Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης - Χρειάζεται περαιτέρω σχεδιασμός και τόλμη για τα επόμενα βήματα

Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:34  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγινε επιτέλους το δεύτερο βήμα για την αποκατάσταση της «ιστορικής αλήθειας», μετά το περσινό πρώτο, με την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, φυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και το οποίο είχε συκοφαντηθεί και δαιμονοποιηθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεν εξαιρετικά θετικό το γεγονός, υποστηρίζουμε όμως ότι πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων όπως η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και ερεύνα γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Πιστεύουμε δε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη και για ένα τρίτο βήμα, αυτό της νομοθετικής ρύθμισης της ευφορικής χρήσης της, για την υλοποίηση του οποίου είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους Υπουργούς και άλλους φορείς για την προώθηση των θέσεων μας.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ιατρική χρήση της κάνναβης είναι ένα ακόμα θετικό βήμα. Χρειάζεται ακόμα όμως πιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός με τόλμη και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθούν και τα επόμενα βήματα στο θέμα αυτό".


e-max.it: your social media marketing partner