Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για Οικονομία και Παιδεία

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την υπόθεση NOVARTIS

Πέμπτη, 08 Φεβ. 2018, 18:24  | 

Η υπόθεση Novartis είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ «το κέρδος πάνω απ΄ όλα», με βασικό δομικό στοιχείο την κυριαρχία του κεφαλαίου και των ανεξέλεγκτα ελεύθερων αγορών, την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών, του νερού, της τροφής, της υγείας και τελικά τον έλεγχο των ίδιων των κρατικών πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσο αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται «συμπτωματικά» και με βασικό επισπεύδοντα τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των πολυεθνικών, τα οφέλη από την σποραδική εξουδετέρωση των «πιο ζαβολιάρηδων» δεν πρόκειται να φτάσουν και να ευεργετήσουν τις κοινωνίες.

Δυστυχώς η υπόθεση Νovartis, πριν καν ανοίξει ο δικαστικός φάκελος, «παίζεται» ήδη στο επικοινωνιακό γήπεδο με όρους ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις ώστε να θολώσει την εικόνα όσον αφόρα στους ένοχους και στις ευθύνες τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθεί το δημόσιο για τη ζημία που υπέστηΖητούν από τους πολίτες να διερωτηθούν που θα οδηγήσει αυτή η ξέφρενη πορεία του «καπιταλισμού της καταστροφής»  και γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.


e-max.it: your social media marketing partner