Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων
Δευτέρα, 29 Ιούν. 2009, 15:51

Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 27.06 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης οι εργασίες του 6ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.

Στη χτεσινή εναρκτήρια συνεδρίαση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και έγιναν εισηγήσεις και συζήτηση γύρω από το θέμα «Πράσινη λύση στην κρίση» και την πολιτική επικαιρότητα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Πέμπτη, 25 Ιούν. 2009, 15:47
Κινείται νομικά για την έλλειψη μέτρων προστασίας της λίμνης, μετά τις δράσεις των Οικολόγων Πράσινων.

 

Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Ελλάδας για την αποτυχία της να λάβει κατάλληλα μέτρα προστασίας της Κορώνειας, ενός από τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς υγρότοπους, παρόλη την προσπάθεια εφησυχασμού της κοινής γνώμης που έγινε χτες από στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΕΛΛΑΔΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Πέμπτη, 25 Ιούν. 2009, 11:47

ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι γινόμαστε αποδέκτες πολλών καταγγελιών από ενεργούς πολίτες για περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων και συνεχιζόμενης λειτουργίας ΧΑΔΑ σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και αρχαιολογικούς χώρους. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός με μεγάλη περηφάνια εγκαινιάζει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης, συνεχίζει να λειτουργεί ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (!), ενώ τα σκουπίδια καίγονται ανεξέλεγκτα  στον ΧΑΔΑ του Δήμου Άγιου Κήρυκου Ικαρίας και στον ΧΑΔΑ του Δήμου Βέροιας,  πλάι στην κοίτη του Αλιάκμονα. H Ελλάδα παραμένει τραγικά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε αποτυγχάνοντας να εφαρμόσει την κοινοτική πολιτική σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων που θέτει ως στόχο την εφαρμογή της ιεραρχίας ΠΡΟΛΗΨΗ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ. Υπάρχει όμως διέξοδος από το φαύλο κύκλο των σκουπιδιών και σήμερα που ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι καλούνται όλοι, οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, η κεντρική Διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Δευτέρα, 22 Ιούν. 2009, 17:37

Μετά την παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλεί ειδική συνάντηση για να εξετάσει τις καταγγελίες για τα συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Συνοχής έργα και δράσεις.

Ταυτόχρονα, έφτασε ήδη η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων και προειδοποιεί ότι θα λάβει μέτρα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιούν. 2009, 15:34

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε να είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων η ελευθερία έκφρασης και διαδήλωσης στο Ιράν (όπως και σε κάθε άλλη χώρα) και να διερευνηθούν οι καταγγελίες γα νοθεία στις εκλογές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό