Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο

Παρασκευή, 07 Απρ. 2017, 17:09  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 5 Απριλίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τους συνεκπρόσωπους των Οικολόγων Πράσινων, Κώστα Διάκου και Εύας Πάσχου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωσε για το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του ελληνικού στρατού καθώς επίσης ότι δεν απαιτείται αύξηση των αμυντικών δαπανών. Όσον αφορά τα οικολογικά θέματα που τέθηκαν, έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη περιβαλλοντικών δράσεων. Οι Ε. Πάσχου και Κ. Διάκος πρόβαλλαν προτάσεις για περιβαλλοντική εκπαίδευση και πρότειναν σεμινάρια στον στρατό για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός επεσήμανε τις περιβαλλοντικές προσπάθειες από πλευράς υπουργείου οι όποιες είναι με ιδία πρωτοβουλία και πόρους, όπως επίσης και τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε παρέμβαση και πρόταση. Μεταξύ άλλων δόθηκε υπόμνημα για την διερεύνηση χρησιμοποίησης της επανασυσταθείσας ΜΟΜΑ σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο οποίο ο Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει απάντηση.

Οι συνεκπρόσωποι έθεσαν επί τάπητος το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης και προέβαλαν τα αιτήματα τους. Ο κ. Καμμένος έθεσε τις δικές του απόψεις και δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε συνέχεια του διαλόγου.

Η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, μετά την συνάντηση δήλωσε: "Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές η βούληση για περαιτέρω διάλογο. Συμφωνήθηκε λόγω έλλειψης χρόνου να συνεχιστεί η συζήτηση εκτενέστερα σε νέα συνάντηση για όλα τα θέματα που τέθηκαν, με τον υπουργό να δηλώνει ότι είναι ανοικτός και διαθέσιμος για συνέχεια του διαλόγου".


e-max.it: your social media marketing partner