Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Άμεση δράση για την οργάνωση και καλύτερη διαχείριση των δομών φιλοξενίας χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την κυβέρνηση και όχι το κλείσιμο αυτοοργανωμένων δομών φιλοξενίας

Τετάρτη, 15 Μάρ. 2017, 19:10  |  Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πολλές αυτοοργανωμένες δομές σε όλη την Ελλάδα, έχουν βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τα δυο τελευταία χρόνια, όταν οι κρατικές δομές δήλωναν αδυναμία να κάνουν το παραμικρό. Η βίαιη καταστολή της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών δυνάμεων που κερδίζουν έδαφος εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να προσφέρει βασικές δομές φιλοξενίας στους πρόσφυγες.

Καθώς αυτές τις ημέρες κλείνουμε ένα χρόνο από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η προσφυγική κρίση ιδιαίτερα στα νησιά μας αντί να αποκλιμακώνεται επιδεινώνεται. Χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να μένουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον κίνδυνο επαναπροώθησης στην Τουρκία και τις βραδύτατες και δύσκαμπτες διαδικασίες για άσυλο ή μετεγκατάσταση. Η δέσμευση από το Σεπτέμβριο του 2015 για μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων σε χώρες της ΕΕ υλοποιείται με το σταγονόμετρο. Απόγνωση, φόβος, αβεβαιότητα κυριαρχούν στους καταυλισμούς και τους χώρους φιλοξενίας/κράτησης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την ελληνική κυβέρνηση αντί να προχωρά στο κλείσιμο των αυτοοργανωμένων δομών φιλοξενίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πρόσφυγες που έχουν παραμείνει στη χώρα μας, ανθρώπων που πληρώνουν το τίμημα του υψώματος τειχών και φρακτών σε όλη την Ευρώπης καθώς και τις συνέπειες της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΠ


e-max.it: your social media marketing partner