Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την τροποποίηση του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας
Τρίτη, 08 Σεπ. 2009, 14:17

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε στις 7 Σεπτεμβρίου ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος σε σχέση με την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαδικασία παράβασης που κίνησε η Επιτροπή εναντίον της Ελλάδας σχετικά με την τροποποίηση του προγράμματος αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία παράβασης ενεργοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των Οικολόγων  Πράσινων και ερώτηση της Φιλανδής Πράσινης ευρωβουλευτού Satu Haasi τον περασμένο Απρίλιο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις περικοπές δρομολογίων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο
Δευτέρα, 07 Σεπ. 2009, 14:54

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε στις 3 Σεπτεμβρίου ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος σε σχέση με την κατάργηση του 40% σχεδόν των σιδηροδρομικών δρομολογίων της χώρας που επέβαλε η κυβέρνηση από 1ης Ιουλίου και με αφορμή το Επιχειρησιακό Σχέδιο (Business Plan)  που θα υποβάλει στην Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση για τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του εταιρίες, προκειμένου να δώσει άδεια για συνέχιση της παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό του ΟΣΕ.

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Αν την 20ετία του ΠΑΣΟΚ ο σιδηρόδρομος ήταν ο φτωχός συγγενής των μεταφορών στην Ελλάδα, επί ΝΔ έχει γίνει ο ανεπιθύμητος συγγενής. Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες μαζικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ αποτελούν έγκλημα κατά βιωσιμότητας των μεταφορών και ρουσφέτι της κυβέρνησης προς τους ανταγωνιστές του σιδηροδρόμου. Επειδή για όλα αυτά η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποτιθέμενες υποχρεώσεις της χώρας στην ΕΕ κατέθεσα την ερώτηση αυτή για να ξεκαθαριστεί ότι άλλο η οικονομική εξυγίανση του σιδηροδρόμου και άλλο η περεταίρω υπονόμευση της ανταγωνιστικότητάς του.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Κυριακή, 06 Σεπ. 2009, 22:23

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή  πολιτική, οικονομική, κοινωνική και  περιβαλλοντική κρίση. Η οικονομία καταρρέει  ενώ αυξάνονται η  φτώχια, το χάσμα  μεταξύ αυτών που έχουν και σπαταλούν πολλά και αυτών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.. Η διαφθορά έχει γενικευθεί. Για άλλη μια φορά κάηκαν τα δάση στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές γιατί το πάθημα του 2007 δεν έγινε μάθημα. Αντί να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσω συγκροτημένων πολιτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκλογές για να πραγματοποιήσει, λέει, αυτά που δεν έκανε πέντε χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Αλλά ακόμα και στη ΔΕΘ δεν απάντησε για όσα έκανε και οδήγησαν τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη κρίση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων φυσικών περιοχών της χώρας μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ως το τέλος του έτους
Παρασκευή, 04 Σεπ. 2009, 14:30

Η αδιαφορία της (προηγούμενης πλέον) κυβέρνησης για το μέλλον της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο, στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/8. Γεγονός συνηθισμένο που ίσως εξηγεί το γιατί αυτή δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ.

Οι  Οικολόγοι Πράσινοι, το μόνο κόμμα  που ήταν παρόν στην συνέλευση, έγιναν μάρτυρες της δυσάρεστης διαπίστωσης  πως από τον Ιανουάριο του 2010 οι ευαίσθητες περιοχές ενδέχεται να μείνουν χωρίς προστασία, αφού οι συμβάσεις των εργαζομένων πρόκειται να λήξουν στο τέλος του 2009, χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Συνάντηση Μιχάλη Τρεμόπουλου με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κο Σταύρο Δήμα
Παρασκευή, 04 Σεπ. 2009, 14:29

Ύστερα  από αίτημα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Σταύρος Δήμας δέχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες τον ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του. Ήταν μια πρώτη θεσμική συνάντηση με στόχο την ανάπτυξη θεμάτων προτεραιότητας για τους Οικολόγους Πράσινους αλλά και τη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, θέτοντας τη βάση για μια μακροχρόνια συνεργασία.

Κατά  τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό