Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Συνδυασμός προστασίας της φυσικής αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς

Σάββατο, 13 Ιούν. 2015, 13:45  |  Πολιτικές Κινήσεις - Λάρισα

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων στην Αγιά

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας με επικεφαλής την συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος Χριστίνα Ευθυμιάτου,, μέλη του Πανελλαδικού Κούτσικος Κώστας  και Χλωρός Αστέριος, του οργανωτικού υπεύθυνου Θεσσαλίας Σπασίδη Τηλέμαχο, ο υποψήφιος οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμαράς καθώς και μέλη των ΟΠ Λάρισας επισκέφτηκε την Αγιά.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη Δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»  του Υπουργείου Πολιτισμού (5-7 Ιουνίου), που διοργάνωσε η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.  Σκοπός της Δράσης  ήταν  να φανεί η ανάγκη συνδυασμένης προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Την ξενάγηση έκανε η διευθύντρια της Εφορείας κα Σταυρούλα Σδρόλια.

Ξεκινώντας από την Κεντρική Πλατεία της Αγιάς, η περιήγηση ακολούθησε το ιστορικό ρέμα Μυλαύλακο, όπου χτυπούσε η καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής τον 18ο αιώνα, περνώντας  μέσα από  γραφικά λιθόστρωτα, παλιά γεφύρια και βυζαντινές εκκλησίες.  Στο γυρισμό πραγματοποιήθηκε  ξενάγηση στο Αρχοντικό Αλεξούλη, που προορίζεται για αρχαιολογικό μουσείο της Αγιάς.

Η Κα Σδρόλια ενημέρωσε τους Οικολόγους Πράσινους  ότι η Εφορεία ετοιμάζει αρκετές τέτοιες διαδρομές στο νομό Λάρισας και ότι σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, προσπαθούν να τις εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ, για να φέρουν  επισκεψιμότητα και να δώσουν ζωή στην επαρχία.

Η  κα Ευθυμιάτου επιβεβαίωσε ότι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την προστασία και προβολή του φυσικού μας πλούτου, αποτελεί κύριο μέλημα των Οικολόγων Πράσινων και ότι είναι ο κύριος στόχος του νέου Πράσινου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κου Γιάννη Τσιρώνη.

Στην περιήγηση παραβρέθηκαν και η Αντιδήμαρχος Χριστίνα Γιαννουλέα και  ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Σουλιώτης.  Οι Οικολόγοι Πράσινοι  είχαν  την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα και την πορεία του δήμου. Ενημερώθηκαν  για την διαχείριση των σκουπιδιών και για την πορεία των έργων της λίμνης Κάρλας, καθώς  και  για τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας.


e-max.it: your social media marketing partner