Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Οι «πράσινες» αντιρρήσεις ίσως φέρουν ματαίωση

Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 09:19  |  Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Συννέντευξη του Κώστα Διάκου στο politik.gr

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τους δύο βουλευτές τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, κι ο Γιώργος Δημαράς-φώτο), συνιστούν το μικρότερο κυβερνητικό εταίρο.

Δεν είναι, ωστόσο, σιωπηλός και μας το θυμίζει και η στάση τους απέναντι στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι αρνητική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις γύρω από το αν θα προχωρήσει η περιλάλητη αυτή εμπορική συναλλαγή.

Όπως μας λένε χαρακτηριστικά άνθρωποί τους, «η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος το οποίο, ανάμεσα σε άλλα μεσαιωνικά, στηρίζει τον ISIS, δεν επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν ασυνόδευτες και είναι υπεύθυνο για τον υποσιτισμό, λόγω του εμπάργκο που έχει επιβάλει, εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, στην Υεμένη».

Ο Κώστας Διάκος είναι συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και πολύπειρος δικηγόρος.

Σε δήλωσή του στο www.politik.gr τονίζει:

"Εδώ κι εβδομάδες η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας ενός πολιτικού σκανδαλοθηρικού σίριαλ στο οποίο η όλη συζήτηση εστράφη σε υπαρκτούς ή ανύπαρκτους μεσάζοντες, ενώ γι΄ αυτό υπάρχει ο ελληνικός νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να παραπέμψει άμεσα το θέμα στις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες, εφόσον πρόκειται για Έλληνες πολίτες, και να αποδοθεί δικαιοσύνη κατά τεκμήριο συνταγματικώς κατοχυρωμένη.

Στο πολιτικό σίριαλ δεν δόθηκε βάρος στην πολιτική ουσία, η οποία συνίσταται στο ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει πολεμικό υλικό σε μία χώρα η οποία διοικείται από δικτατορία μίας φυλής, έχει ιμπεριαλιστικές τάσεις στην περιοχή, διακατέχεται από ισλαμικό φανατισμό και είναι πρόξενος πολλών θλιβερών αποτελεσμάτων εξαιτίας των συγκρουσιακών της επιλογών.

Η πώληση, εξάλλου, όπλων και βλημάτων στη Σαουδική Αραβία είναι και διεθνώς παράνομη διότι υπηρεσίες τού ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σοβαρές ΜΚΟ, όπως η Διεθνής Αμνηστία, όχι μόνο καταγγέλλουν αλλά και καλούν τις κυβερνήσεις διεθνώς να μην πωλούν στρατιωτικό υλικό σε αυτήν τη χώρα, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις συγκρούσεις και δυναμώνοντας την ειρήνη".


e-max.it: your social media marketing partner