Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την σύλληψη του Κ. Σύρου, προέδρου του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης

Πέμπτη, 19 Οκτ. 2017, 16:40  |  Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Και ενώ η θεσμική νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους έχει πάρει το δρόμο της εδώ και μήνες ακολουθώντας την ηθική αποδοχή στην κοινωνία,  η αστυνομία  σε πλήρη δυσαρμονία και αναντιστοιχία με τα σημαντικά αυτά θεσμικά βήματα εξακολουθεί να συλλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι καλλιεργούν κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Σύρος, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης,  ο οποίος επί χρόνια μάχεται ανοιχτά και δημόσια υπέρ του δικαιώματος στην αυτοκαλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, αλλά είναι η πρώτη φορά που προσάγεται και η -5 μηνών έγκυος- γυναίκα του, μπροστά μάλιστα στην ανήλικη κόρη τους. Αυτή είναι η τρίτη σύλληψη του Κ. Σύρου μέσα σε 4 χρόνια, όπως επίσης υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ασθενών που έχουν συλληφθεί και δικαστεί με την κατηγορία της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι ΟΠ θεωρούμε ότι η εξάντληση της αυστηρότητας εις βάρος ανθρώπων  σαν τον Κωνσταντίνο Σύρο με πρόσχημα την υπεράσπιση της «νομιμότητας»  συνιστά την επιτομή της κρατικής αναλγησίας και υποκρισίας  και εκφράζουμε τη δυσφορία μας και τον βαθύ προβληματισμό μας για τις συνεχιζόμενες αυτές πρακτικές οι οποίες ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Αυτό το κράτος «Ιανός» που αλληθωρίζει ανάμεσα στη συντήρηση και την καταστολή (με πρωτεργάτες την αστυνομία, την  δικαιοσύνη και την  εκκλησία) και την πρόοδο και τον εκδημοκρατισμό -με τα σημαντικά νομοθετήματα των τελευταίων ετών- οφείλει να βρει έναν ενιαίο, συντονισμένο βηματισμό που θα συνάδει με το διακηρυγμένο προοδευτικό πρόσημο της πολιτείας και ένα σαφή, απαρέγκλιτο προσανατολισμό προς τη προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων Οικολόγων Πράσινων


e-max.it: your social media marketing partner