Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Δηλώσεις των νέων συν-εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων - Μετά την εκλογή τους στα πλαίσια του 13ου Τακτικού Συνεδρίου

Τρίτη, 31 Ιαν. 2017, 00:00  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέοι εκπρόσωποι του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, έπειτα από εκλογές στα πλαίσια του 13ου ετήσιου Συνεδρίου, ορίστηκαν ομόφωνα από το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο, η Εύα Πάσχου και ο Κώστας Διάκος

Ο νέος συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε:

«Το 13ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων ολοκληρώθηκε. Εντολές, προτάσεις και δράσεις που απορρέουν από αυτό, καλούν τα απόλυτα σχεδόν ανανεωμένα όργανα του κόμματος (66% νέα μέλη στο Πανελλαδικό Συμβούλιο και 75% στην Εκτελεστική Γραμματεία) να αναδείξουμε και να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, που οφείλει με τις καινοτόμες, ριζοσπαστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις της Πολιτικής Οικολογίας, σ' αυτό το θολό τοπίο του πολιτικού σκηνικού της χώρας, να επαναφέρει στο επίκεντρο την έννοια της βιωσιμότητας και της βιώσιμης ευημερίας, για μια άλλη Ευρώπη, αυτή των λαών, του περιβάλλοντος και του Πολιτισμού της».

Η νέα συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε:

«Ως Οικολόγοι Πράσινοι που στηρίζονται στις ιδέες της πολιτικής οικολογίας, μιας ιδεολογίας που έχει ως βασική της αρχή τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα, με αίσθημα ευθύνης, συμμετέχουμε στις κυβερνητικές προσπάθειες για την απεξάρτηση της χωράς από την οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση πάντα με διακριτή τη πολιτική μας ταυτότητα. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται την αποδέσμευση μας από την αυτονομία και την αυτοτέλεια της ιδεολογικής μας βάσης και της πολιτικής μας δραστηριότητας. Γι' αυτό απευθυνόμενοι στην κοινωνία εκφράζουμε τις απόψεις μας ανεξάρτητα από τις θεσμικές μας επιλογές. Οι συνεργασίες είναι στην κουλτούρα μας αλλά δεν είναι μονόδρομος. Προϋποθέτουν την υπεράσπιση των συμφερόντων της χωράς στο πλαίσιο της αυτόνομης έκφρασης της πολιτικής οικολογίας».


e-max.it: your social media marketing partner