ΠΟΣΑ ΝΕΑ ΙΧ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ;
Πέμπτη, 23 Ιούλ. 2009, 16:19
Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εμπόρων Αυτοκινήτων χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Σουφλιάς μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Στην ουσία τα μέτρα σχεδιάστηκαν για άλλη μια φορά με στόχο την ανάκαμψη της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων  και την αύξηση της κερδοφορίας των αυτοκινητοβιομηχανιών (που χειροτερεύει το ήδη υπερογκο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών)  και όχι την προστασία του περιβάλλοντος.
e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
Πέμπτη, 23 Ιούλ. 2009, 12:22

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των ατυχημάτων και τη ρύπανση, για να διασφαλίσει την εκλογική υποστήριξη της από συμφέροντα που ανταγωνίζονται το σιδηρόδρομο, συχνά με αθέμιτα μέσα. Τα μέτρα μας γυρίζουν στην εποχή της Ε.Ρ.Ε. και στο κλείσιμο του τρένου του Λαυρίου για χάρη των λεωφορειούχων των Μεσογείων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα ερευνητικά ιδρύματα και την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα
Πέμπτη, 23 Ιούλ. 2009, 12:21

Η επιστημονική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη (Ε+ΤΑ) αποτελούν βασικό εργαλείο για να προωθήσει η χώρα τη βιώσιμη ανάπτυξή της, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής οργάνωσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υπέρ των αλλαγών στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας αλλά αυτές πρέπει να βασίζονται στο διάλογο, σε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και να οδηγούν στην αναβάθμιση της έρευνας και τεχνολογίας. Δυστυχώς, οι ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ για την «αναδιάταξη» δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στα τρία αυτά προαπαιτούμενα για κάθε αλλαγή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες
Τρίτη, 21 Ιούλ. 2009, 13:33

 

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  τις αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  θα δοθούν στους Έλληνες αγρότες  από εθνικούς πόρους, κατέθεσε σήμερα (21 Ιουλίου) ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Το  κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Πέμπτη, 16 Ιούλ. 2009, 12:16

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνουν την  Δευτέρα 20.7.2009 το ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ο  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΤΑΝΑΪΣ» και ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΓΑΙΑ», στα Ψαχνά Ευβοίας, σχετικά με τη ρύπανση των υπόγειων νερών της περιοχής από εξασθενές χρώμιο ό

οι Οικολόγοι  Πράσινοι τονίζουμε για άλλη μια  φορά την «ελαφρά-τη-καρδία» αντιμετώπιση της Ελληνικής Πολιτείας στα  σοβαρά θέματα ρύπανσης που έρχονται στο προσκήνιο μόνο μέσα από πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και την πλήρη αποτυχία της να προστατέψει την ανθρώπινη υγεία, τα οικοσυστήματα και τη βιώσιμη οικονομία.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό