Προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα ερευνητικά ιδρύματα και την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα
Πέμπτη, 23 Ιούλ. 2009, 12:21

Η επιστημονική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη (Ε+ΤΑ) αποτελούν βασικό εργαλείο για να προωθήσει η χώρα τη βιώσιμη ανάπτυξή της, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής οργάνωσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υπέρ των αλλαγών στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας αλλά αυτές πρέπει να βασίζονται στο διάλογο, σε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και να οδηγούν στην αναβάθμιση της έρευνας και τεχνολογίας. Δυστυχώς, οι ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ για την «αναδιάταξη» δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στα τρία αυτά προαπαιτούμενα για κάθε αλλαγή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες
Τρίτη, 21 Ιούλ. 2009, 13:33

 

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  τις αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  θα δοθούν στους Έλληνες αγρότες  από εθνικούς πόρους, κατέθεσε σήμερα (21 Ιουλίου) ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Το  κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Πέμπτη, 16 Ιούλ. 2009, 12:16

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνουν την  Δευτέρα 20.7.2009 το ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ο  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΤΑΝΑΪΣ» και ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΓΑΙΑ», στα Ψαχνά Ευβοίας, σχετικά με τη ρύπανση των υπόγειων νερών της περιοχής από εξασθενές χρώμιο ό

οι Οικολόγοι  Πράσινοι τονίζουμε για άλλη μια  φορά την «ελαφρά-τη-καρδία» αντιμετώπιση της Ελληνικής Πολιτείας στα  σοβαρά θέματα ρύπανσης που έρχονται στο προσκήνιο μόνο μέσα από πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και την πλήρη αποτυχία της να προστατέψει την ανθρώπινη υγεία, τα οικοσυστήματα και τη βιώσιμη οικονομία.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ανύπαρκτη σχεδόν η παρακολούθηση της βιοποικιλότητας
Τετάρτη, 22 Ιούλ. 2009, 16:39

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Μεγάλο  έλλειμμα στη σχετική περιβαλλοντική πολιτική της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εντοπίζει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και ζητάει μέτρα και δεσμεύσεις για τη βελτίωση της παρακολούθησης των οικοτόπων και των ειδών τους.

Η ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι  η εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Να κλείσουν οι χωματερές, να προωθηθεί αποτελεσματικά η μείωση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση
Τετάρτη, 22 Ιούλ. 2009, 13:43

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τους Νίκο Χρυσόγελο, μέλος της Γραμματείας και ένα από τους δύο εκπροσώπους τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Λάμπρο Μπούκλη, μέλος της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Πάνο Αλαβέρα, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο, αρμόδιο για τα θέματα αυτά, για να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και την πορεία εφαρμογής των ευρωπαϊκών και εθνικών υποχρεώσεων μας ιδιαίτερα σε 3 κατευθύνσεις:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό