Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σάββατο, 30 Σεπ. 2017, 13:39  | 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρεμβαίνουν δημόσια για ένα σοβαρό θέμα που αφορά -για μια ακόμη φορά - τους κινδύνους ρύπανσης στον πρόσφατα πληγέντα Σαρωνικό και ειδικότερα στην περιοχή της Ελευσίνας. Μια περιοχή, της οποίας η ακτογραμμή παρέμενε κατειλημμένη από διάφορες ρυπαίνουσες δραστηριότητες, καθώς και τη λιμενική εγκατάσταση που για χρόνια στερούν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Μια περιοχή, όπου πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δώσει πολλά χρόνια αγώνες για να απομακρυνθούν ή να αποφευχθούν ρυπογόνες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα και την εκτεταμένη ρύπανση του Σαρωνικού με νέα καθημερινά ναυάγια, οι Οικολόγοι Πράσινοι:

Συμπαρίστανται στον αγώνα των κατοίκων για καθαρό περιβάλλον, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιότητα ζωής.

Καταγγέλλουν την επιχειρούμενη μέσω του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) παραχώρηση 10 και πλέον στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος στην εταιρεία «Θ. ΜΙΧ. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ - Ναυπηγήσεις και Διαλύσεις Πλοίων», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επαναλειτουργία της μονάδας υπό τους νέους της ιδιοκτήτες, Ιγνάτιο και Μιχ. Σπανόπουλο.

Θεωρούν, ότι μια τέτοια απόφαση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα σε κρίσιμες στιγμές για το περιβάλλον του Σαρωνικού, περιφρονεί τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκτηση αυτού του ζωτικού τμήματος του παράκτιου μετώπου, η οποία είναι εκτός των άλλων ασύμβατη με την πολεοδομική μελέτη που βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης.

Καλούν την Κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων που απέδειξαν μόλις προχθές την αδιαφορία τους για τη νομιμότητα και το περιβάλλον.

Καλούν το Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε. να μην προχωρήσει σε αποφάσεις, καταστροφικές για το περιβάλλον, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και αντιστρατεύονται τη βιώσιμη ανάπτυξη - όπως αυτή έχει ήδη αποτυπωθεί στο πολεοδομικό σχέδιο μιας περιοχής 500 στρ. βιοτεχνικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης - και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής ενός οικισμού 60 στρεμμάτων, αλλά και ολόκληρης της ιστορικής πόλης της Ελευσίνας.


e-max.it: your social media marketing partner