Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Διαφαίνεται αναπροσδιορισμός των σχέσεων των δύο πλευρών

Τετάρτη, 26 Ιούλ. 2017, 16:54  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας. Δεν είναι μόνο επειδή το φασιστικό πολιτικό σύστημα, που εν ονόματι μιας αόριστης Δημοκρατίας, ουσιαστικά έχει συνθλίψει τα ατομικά δικαιώματα στη χώρα απειλώντας και όμορες χώρες, αλλά επίσης επειδή αυτή η στάση αποτελεί και αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχής με τελευταίο κρούσμα την αποκλειστική ευθύνη της για το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Με τα δεδομένα αυτά, αν και για μας τους Έλληνες η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας αποτελεί ευκαιρία δημοκρατικοποίησης της κοινωνίας της, υπό το παρόν καθεστώς αλλοιώνει το ιδεολογικό περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα για το Κυπριακό ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, επεσήμανε: «Ανεξάρτητα από το απροετοίμαστο και περιορισμένο των συνομιλητών στις πέντε χώρες που εμπλέκονται συνταγματικά στο θέμα, αποστασιοποιώντας το πρόβλημα από τον διεθνή του χαρακτήρα, η αλλοπρόσαλλη στάση της Τουρκίας με την τελευταία τοποθέτηση ότι δεν απεμπολεί το δικαίωμα της για παρέμβαση στη Κύπρο τίναξε στον αέρα την πιο εποικοδομητική μέχρι σήμερα διαδικασία ανεύρεσης λύσης του Κυπριακού».

Διαβάστε εδώ το κείμενο επιστολής με τα συμπεράσματα των Κυπρίων Πρασίνων, προς το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα


e-max.it: your social media marketing partner