Μη πετάτε φίλοι και φίλες μου όπου βρείτε πλαστικά στη παραλία. Μπείτε στο κόπο να τα βάλετε στους ειδικούς κάδους. Η Φύση στο τέλος τιμωρεί την αδιαφορία σας γι αυτήν.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδας για την ανακήρυξη του Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, σε επίτιμο δημότη Πύργου, για την συνεισφορά του στην διαχείριση των απορριμμάτων
Παρασκευή, 14 Ιούλ. 2017, 20:19

Με την  ευκαιρία της ανακήρυξης ως επίτιμων δημοτών της πόλης του Πύργου των Γιάννη Τσιρώνη, Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, το Σάββατο 15 Ιουλίου, στο «Λάτσειο» Μέγαρο του Πύργου, στις 6.30 το απόγευμα, για την συνεισφορά τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, επισημαίνουμε ότι:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με το σύστημα παράλληλων πληρωμών και τα σχέδια Βαρουφάκη
Δευτέρα, 10 Ιούλ. 2017, 20:59

Με αφορμή την δημοσιότητα που πήρε η δήλωση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, αναφορικά με τις προτάσεις Βαρουφάκη για το σύστημα παράλληλων πληρωμών, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων,  Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Δεν έχουμε καμία γνώση των κυβερνητικών επιλογών και συζητήσεων σχετικά με το σύστημα παράλληλων πληρωμών ή άλλα σχέδια για παράλληλο νόμισμα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε όμως σταθεροί στην στήριξη μορφών εναλλακτικής οικονομίας και κινηματικού εναλλακτικού νομίσματος που θα ενισχύει την τοπική κοινωνική οικονομία».


e-max.it: your social media marketing partner
 
Κοινή Δήλωση Οικολόγων Πράσινων και Ιταλών Πράσινων για την ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο
Δευτέρα, 10 Ιούλ. 2017, 16:47

Με αφορμή την συνάντηση των ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών την Παρασκευή στην Εσθονία για το μεταναστευτικό, Οικολόγοι Πράσινοι και Ιταλοί Πράσινοι προέβησαν σε κοινή δήλωση για την εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο.

Ο έλληνας συνεκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, Μιχάλης Μπάκας, δήλωσε σχετικά: «Οι εξελίξεις στην αντιμετώπισή της ανθρωπιστικής κρίσης είναι δυστυχώς απογοητευτικές. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας με ένα χρόνο καθυστέρηση, με την αύξηση των ροών στην Ιταλία, η ιταλική κυβέρνηση και η ΕΕ ξεκίνησαν κυνήγι κατά των ΜΚΟ που κάνουν διασώσεις στη θάλασσά και η ΕΕ προχωρά τώρα σε συμφωνία με τη Λιβύη, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και μετανάστες όπως έχουμε δει και σε πολλά δημοσιεύματα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πολιτιστική αποκέντρωση, την ανάδειξη της ιστορίας των οικιστικών συνόλων και την πολιτιστική χορηγία
Τρίτη, 04 Ιούλ. 2017, 17:55

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράσαμε έγκαιρα την ελπίδα ότι η νέα Υπουργός Πολιτισμού θα δρομολογούσε άμεσα την προσπάθεια συστηματικής αναβάθμισης του τομέα «πολιτισμός» σε επίπεδο Περιφέρειας.

Μόνιμος αποδέκτης των κονδυλίων για πολιτιστικές δράσεις, η Αθήνα συγκεντρώνει πολλά έργα που η φυσική τους θέση είναι σε μουσειακά ιδρύματα της Περιφέρειας. Έτσι, στην πολιτιστική υποβάθμιση μακριά από την πρωτεύουσα, έρχεται να προστεθεί και η σημαντική συρρίκνωση του πολιτιστικού τουρισμού με εύλογη, επακόλουθη, συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
Τρίτη, 04 Ιούλ. 2017, 17:48

Το παρόν τους έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο άνοιγμα του 3ήμερου Πολιτικoύ-Προγραμματκού Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν στην διαδικασία έναρξης του Συνεδρίου μέσω διμελούς αντιπροσωπείας από τον συν-εκπρόσωπο Κώστα Διάκο και το τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Γιώργο Δημητρίου.

Τον χαιρετισμό στο Συνέδριο και τους συνέδρους απηύθυνε ο συν-εκπρόσωπος Κώστας Διάκος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα κυριότερα σημεία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των καιρών και σκιαγραφώντας τα κύρια εργαλεία της προσπάθειας θεραπείας της:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό