Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή | Αναζητούνται εναλλακτικά μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης
Τετάρτη, 15 Μάρ. 2017, 19:13

Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή. Με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του, που καθιέρωσε το καταναλωτικό κίνημα ως κοινωνικό εταίρο από το 1983, θεσμοθετήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Άμεση δράση για την οργάνωση και καλύτερη διαχείριση των δομών φιλοξενίας χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την κυβέρνηση και όχι το κλείσιμο αυτοοργανωμένων δομών φιλοξενίας
Τετάρτη, 15 Μάρ. 2017, 19:10

Πολλές αυτοοργανωμένες δομές σε όλη την Ελλάδα, έχουν βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τα δυο τελευταία χρόνια, όταν οι κρατικές δομές δήλωναν αδυναμία να κάνουν το παραμικρό. Η βίαιη καταστολή της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών δυνάμεων που κερδίζουν έδαφος εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να προσφέρει βασικές δομές φιλοξενίας στους πρόσφυγες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα ρέματα είναι οικότοποι, κλίμα, οξυγόνο, αισθητική και όχι μόνο αγωγοί ομβρίων
Τρίτη, 14 Μάρ. 2017, 20:31

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα ρέματα και την περίπτωση της Πικροδάφνης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠ 11/3

Τα ρέματα δεν είναι μόνο γεωμορφές, που είναι αποτελέσματα γεωλογικών και υδραυλικών δράσεων, δεν είναι μόνο συλλέκτες της επιφανειακής απορροής και παράγοντες διαμόρφωσης τοπίων μέσω των διαδικασιών διάβρωσης - απόθεσης των φερτών υλικών. Είναι υγρότοποι και οικότοποι που φιλοξενούν πολλά και διάφορα είδη μικροχλωρίδας και μικροπανίδας, είναι συντελεστές διαμόρφωσης μικροκλίματος - θερμοκρασίας και υγρασίας - των περιοχών που διασχίζουν, είναι φυσικοί αεραγωγοί και παράγοντες καθαρισμού της ατμόσφαιρας και εμπλουτισμού της με οξυγόνο, εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και συμμετέχουν στον έλεγχο των πλημμυρικών φαινόμενων και, από πολεοδομικής σκοπιάς, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες ανάπλασης οικιστικών ιστών και επιστροφής τους στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και στη φύση.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τα δικαιώματα των ζώων δεν γνωρίζουν σύνορα και εξαιρέσεις
Τρίτη, 14 Μάρ. 2017, 20:23

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στις πρακτικές "θρησκευτικής σφαγής" των ζώων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠ 11/3/17

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουμε μεταξύ των θεμελιωδών στόχων της πολιτικής μας οπτικής και της κοινωνικής και κινηματικής μας δράσης «την δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται τα ζώα και θα τα αντιμετωπίζει ως αισθανόμενα όντα και όχι ως αντικείμενα και προϊόντα για χρήσεις κατά το δοκούν».

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό