Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Σε ημερίδα του ΕΚΠΑΑ για την κοινωνική οικονομία και τις εφαρμογές της σε ενέργεια και απορρίμματα, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος

Σάββατο, 09 Δεκ. 2017, 09:24  |  Ειδήσεις - Δράσεις - Εκδηλώσεις PDFΕκτύπωσηE-mail

Σε ημερίδα με θέμα «Η Κοινωνική Οικονομία ως πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: Εφαρμογές στην Ενέργεια και τα Απορρίμματα» που διοργάνωσε το  Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, συμμετείχε με ομιλία του την Πέμπτη 8/12 ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος. Την ημερίδα προλόγισε η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες καθώς και με το νέο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η Αν. Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την κοινωνική οικονομία και το πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομική δραστηριότητα, υγιή επιχειρηματικότητα και προστασία του περιβάλλοντος, ενώ βασική επιδίωξη η δημιουργία βάσης διαλόγου και πληροφόρησης για τους τρόπους με τους οποίους οι δραστηριότητες αυτές θα εξελιχθούν σε στρατηγικό εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κώστας Διάκος συμμετείχε στην πρώτη ενότητα που αφορούσε στις Ενεργειακές Κοινότητες και παρουσίασε τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν με το πρόσφατο Νομοσχέδιο για τους Ενεργειακούς Συνεταιρισμούς, παραθέτοντας τα προβλήματα και αναπτύσσοντας προτάσεις για την λύση τους.  Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τόσο με προτάσεις τους όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους στα κινήματα, πρωταγωνιστούν στην στήριξη της κοινωνικής οικονομίας ως βασικό μοχλό ανάπτυξης βιώσιμων κοινωνιών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους επίσης τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων, Δημήτρης Πολιτόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Αν.), Δήμητρα Λυμπεροπούλου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΑΑ και Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου των ΟΠ και Ευάγγελος Σπινθάκης, συντονιστής Θ.Ο Κοινωνικής Οικονομίας των ΟΠ.

Μετά το τέλος της ημερίδας, ο Κώστας Διάκος δήλωσε: «Εξαιρετική η εκδήλωση του ΕΚΠΠΑ, συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του, Ζωή Βροντίση. Η πρωτοποριακή επιλογή της νομοθέτησης των ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκτιμούμε ότι θα πρέπει νσ διασφαλισθεί ο κοινωνικός συμμετοχικός χαρακτήρας της ενεργειακής επιλογής, να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα σημεία που αφορούν στα κίνητρα για τη σύσταση τους και, με βάση τα πετυχημένα παραδείγματα από την Ευρώπη, να κινηθούμε άμεσα σε πιλοτικές δράσεις για να διαπιστωθεί η χρησιμότητα της ενεργειακής αυτής παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών».


e-max.it: your social media marketing partner