Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Πέμπτη, 01 Οκτ. 2009, 19:39  |  Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Όπως  καταγγέλλει η τραγουδίστρια  Σοφία Παπάζογλου, το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου, μέλη της Χρυσής Αυγής της επιτέθηκαν με καυστικό σπρέι, έξω από το σταθμό του μετρό Κατεχάκη, όπου βρίσκεται και το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της οργάνωσης, επειδή αρνήθηκε να παραλάβει φυλλάδιά τους.

Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ξυλοκοπάει πολίτες επειδή δεν παίρνουν τα προεκλογικά του φυλλάδια. Επίσης είναι πρωτοφανές, ένα κόμμα να μεταδίδει στο χρόνο που του προσφέρεται επεισόδια ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας που άσκησε στο παρελθόν σε ένα θέαμα για ενηλίκους.

Η σημερινή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη  αλλά η πιο πρόσφατη σε μια σειρά  βιαιοτήτων για τις οποίες σπάνιος οι δράστες αναζητούνται και ακόμα πιο σπάνια συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια. Ας γίνει η τελευταία της συνολικά!

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, η Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρει να εξακριβώσει ποια μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό έξω από τον συγκεκριμένο σταθμό και ποιοι από αυτούς ήταν οι δράστες και ποιοι οι συνεργοί τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει κάτι που  είναι γνωστό σε όλους εκτός από  τις δικαστικές αρχές: η Χρυσή  Αυγή είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Τέλος, εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας στη Σοφία Παπάζογλου και της ευχόμαστε να ξεπεράσει τις φυσικές και ψυχικές συνέπειες της βίας που υπέστη.

Η Γιάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής του συνδυασμού των Οικολόγων Πράσινων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από το σημερινό πρωτοφανές περιστατικό  βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής  νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται πλέον εκτός  του οποιουδήποτε πλαισίου νομιμότητας  και περιμένουμε από τους θεσμούς της πολιτείας να παρέμβουν. Τέτοιες συγκεντρώσεις θεωρούμε ότι θέτουν σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας και προσβάλουν κάθε έννοια δημοκρατίας 3 μόλις μέρες πριν τις εκλογές»
e-max.it: your social media marketing partner