Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Να εξαιρεθούν οι παραλίες NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ και προκήρυξη του έργου προετοιμασίας των Π.Δ και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές

Τρίτη, 04 Απρ. 2017, 17:04  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Καθώς επίκειται η έκδοση νέας ΚΥΑ για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους ΟΤΑ κατά θερινή περίοδο 2017, συνεχίζονται οι χρονοτριβές στην προκήρυξη του ενταγμένου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έργο προετοιμασίας των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Το έργο, μετά από 7 έτη υπονόμευσής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δρομολογήθηκε επιτέλους από την παρούσα κυβέρνηση, μετρά ωστόσο ήδη σχεδόν 2 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Χωρίς το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς άσκησης δραστηριοτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Προστατευόμενων περιοχών, η εξαίρεση παραχώρησης παραλιών εντός των περιοχών NATURA 2000 είναι, σήμερα, η μόνη ασφαλής επιλογή για τη διαφύλαξη του προστατευτέου αντικειμένου.

Με επιστολή μας στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούμε να εξαιρεθούν οι περιοχές NATURA 2000 από την απόφαση παραχώρησης παραλιών στους ΟΤΑ για τη θερινή περίοδο 2017. Ζητούμε από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη θεσμική θωράκιση των πολύτιμων και ευαίσθητων αυτών περιοχών.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση οδηγεί σε διαχειριστική παράλυση, σε αναπόφευκτη ευρωπαϊκή καταδίκη και σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του πολυτιμότερου φυσικού κεφαλαίου της χώρας.


e-max.it: your social media marketing partner