Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Πρέπει να διατηρούνται στην φυσική τους κατάσταση με κάθε θυσία
Παρασκευή, 02 Φεβ. 2018, 18:14

Οι Υγρότοποι δεν είναι τυχαίοι, άχρηστοι, φυσικοί σχηματισμοί. Έχουν τεράστια σημασία για την διατήρηση της υγείας του οικοσυστήματος, της διατήρησης της βιοποικιλότητας, του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων, της προστασίας από πλημμυρικά και διαβρωτικά φαινόμενα και από τις καταστροφικές συνέπειες καυσώνων και παγετών, αλλά και για τη δημιουργία μικροκλίματος, την αειφορία της αγροτικής ζωής και τη βιωσιμότητα πόλεων και οικιστικών συνόλων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις. Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία μέσω Έβρου
Τρίτη, 30 Ιαν. 2018, 20:36

18 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Τουρκική κυβέρνηση επικαλούμενη τον κίνδυνο κατά της δημοκρατίας  καταλύει συστηματικά κάθε έννοια δικαίου, με την καταστολή και την παραβίαση ελευθεριών και δικαιωμάτων να είναι ο κανόνας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και την ελευθερία τους, εκατοντάδες άλλοι έφυγαν από τη χώρα ζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη. Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί  και δημοσιογράφοι φυλακίζονται, εφημερίδες κλείνουν, η λογοκρισία είναι καθεστώς και οι καταγγελίες για βασανιστήρια όλο και πληθαίνουν.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο, όχι στις εξορύξεις πετρελαίου…
Κυριακή, 28 Ιαν. 2018, 15:58

«Η επιλογή της «βρώμικης» ανάπτυξης, των εξορύξεων υδρογονανθράκων, φαίνεται ότι προχωρά παραγνωρίζοντας εντελώς την απειλή για την τοπική οικονομία, την υγεία, την ασφάλεια, τα κοινωνικά κεκτημένα και το περιβάλλον της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας», καταγγέλλαμε πριν από τεσσεράμισι περίπου χρόνια με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κατάκολο, Πατραϊκό και περιοχή Ηπεiρου - Ιωάννινα - από τη τότε κυβέρνηση. «Με την τελική υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης ... η χώρα μας μπαίνει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν το υψηλό ρίσκο και εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο!

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
«Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» είναι σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και παρέμβασης, όχι περιστασιακή επιδότηση έργων
Τετάρτη, 24 Ιαν. 2018, 20:29

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο οικιστικών συνόλων

Ενώ στην πλειοψηφία των χωρών της λοιπής Ευρώπης η θεσμοθετημένη χρήση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» συνιστά τον φέροντα άξονα συγκροτημένων πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος Δήμων και Περιφερειών - στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής διοικητικής και πολιτικής αποκέντρωσης και μιας πραγματικής περιβαλλοντικής πολιτικής προς όφελος του πολίτη - στη χώρα μας συνεχίζει να παραμένει πρωτότυπη «ιδέα άλλου περιεχομένου» και εργαλείο της κεντρικής κυβέρνησης στο πλαίσιο ασυντόνιστων και περιστασιακών εφαρμογών, οικοδομικού/ενεργοβόρου χαρακτήρα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Τώρα και η δικαστική ακύρωση περιβαλλοντικών προστίμων…
Δευτέρα, 22 Ιαν. 2018, 21:29

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων

Για το κοινωνικά αναντικατάστατο έργο του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του ΥΠΕΝΣΕΠΔΕΜ, έχουν γραφεί πολλά κατά καιρούς. Το ίδιο έχουν επισημανθεί δημόσια κατά καιρούς η δραματική υποστελέχωση του Σώματος και οι επακόλουθες, εξαιρετικές, δυσκολίες στις οποίες είναι αναγκασμένο να λειτουργεί για να φέρει σε πέρας το πολύτιμο έργο του.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό