Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδας για την ανακήρυξη του Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, σε επίτιμο δημότη Πύργου, για την συνεισφορά του στην διαχείριση των απορριμμάτων

Παρασκευή, 14 Ιούλ. 2017, 20:19  |  Περιφερειακές Οργανώσεις - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ PDFΕκτύπωσηE-mail

Με την  ευκαιρία της ανακήρυξης ως επίτιμων δημοτών της πόλης του Πύργου των Γιάννη Τσιρώνη, Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, το Σάββατο 15 Ιουλίου, στο «Λάτσειο» Μέγαρο του Πύργου, στις 6.30 το απόγευμα, για την συνεισφορά τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, επισημαίνουμε ότι:

  • Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός της παρέμβασης/ενημέρωσης από την Τοπική Κίνηση Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων (τον Φεβρουάριο του 2015), για την γνωστοποίηση του προβλήματος στον -τότε- Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη. Μια κίνηση που ξεπερνούσε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες -αυτές που έχουν καταστρέψει στο παρελθόν την Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει αποστήματα που οι συμπολίτες μας βιώνουν σε μεγάλο, ακόμα δυστυχώς, βαθμό- και είχε ως στόχο την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στον Δήμο Πύργου... πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους, απειλούσε τη Δημόσια Υγεία, την μόλυνση του Περιβάλλοντος και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής. Ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Τσιρώνης που κινήθηκε άμεσα στη συνέχεια αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ενημερώσει λεπτομερώς για το συγκεκριμένο ζήτημα μέλη της Κυβέρνησης και διευθυντές Υπηρεσιών. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι... περίπου 16 μήνες μετά όχι μόνο ο Πύργος, αλλά ολόκληρη η Ηλεία έπαιρνε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τις πρώτες  ανάσες απελευθέρωσης από την σύγχρονη κόπρο του Αυγεία...
  • Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένας Οικολόγος Πράσινος, μέλος της σημερινής Κυβέρνησης, κατάφερε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μιας μεγάλης ομάδας από διαφορετικούς Πολιτικούς χώρους που κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι και έδωσαν λύση! Η λογική της σύνθεσης των απόψεων -και τελικά αποφάσεων για το καλό του κοινωνικού συνόλου- είναι αυτή που χαρακτηρίζει κατεξοχήν τον Πολιτικό μας χώρο! Ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) ενσωματώνει βασικές προτάσεις της Πολιτικής Οικολογίας και του οικολογικού κινήματος στην προοπτική μιας κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων. Αυτή την προοπτική στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Με συμμετοχή, εγρήγορση αλλά και όποια αναγκαία κριτική ώστε η προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του ΕΣΔΑ να ενταθεί και να ενισχυθεί ποιοτικά όλο και περισσότερο στον Πύργο, για το καλό των πολιτών αλλά  και του περιβάλλοντος.
  • Ευελπιστούμε, τέλος, ότι στη συνέχεια θέσεις και πολιτικές που άπτονται της Πολιτικής Οικολογίας θα εφαρμοστούν στην Ηλεία, τη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα!

 

Η  Π.Ο Οικολόγων Πράσινων Δυτ. Ελλάδας


e-max.it: your social media marketing partner