Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Να αναληφθούν δράσεις για την εκτόνωση της κατάστασης στην Δυτική Αττική - Όχι στην αυτοδικία και σε κάθε μορφής βία

Τετάρτη, 14 Ιούν. 2017, 17:52  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων είναι η μη βία και ως εκ τούτου καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Η περιοχή των Αχαρνών τις τελευταίες ημέρες ζει πολύ δύσκολες στιγμές. Η οπλοχρησία οδήγησε στον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού. Είναι απαραίτητο επιτέλους να σταματήσει στη χώρα μας η παράνομη και εκτεταμένη χρήση όπλων όπως εμφανίζεται στην περιοχή των Αχαρνών αλλά και στην Κρήτη, που δυστυχώς έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς.

Εκμεταλλευόμενοι  το τραγικό γεγονός, ομάδες ανθρώπων που ανήκουν σε πολιτικό χώρο γνωστό για τις ρατσιστικές του απόψεις, και άσχετοι με τους κατοίκους της πόλης που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, καίγοντας περιουσίες και βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η οποιαδήποτε παράνομη πράξη οφείλει να ελέγχεται από τις νόμιμες διωκτικές αρχές και να οδηγείται στις νόμιμες δικαιοδοτικές διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η λύση της αυτοδικίας, πολύ περισσότερο μάλιστα με χρήση οιασδήποτε μορφής βίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η Πολιτεία και η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να "σπάσουν" το άβατο ανομίας που εμφανίζεται στην περιοχή, βάζοντας τέλος σε κάθε παράνομη δοσοληψία αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ανοχή σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις πολλά χρόνια τώρα.

Για τους Οικολόγους Πράσινους όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και δεν διαχωρίζονται ανάλογα το χρώμα, την θρησκεία, την φυλή και την καταγωγή τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής σε συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης και την επαναφορά της ειρηνικής συμβίωσης όλων. Η περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων σε συνεργασία με την ΠΚ Αχαρνών - Φυλής θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης στο πλαίσιο των οικολογικών αρχών της μη βίας και της ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών χωρίς φυλετικά κριτήρια.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μικρού Μάριου.
e-max.it: your social media marketing partner