Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ των ΑμεΑ: Η Αναπηρία είναι διαφορετικότητα - Η Διαφορετικότητα είναι δικαίωμα

Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 20:17  |  Θεματικές - ΑμεΑ PDFΕκτύπωσηE-mail

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε για να μας θυμίζει τον καθημερινό αγώνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους. Στις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της σημερινής Ελλάδας, τα αιτήματά τους αναδεικνύονται ολοένα και πιο κρίσιμα. Τον «λογαριασμό» της οικονομικής κρίσης δεν νοείται να τον πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ατόμων με Αναπηρία. Αυτό προτάσσει το περί δικαίου αίσθημα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ειδικότερα αυτή την περίοδο την επέκταση της ελληνικής νομοθεσίας σε Άτομα με Αναπηρία και στο χώρο του προσφυγικού προβλήματος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  ζητούμε από την Πολιτεία την εντατική και άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ για τα ΑμεΑ όπως ενσωματώθηκε στον νόμο 4488 του 2017.

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος επισημαίνει τα πάγια αιτήματα του κόμματος για τα ΑμεΑ: Απαιτούμε από την  Πολιτεία να δράσει άμεσα και συντονισμένα σε δύο άξονες: α) τη διατήρηση (ΕΚΑΣ και φορολογικές ελαφρύνσεις) και την ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας (αναβάθμιση ασφαλιστικών και προνοιακών παροχών, χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης για τα ΑμεΑ, των Δομών και των Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας), β) τη βελτίωση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία σε βασικούς τομείς πολιτικής, όπως στην απασχόληση (με πολιτικές και προγράμματα για την ενίσχυσή της), την υγεία (με τη γενναία στήριξη του συστήματος υγείας -καθώς και της ψυχικής υγείας- και τη συντονισμένη πολιτική για το φάρμακο), την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημόσιων χώρων.


e-max.it: your social media marketing partner