Ημερίδα – Συνάντηση Εργασίας Οικολόγων Πράσινων και Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος: "Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για Οικονομία και Παιδεία"
Τρίτη, 10 Οκτ. 2017, 17:04

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου η ημερίδα -συνάντηση εργασίας που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα με θέμα: «Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για την Οικονομία και την Παιδεία». Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Μιχάλη Μπάκα, εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης και την ανάγκη μιας πιο κοινωνικής Ευρώπης όσο αφορά στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας αλλά και προφανώς και στην απασχόληση, με στόχο μια Ευρώπη πιο διάφανη ως προς τη λειτουργία της αλλά και πιο δημοκρατική με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου
Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 17:38

Ένα γενναίο βήμα εμπρός της Ελληνικής Πολιτείας για το σεβασμό της διαφορετικότητας, την ισονομία και την ισοπολιτεία

Κάθε νομοθετική ρύθμιση που στοχεύει στην αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος μιας κοινωνικής ομάδας, σηματοδοτεί  ένα ακόμη βήμα προς την ισονομία και την ισοπολιτεία και δεν μπορεί παρά να φέρει περισσότερη δημοκρατία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου το οποίο έρχεται για ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τη νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών στον Ασπρόπυργο
Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 17:41

Να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα στην ναζιστική επέλαση της Χ.Α

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τη νέα ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες και επισημαίνουμε ότι όσο η δικαστική διαδικασία δεν ολοκληρώνεται, όσο δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, όσο ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κακουργηματικών πράξεων κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο θα γινόμαστε μάρτυρες της βίαιης δράσης αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπως με την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών στον Ασπρόπυργο.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Για μια κοινωνία σεβασμού και νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ζώων
Τετάρτη, 04 Οκτ. 2017, 17:03

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πάνω από 70 δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα (θηλαστικά και πτηνά) δολοφονούνται κάθε χρόνο - 9 δισεκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη - και γύρω στα 1 με 3 τρισεκατομμύρια ψάρια και άλλα ζώα της θάλασσας αλιεύονται για να μετατραπούν σε σημαντικό ποσοστό σε ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Τεράστιος o αριθμός των ζώων που διαβιούν, μεταφέρονται, και σφάζονται κάτω από φρικτές συνθήκες, την ίδια στιγμή που η εκτροφή παραγωγικών ζώων αποτελεί παράγοντα με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κατανάλωση νερού, στη ρύπανση των υδάτινων πόρων, στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στην καταστροφή των βιοτόπων και στην υποβάθμιση του εδάφους.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το δημοψήφισμα της Καταλονίας:Η ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα
Κυριακή, 01 Οκτ. 2017, 18:12

Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και το δικαίωμα κάθε λαού στην αυτοδιάθεση και στον αυτοκαθορισμό συνιστούν θεμελιώδη προτάγματα του πράσινου κινήματος και της πολιτικής μας οπτικής. Γι'αυτό, τα γεγονότα που σημάδεψαν και σημαδεύουν την προσπάθεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας προβληματίζουν τόσο από την σκοπιά των αυταρχικών ενεργειών, κατασταλτικού χαρακτήρα, που λαμβάνουν χώρα, όσο και από εκείνη της έξαρσης των φαινόμενων εθνικισμού, λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας, απ'όπου και αν προέρχονται.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία

Φωτογραφικό υλικό