Αρκεί να μην είσαι γυναίκα…
Παρασκευή, 06 Μάρ. 2009, 18:54

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τη λύπη μας για τη χρονιά που πέρασε και την ανησυχία μας για τη χρονιά που έρχεται.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΑΣΩΠΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Τετάρτη, 04 Μάρ. 2009, 20:46

Η συνεχιζόμενη ρύπανση της ευρύτερη περιοχής από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποβλήτων βιομηχανιών της περιοχής των Οινοφύτων είναι ένα τεράστιο οικολογικό, πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η λύση δεν είναι να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά να το επιλύσουμε ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες παραγωγής στη βιομηχανία και στη γεωργία που δεν θα μεταφέρουν μέρος του κόστους στην υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τερματήστε τη βία!
Πέμπτη, 26 Φεβ. 2009, 15:25

 

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, με αφορμή την πρωτοφανή κλιμάκωση της βίας που σηματοδοτεί η απόπειρα μαζικής δολοφονίας με την επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του Στεκιού Μεταναστών, τονίζουν ότι η κοινωνία δεν πρέπει να αφήσει τη βία να εξαπλωθεί κι άλλο. Από τη μέρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο φαύλος κύκλος της ανεξέλεγκτης βίας απλώνεται ολοένα και περισσότερο απειλώντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας και αναδεικνύοντας μια κοινωνία σε κρίση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΥΠΕΧΩΔΕ για Πάρκο Πρεσπών
Θεματικές - Φύση και Βιοποικιλότητα
Τρίτη, 17 Φεβ. 2009, 02:00

Δεσμεύεται για τα αυτονόητα, αγνοεί τα σημαντικά και παραπέμπει τα ακανθώδη
Με τυμπανοκρουσίες το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ανακήρυξη του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Θα ήταν χρησιμότερο, αντί να διεκδικεί τα φώτα της δημοσιότητας, να εξασφάλιζε πρώτα την υπογραφή των συναρμοδίων υπουργών, έτσι ώστε η πράξη του να είχε κάποιο αποτέλεσμα. Το κείμενο της ΚΥΑ περιέχει αρκετά έστω δειλά βήματα στην κατεύθυνση της νομοθετικής προστασίας των φυσικών αξιών της Πρέσπας, που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 10 χρόνια. Σήμερα, ως σύνολο, είναι ξεκάθαρα ανεπαρκή:

e-max.it: your social media marketing partner
περισσότερα...
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό