Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Παρασκευή, 18 Αύγ. 2017, 21:17  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι τυφλές επιθέσεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο ότι, όσα μέτρα ασφαλείας κι αν παρθούν, όσοι έλεγχοι κι αν γίνουν, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να παρακάμπτονται και να αχρηστεύονται στην πράξη.

Η συνδρομή του δυτικού κόσμου στις πολιτικές που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν στη διάλυση των αραβικών κρατών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, είναι αδιαμφισβήτητη. Το τυφλό κτήνος της τρομοκρατίας είναι εδώ και καιρό ελεύθερο και σαν νέο τέρας του Φρανκενστάιν έχει στραφεί πλέον για τα καλά κατά των δημιουργών του. Μόνο όμως που την πληρώνουν αθώοι πολίτες.

Η διεθνής κοινότητα πια πρέπει να σταθεί στα αίτια του κακού και να σταματήσει να συνεχίζει να προσποιείται ότι "φταίνε οι άλλοι, φταίνε οι ξένοι". Οφείλει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που της αναλογούν για την ουσιαστική καταπολέμηση και εξάλειψη της τρομοκρατίας, χωρίς όμως έκπτωση σε δημοκρατικές αρχές και αξίες που πολύ εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε καινούρια Γκουαντάναμο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο φόβος δεν θα νικήσει. No pasaran!!. Απαιτείται παγκόσμιο μέτωπο για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τις αδιαπραγμάτευτες αξίες μας, χωρίς αστερίσκους. Τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ποικιλομορφίας και της συνύπαρξης των πολιτών κάθε χρώματος, έθνους και θρησκείας.

e-max.it: your social media marketing partner