Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Για τον θάνατο του Μιχάλη Μπονατάκη

Τρίτη, 26 Ιούλ. 2016, 07:42  |  Πολιτικές Κινήσεις - Χανιά

Βαριά η απώλεια για τον άνθρωπο, τον γιατρό της καρδιάς μας, τον αγωνιστή της Οικολογίας και της Υγείας που συμμετείχε ενεργά στα κοινά στα Χανιά, στη Κρήτη και σε ολη της Ελλάδα.

Ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007-2014 συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια αλλά και στους αγώνες του Οικολογικού και του Προοδευτικού Αυτοδιοικητικού κινήματος στα Χανιά.

Συμμετείχε στις Πανελλαδικές Γραμματείες των Οικολόγων Πράσινων ενώ προέδρευσε με επιτυχία σε αρκετά Πανελλαδικά Συνέδρια των Οικολόγων Πράσινων.

Αγωνίστηκε ενάντια, στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας απαιτώντας να τηρηθεί η νομοθεσία για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις ακτινοβολίες .

Εισηγήθηκε εναλλακτικές λύσεις για τη στροφή της Κρήτης και της Ελλάδας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με ορθολογικό τρόπο, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 .

Συνέβαλε ενεργά στην λειτουργία της Θεματικής Ομάδας Υγείας όπου επεξεργάστηκε, μαζί με τους συντρόφους του, τις προτάσεις των Ο.Π για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και υγειονομικό σύστημα.

Αγωνίστηκε μαζί με την Θ.Ο Υγείας αποκαλύπτοντας έγκαιρα την κατασπατάληση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων με τις υπερκοστολογήσεις των Ιατρικών συσκευών και των αναλωσίμων υλικών στο ΕΣΥ και την επιβολή νομοθετικά κατοχυρωμένου καρτέλ στα φάρμακα.

Προώθησε σε συνεργασία με την Θ.Ο Υγείας και τον Ευρωβουλευτή των Ο.Π, δυο επερωτήσεις στο ευρωκοινοβούλιο το 2009 και το 2010 ζητώντας να σταματήσει η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων και την προώθηση των γενοσήμων.

Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Χανίων εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Μιχάλη στη γειτονιά των Αγγέλων!

Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πρασίνων Χανίων

e-max.it: your social media marketing partner