Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δευτέρα, 20 Μάρ. 2017, 20:29  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Μετά την επίθεση στις καταλήψεις της Βίλα Ζωγράφου και της Αλκιβιάδου, σειρά έχει το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, όπου κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να μείνει χωρίς νερό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τις επιθέσεις προς τους κοινωνικούς αυτό-οργανωμένους χώρους. Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν, η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών χώρων, θα έπρεπε να αποτελεί δημόσια παροχή προς τους πολίτες.

Οι κοινωνικοί αυτόνομοι χώροι λειτουργούν θετικά στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, στην δημιουργία και λειτουργία δομών αλληλεγγύης απαραίτητες στις μέρες μας, στην ενίσχυση και ωρίμανση του πολιτικού διαλόγου και της δημοκρατίας αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι κοινωνικά αυτόνομοι και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν πλέον κοινά αγαθά και ως τέτοιοι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται.

Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει τέτοιους χώρους και πρωτοβουλίες. Μέχρι όμως να υπάρξει, δεν μπορούν παρά να λειτουργούν με την ανοχή του κράτους, καθότι η αποδοχή από την κοινωνία των πολιτών έχει ήδη νομιμοποιήσει την ύπαρξη τους. Οι πρωτοβουλίες αυτοδιαχείρισης πρέπει να αγκαλιάζονται και όχι να καταπνίγονται επιλεκτικά.


e-max.it: your social media marketing partner