Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Τελείωσαν οι εργασίες του 13ου ετήσιου τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων – Ψηφίστηκε Πολιτική Απόφαση - Εξελέγη το νέο 31μελές Πανελλαδικό Συμβούλιο και η νέα Εκτελεστική Γραμματεία

Δευτέρα, 30 Ιαν. 2017, 18:27  |  Αποφάσεις - Συνεδρίων PDFΕκτύπωσηE-mail

Η σύνθεση της 6μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου κατά το 13ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα, διαμορφώνεται ως έξης: Γιώργος Πασχαλίδης (συντονιστής ΕΓ), Εύα Πάσχου και Κώστας Διάκος (Εκπρόσωποι ΕΓ), Νίκη Καρδακάρη, Γιώργος ΔημητρίουΔημήτρης Πασχάλης, (τακτικά μέλη) και Ναταλία ΜποφίλιουΚώστας Καλογράνης (αναπληρωματικά μέλη).

Στα πλαίσια του Συνεδρίου διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε από τα μέλη συναινετικό κείμενο - Πολιτική Απόφαση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως κανένας μας μέσα στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ δεν επιθυμεί την πυροδότηση μιας πολιτικής κρίσης στη μέση μιας πορείας σταθεροποίησης και ανάκαμψης. Ωστόσο, ως πολιτικός φορέας οφείλουμε να εξετάζουμε τα συν και τα πλην της συγκυβέρνησης και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι  έχουμε ευθύνη μέσα από την συνεργασία να προωθήσουμε τις πολιτικές της βιωσιμότητας και προστασίας της φύσης και να διατηρήσουμε τα οικολογικά  ερείσματα στην κοινωνία.

Μέσα στο παραπάνω πολιτικό  πλαίσιο το συνέδριό μας

  • Καλεί την νέα Εκτελεστική Γραμματεία να δρομολογήσει άμεσα συνάντηση της νέας ΕΓ με το αντίστοιχο ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα επιδιωχθεί ο επανακαθορισμός των σχέσεων των δύο κομμάτων με τα νέα δεδομένα και η δημοσιοποίηση ενός κειμένου που θα αποκρυσταλλώνει αυτές τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο στρατηγικός σχεδιασμός οφείλει να αποτελεί μέρος αυτού του κειμένου.
  • Ξεκαθαρίζει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ταυτίζουμε την πολιτική μας δράση με οφίκια και καρέκλες. Οι δύο βουλευτές μας είναι η αντανάκλαση των πολιτικών μας δυνάμεων στην κοινωνία.
  • Δηλώνει ότι στους Οικολόγους Πράσινους καμία συνεργασία δεν αποτελεί μονόδρομο: στις επόμενες εθνικές εκλογές θα επανακαθορίσουμε την στάση μας και τον τρόπο που θα κατέλθουμε, συνεργαζόμενοι με άλλα κόμματα ή αυτόνομοι.
  • Καλεί τους Οικολόγους Πράσινους βουλευτές που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να δυναμώσουν και να κάνουν πιο  διακριτή συμμετοχή τους στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Τέλος, στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο διαμορφώθηκε με εκλογές των μελών και η τελική σύσταση του 31μελούς Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.


e-max.it: your social media marketing partner