Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Αλληλέγγυες Διεθνείς Σχέσεις

PDFΕκτύπωσηE-mail

 

InternationalΒασική επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την οικολογική βιωσιμότητα, την αλληλεγγύη και την ενεργή πολιτική για την ειρήνη στο κέντρο της πολιτικής της.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν:

  • Νέα αρχή για Συνταγματική Συνθήκη χωρίς τις νεοφιλελεύθερες, κατασταλτικές, μιλιταριστικές, αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις του προηγούμενου σχεδίου, με έμφαση στον δεσμευτικό χαρακτήρα της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και στους βασικούς Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Συντακτικές εξουσίες στο ευρωκοινοβούλιο.

  • Απεξάρτηση της ΕΕ από το  ΝΑΤΟ. Αποκλεισμό της συμμετοχής στους προληπτικούς πολέμους και της δυνατότητας στρατιωτικής παρέμβασης εκτός Ευρώπης.

  • Δραστική μείωση των εξοπλισμών, συμφωνία αποκλεισμού υποθαλάσσιων ερευνών για πετρέλαιο στο Αιγαίο.

  • Αναγνώριση της πολυεθνικής ιστορίας της ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας, πως καμιά εθνότητα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες αλλά και πως κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της και αυτό των περιφερειών της. [Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, το Νοέμβριο 2007]

  • Συναινετική λύση για το Κυπριακό βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα σημεία που είχαν δεχθεί οι δυο πλευρές για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, διζωνικής ομοσπονδίας των δύο κοινοτήτων.

  • Αύξηση της επίσημης βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στο 0,7% του ΑΕΠ.

e-max.it: your social media marketing partner