Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης - Η αντίρρηση συνείδησης είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Δευτέρα, 15 Μάι. 2017, 22:05  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται στους αντιρρησίες συνείδησης αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην παγίωση της ειρήνης απέναντι στις πολιτικές επιλογές που οδηγούν στον μιλιταρισμό και στις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες. Η χώρα μας οφείλει να καταργήσει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της εναλλακτικής θητείας, σε αντιδιαστολή με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εναρμονίσει άμεσα τη νομοθεσία περί αντίρρησης συνείδησης με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να εκφράζεται πλέον με στρατιωτικούς όρους. Αντ' αυτού, καλείται ο αντιρρησίας συνείδησης Παναγιώτης Μακρής, να δικαστεί στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1η Ιουνίου, με την κατηγορία της ανυποταξίας που τελέστηκε το 1990.

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζαμε και στηρίζουμε προγραμματικά, σε επίπεδο πολιτικής οπτικής και πολιτικής και κοινωνικής δράσης, το αναφαίρετο δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης και στην επακόλουθη άρνηση στράτευσης, ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και συνεισφορά στην μεγάλη υπόθεση του ειρηνισμού και της μη βίας".

Με αφορμή την δίωξη του Παναγιώτη Μακρή, η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε σχετικά: "Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα των αντιρρησιών συνείδησης και την κάθετη αντίθεση μας στις συνεχιζόμενες διώξεις εις βάρος τους. Για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους είναι θέμα αρχής η αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των αντιρρησιών συνείδησης από την πολιτεία. Γνωρίζουμε το θέμα από πρώτο χέρι γιατί ένα από τα παλαιότερα και ιστορικά στελέχη μας, ο Μιχάλης Μαραγκάκης, είναι ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που έκανε δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης για μη θρησκευτικούς λόγους το 1986, όπου διώχθηκε και φυλακίστηκε γι' αυτή του την επιλογή. Οι συνεχιζόμενες διώξεις των αντιρρησιών συνείδησης συνιστούν ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων τους και σε καμία περίπτωση, δεν είναι δουλειά των στρατοδικείων να δικάζουν πολίτες".


e-max.it: your social media marketing partner