Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή, 17 Νοέ. 2017, 17:40  |  Ειδήσεις - Δελτία Τύπου PDFΕκτύπωσηE-mail

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι οι αξίες που έθεσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 44 χρόνια μετά, παραμένουν όχι μόνο επίκαιρες αλλά και διεκδικούμενες ακόμα και τώρα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

Για το ψωμί που αναζητείται από το 30% του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για τη Παιδεία που όλο και περισσότερο γίνεται δυσπρόσιτη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και παρέχεται με όρους υποταγής στην Οικονομία αντί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Για την Ελευθερία που όλο και περισσότερο περιστέλλεται για να αντιμετωπιστούν αντιδράσεις στο κοινωνικό μοντέλο που αναδύεται

Για τους Οικολόγους Πράσινους η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να ταυτίζεται με 500-700 άτομα που εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους σε πολιτική  και οικονομική εξαγορά  της ιδεολογίας του. Είναι οι χιλιάδες πολίτες που μαζεύτηκαν εκείνο το τριήμερο για να επιβάλουν  ο καθένας από τη δική του πολιτική θέση, βασικές αξίες  του ανθρωπισμού απέναντι σε μια στυγνή δικτατορία που κατέλυσε τη Δημοκρατία

Δεν ταυτίζεται όμως και με όποιους θεωρούν ιδιοκτησία τους την εξέγερση, αγνοώντας ότι η επιτυχία της στηρίχτηκε στο πλουραλισμό ιδεών που κατάφεραν  (κάτι δύσκολο για την ελληνική κοινωνία) να συνθέσουν κοινή δράση με ανοχή στο διαφορετικό.

Το Πολυτεχνείο ανήκει στους ανώνυμους που συμμετείχαν με ήθος και αυταπάρνηση σε δράση για την Δημοκρατία, για τον Ανθρωπισμό, για την Ελευθερία. Και μετά τη πολιτική τους νίκη επέστρεψαν στην κοινωνική τους ζωή και καθημερινότητα.

Εκεί βρίσκεται το νόημα του Πολυτεχνείου.


e-max.it: your social media marketing partner