Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Δηλώσεις Ευρωπαίων Πρασίνων για το ελληνικό χρέος, από το ετήσιο Συνέδριο του ΕΠΚ στην Γλασκώβη

Κυριακή, 04 Δεκ. 2016, 18:41  |  Ειδήσεις - Ευρωπαίοι Πράσινοι PDFΕκτύπωσηE-mail

Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει, επιμένουμε στην παραγωγική αναδιάρθρωση του χρέους

Ενόψει της συνόδου του Eurogroup που λαμβάνει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου, οι συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Reinhard Bütikofer και Monica Frassoni, από το Ετήσιο Συνέδριο όλων των Πράσινων Κομμάτων της Ευρώπης στην Γλασκώβη, δήλωσαν:

«Το Eurogroup πρέπει να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με βάση τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Αλλά επίσης πρέπει να διασφαλιστεί και ως αναγκαιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαταραχή στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα, για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής της σε πορεία προς τη βιώσιμη ευημερία, την πρόσβαση σε ποσοτική χαλάρωση και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει, και επιμένουμε στην παραγωγική αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι επίσης ανησυχούν για τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και αφορούν  ειδικότερα τον τομέα του νερού και της ενέργειας. Είναι κρίσιμη η ανάγκη προστασίας του κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών, με βάση τις απαιτήσεις του Συντάγματος και τις ευρωπαϊκές αρχές. Οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού και να ανταποκρίνονται στο βασικό κριτήριο της απεξάρτησης από τον άνθρακα ως καύσιμο»


e-max.it: your social media marketing partner