Απόφαση για συνεργασία ενάντια στις εξορύξεις ανάμεσα στην Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων και του Δήμου Μεγαρέων
Σάββατο, 18 Νοέ. 2017, 00:00

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Μεγάρων Φωτίου Σταύρο είχε η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων.

Κυριότερο θέμα της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή μας σχετικά με την αδειοδότηση που ζητά ιδιωτική εταιρεία  από τις κρατικές υπηρεσίες για να αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό ύπαρξης Βωξίτη στη περιοχή των Μεγάρων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη και εκμετάλλευση.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αντίθεση τους στην  εξόρυξη που θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην βεβαρημένη περιοχή των Μεγάρων και ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής.Αποφασίστηκε συνεργασία σε  όλα τα επίπεδα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σήμερα στο Πολυτεχνείο
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 00:00

Στις 12.00 μ σήμερα, 17 Νόεμβρη οι οικολόγποι Πράσινοι κατάθεσαν στεφάνι στρο μνημείο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Ο Συν εκπρόσωπος Κώστας Διάκος μετά την κατάθεση σε δηλώσεις του επισήμανε την υποχρέωση του κόμματος να τιμήσει τους νεκρούς της εξέγερσης, να επιβεβαιώσει την επικαιρότητα του συνθήματος  "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" και να υπενθυμίσει την πολιτική σημασία των μηνυμάτων της εξέγερσης για Δημοκρατία, Ειρήνη, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Ο Γ. Δημαράς στην πόλη της Μάνδρας μετά τις φονικές πλημμύρες
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 20:12

Δυστυχώς, οι προτάσεις και οι προτεραιότητες της Πολιτικής Οικολογίας γράφονται κατά κανόνα ‘στα παλαιά ή καινούργια υποδήματα' των "αρμοδίων" που κυριαρχούν στο κοινωνικό-οικονομικό- πολιτικό  σύστημα.

Την πληγωμένη από τις φονικές πλημμύρες πόλη της Μάνδρας επισκέφτηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς.

Σε συνεντεύξεις  που ακολούθησαν σε ΜΜΕ τόνισε τα εξής:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 17:40

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι οι αξίες που έθεσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 44 χρόνια μετά, παραμένουν όχι μόνο επίκαιρες αλλά και διεκδικούμενες ακόμα και τώρα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

Για το ψωμί που αναζητείται από το 30% του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για τη Παιδεία που όλο και περισσότερο γίνεται δυσπρόσιτη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και παρέχεται με όρους υποταγής στην Οικονομία αντί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΒΡΟΧΗ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Νοέ. 2017, 18:06

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική οφείλεται στο συνδυασμό των ωμών παρεμβάσεων στη υδρολογική λεκάνη με την αποψίλωση της ορεινής ζώνης και τη συνολική σφράγιση της γης που έχει αφανίσει τις φυσικές διεξόδους του νερού μετά από έντονη βροχόπτωση.

Oι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους των θυμάτων. Οι εικόνες που μας θλίβουν σήμερα, αύριο μπορεί να είναι ο κανόνας γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Εάν συμβαίνει τέτοια καταστροφή και τραγωδία σήμερα με μια ισχυρή βροχή, σε λίγα χρόνια που τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ πιο συχνά και ακραία οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό