμονες συζητούσαν ψιθυριστά για το φαινόμενο, όμως κανείς δεν τόλμησε και δεν τολμάει να πει δημόσια την αλήθεια στους πολίτες που ακούν με ανησυχία πως ο «υδροφόρος ορίζοντας» αδειάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό