Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ; 37 δράσεις και μια «μαγική εικόνα»

Τρίτη, 17 Απρ. 2012, 15:23  |  Ειδήσεις - Δράσεις - Εκδηλώσεις

Αναλυτικά το χρονικό των παρεμβάσεων των Οικολόγων Πράσινων:

Δεκέμβριος 2009:

Καμπάνια για την κλιματική αλλαγή, ενόψει  της διάσκεψης του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη. Εκδήλωση στο Σύνταγμα, περιοδεία στη Μεγαλόπολη, ναυλωμένο «τρένο της κλιματικής αλλαγής» από  Θεσσαλονίκη μέχρι Κοζάνη.

Πρόταση στον υπουργό Υποδομών για υιοθέτηση σιδηροδρομικής λύσης στα Τέμπη, μετά τον πολύμηνο αποκλεισμό τους. Η πρόταση προβάλλεται πανηγυρικά, αλλά δεν προχωρεί.

Ιαν 2010

Συνολική πρόταση θεσμικών αλλαγών για την αυτοδιοίκηση.

Κατάθεση αναλυτικών προτάσεων στη διαβούλευση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Μάρτιος 2010

Οργανώνουν επίσκεψη στην Αθήνα των ευρωβουλευτών Ρεμπέκα Χαρμς, συν-επικεφαλής των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο,  και Σβεν Γκήγκολντ. Προβάλλεται το αίτημα για ευρωπαϊκές  εγγυήσεις δανεισμού προς την Ελλάδα, ως απάντηση στην άνοδο των σπρεντ.

Απρίλιος 2010

Με ερώτησή του στο ευρωκοινοβούλιο,  πριν ακόμη την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, ο Μιχ. Τρεμόπουλος θέτει στην Κομισιόν το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου, ως εναλλακτικής λύσης στο Μηχανισμό Στήριξης που ήδη ετοιμαζόταν. ΄

Η αναλυτική Πράσινη θέση για την κρίση, οριστικοποιείται μια μόλις μέρα μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν το δανεισμό από την τρόικα, προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την έκδοση ευρωομολόγου που είχε προτείνει σχεδόν ομόφωνα το ευρωκοινοβούλιο . Αντί για τις συνταγές λιτότητας, ζητούν διαφάνεια, κάθαρση, εξορθολογισμό δαπανών, επενδύσεις Πράσινης Στροφής για τόνωση και αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας.

Μάιος 2010

8 προτάσεις για διαφάνεια, κάθαρση και δημοσιονομική εξυγίανση, με συγκεκριμένες προτάσεις για εντοπισμό και δέσμευση των γκρίζων περιουσιών από διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Ολοκληρωμένη πρόταση για εξυγίανση του ΟΣΕ με αναβάθμιση του έργου του. Ο κ. Ρέππας θα αφήσει μέχρι τέλους αναπάντητο το αίτημα για συνάντηση μαζί του.

Ιούνιος 2010

Έκθεση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο, για τη διαφάνεια στα κοινοτικά κονδύλια. Ψηφίζεται με συντριπτική πλειοψηφία στην ολομέλεια.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διαμαρτυρία στην Παλιά Βουλή για το προγραμματιζόμενο κλείσιμο μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας

Ιούλιος 2010

Ναυλωμένο «πράσινο τρένο», από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα, κατά των σχεδίων για κλείσιμο γραμμών του ΟΣΕ.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υποδομών, για τον ΟΣΕ. Η οδός Χαριλάου Τρικούπη μετονομάζεται συμβολικά σε «οδό Δημητρίου Ρέππα, σφαγέως των σιδηροδρόμων»

Σεπτέμβριος 2010

Παρουσίαση, στη ΔΕΘ,  της πράσινης πρότασης διεξόδου από την κρίση.

Ερωτήσεις Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο, αποκαλύπτουν ότι το πραγματικό έλλειμμα του ΟΣΕ είναι μόλις 10% αυτού που επικαλούνται η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ως επιχείρημα για να κλείσουν το σιδηρόδρομο.

Αίτημα στους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης για συναντήσεις με θέμα τον ΟΣΕ, ώστε να αποκαλυφθεί η λαθροχειρία με το έλλειμμα και να παρουσιαστεί η εναλλακτική λύση εξυγίανσης. Ανταποκρίθηκε τελικά μόνο ο κ. Κουβέλης.

Οκτώβριος 2010

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ψήφο για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, απορρίπτοντας το δίλημμα κυβέρνησης και αριστεράς για ψήφο υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Πράσινοι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται στις 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, παντού όπου υπήρχαν ανεξάρτητοι πράσινοι συνδυασμοί.

Νοέμβριος 2010

Ανήμερα με την επέτειο του Πολυτεχνείου ψηφίζεται στη Βουλή ο νόμος για το fast track, που ουσιαστικά θέτει σε αναστολή την περιβαλλοντική νομοθεσία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν στη Βουλή αναλυτικό υπόμνημα για το νομοσχέδιο και το παρομοιάζουν με στρατιωτικό νόμο για το περιβάλλον και βάζουν στη Βουλή τριάντα πλαστικά τανκς που μοιράζονται στα γραφεία των κομμάτων και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2011

Παρέμβαση για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Τονίζουν τη μη βίαιη διάσταση της καμπάνιας,  συναντιούνται με τον υπουργό Εσωτερικών για να προτείνουν πλαίσιο διαλόγου για λύση.

Μάρτιος 2011

Διάβημα στον υπουργό Οικονομικών, για την αδιαφορία να προωθηθούν τα μέτρα διαφάνειας και κάθαρσης που είχαν προτείνει από το Μάιο του 2010.  Τονίζουν ότι λύση δεν είναι νέα μέτρα λιτότητας, αλλά η αποτελεσματική είσπραξη των ήδη προβλεπόμενων εσόδων.

Απρίλιος 2011

Μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν στοιχεία για το ελληνικό πυρηνικό λόμπυ και τους πολιτικούς που το υποστηρίζουν. Δημόσια διαμαρτυρία έξω από την Ακαδημία Αθηνών, επιτροπή της οποίας είχε προτείνει στροφή της χώρας στην πυρηνική ενέργεια. Ερωτήσεις στο ευρωκοινοβούλιο, κοινή διακήρυξη Ελλήνων, Τούρκων και Κύπριων Πράσινων κατά του τουρκικού σχεδίου για πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου, http://ecogreens-gr.org/climate/?p=717.

Πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.  Με πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων, ο Ν.Χουντής συνυπογράφει ερώτηση Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν για την εκποίηση.

Μάιος 2011

Παρέμβαση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Μεσοπρόθεσμο, με ανοικτή επιστολή. Προτείνουν εναλλακτικό σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης, με σεβασμό στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ιούνιος 2011

Αυθαίρετο των Οικολόγων Πράσινων στήνεται για λίγες ώρες απέναντι στη Βουλή, ως διαμαρτυρία για τη σκανδαλώδη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης των Ο.Π. για την οικονομία, με τίτλο «Να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση» και συμμετοχή γνωστών οικονομολόγων: Γ. Βαρουφάκης, Κ. Καλλωνιάτης, Π. Ρυλμόν.

Εκδήλωση με πρωτοβουλία Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο, για την ελληνική κρίση.

Σεπτέμβριος 2011

Συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ με το μπλοκ των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΘ και αιχμή κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Οκτώβριος 2011

Κοινή ελληνογερμανική πρωτοβουλία των πράσινων ευρωβουλευτών Τρεμόπουλου και Γκήγκολντ για τη φορολόγηση του πλούτου και το κλείσιμο των φορολογικών παραδείσων.

Ανοικτή διαβούλευση με συνταγματολόγους, με διαδικτυακή μετάδοση, για τις προτάσεις μας για διεύρυνση της δημοκρατίας. http://ecogreens-gr.org/autodioikisi/?p=879

Νοέμβριος 2011

Παρέμβαση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο κατά της Κομισιόν για τον εκβιασμό κατά της Ελλάδας με την παρακράτηση της 6ης δόσης του δανείου.

Αναλυτική πρόταση για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, με διεύρυνση της δημοκρατίας και ενίσχυση της άμεσης συμμετοχής των πολιτών, της διαφάνειας και των φραγμών στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Δεκέμβριος 2011

Διαβούλευση στο ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλία Τρεμόπουλου, για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική μετά το 2013.

Ιανουάριος 2012

Υιοθέτηση από το ευρωκοινοβούλιο της Γραπτής Δήλωσης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Ο Μιχ. Τρεμόπουλος ήταν ανάμεσα στους 5 ευρωβουλευτές που είχαν την αρχική πρωτοβουλία.

Παρουσίαση στοιχείων για εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, με προτάσεις για την  προστασία της δημόσιας υγείας.

Έρευνα των Οικολόγων Πράσινων  δείχνει σημαντικές περιεκτικότητες εξασθενούς χρωμίου σε 3 ετικέτες εμφιαλωμένου νερού ευρείας κατανάλωσης.

Φεβρουάριος 2012

Εναλλαγή στο ευρωκοινοβούλιο. Αποχωρεί ο Μιχ. Τρεμόπουλος και αναλαμβάνει ο Νί9κος Χρυσόγελος. Μέχρι την αποχώρησή του ο Μ. Τρεμόπουλος ήταν ανάμεσα στους 15 παραγωγικότερους ευρωβουλευτές όλων των χωρών.

Αναλυτική πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για το φορολογικό: η φορολογία να γίνει εργαλείο δικαιοσύνης, διεξόδου και Πράσινης Στροφής. Συνοδεύεται από πρόταση διαλόγου προς τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης (Άρμα Πολιτών, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει κανείς τους.

Μάρτιος 2012

Στρογγυλό τραπέζι στο Ζάππειο για τη δημοκρατία και τις αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς. Συμμετέχουν συνταγματολόγοι (Μανιτάκης, Κατρούγκαλος) και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών χώρων (ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Πειρατές).

Επίσκεψη Ντανιέλ Κον Μπεντιτ και Ρεμπέκα Χάρμς στην Αθήνα. Ανοικτή σύσκεψη με δεκάδες κοινωνικούς φορείς για την οικονομική κρίση και τις διεξόδους, δημόσια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή.

Απρίλιος 2012

Αναλυτικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για διέξοδο από την κρίση. Δημόσια παρουσίαση με συμμετοχή δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών.

 

 

 


e-max.it: your social media marketing partner