Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Υγεία

Υγεία

Συντονιστής: Λιόλιος Δημήτρης

e-max.it: your social media marketing partner


Αποκαρδιωτική η κατάσταση στην Υγεία

Δευτέρα, 07 Απρ. 2014, 15:44

Η ελληνική πραγματικότητα για την κατάσταση στην υγεία μοιράζεται ανάμεσα στο εθνικό πλεόνασμα, στις τραγωδίες των ανασφάλιστων και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.
Τραγικοί θάνατοι ανασφάλιστων πολιτών καταγράφονται στην χώρα και μεγάλα νοσοκομεία μπαίνουν σε καθεστώς υπολειτουργίας.

To Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και ο Ευαγγελισμός λόγω των επιλογών διαθεσιμότητας είναι σε κίνδυνο να υπολειτουργήσουν σε καίριους για την υγεία τομείς. Η αποστελέχωση από ιατρούς και βοηθητικό προσωπικό, όπως οδηγούς ασθενοφόρων, καθιστούν τα νοσοκομεία μη λειτουργικά, αφήνοντας ένα κενό που θα καλυφθεί από  τον ιδιωτικό τομέα δείχνοντας την ολοφάνερη κυβερνητική επιλογή.

e-max.it: your social media marketing partner

Πρόβλημα στις βρεφικές τροφές από το εξασθενές χρώμιο | Ο μητρικός θηλασμός και πάλι πιο ασφαλής

Τετάρτη, 26 Μάρ. 2014, 16:33

Η  EFSA  (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) προχώρησε πρόσφατα σε εκτίμηση κινδύνου για το εξασθενές χρώμιο, στα πλαίσια της ενδεχόμενης αναγκαιότητας για λήψη μέτρων, όπως η θέσπιση νέων ορίων στα τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Πρόβλημα καταγράφεται στις βρεφικές τροφές. Με βάση τα σημερινά αυξημένα επίπεδα έκθεσης σε εξασθενές χρώμιο Cr(VI), προέρχονται από την κατανάλωση όλων των ειδών πόσιμου νερού ή εμφιαλωμένου νερού από βρέφη, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που χρησιμοποιείται στα βρεφικά γάλατα για την παρασκευή τους.

e-max.it: your social media marketing partner

Άγνωστη η τύχη του νοσοκομείου Λοιμωδών Αγία Βαρβάρα | Πήρε πίσω τις υποσχέσεις του ο υπουργός Υγείας

Παρασκευή, 28 Μάρ. 2014, 19:37

Τι έγινε τελικά και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «ξέχασε» τις ανακοινώσεις και τις υποσχέσεις του για μετατροπή του Nοσοκομείου Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα ως χώρου φιλοξενίας ασθενών τελικού σταδίου ή  περίθαλψης κακοποιημένων γυναικών;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ρωτάμε:

  • Η μετατροπή του Λοιμωδών ως Ανοιχτού Κέντρου φιλοξενίας Μεταναστών βάσει ποιού σχεδίου δημιουργείται, πού είναι τα σχέδια ;
  • Ο προγραμματισμός που διασφαλίζει την ορθή , δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών ώστε να μην μετατραπεί σε στρατόπεδο κράτησης;

e-max.it: your social media marketing partner

Αντιμέτωπη με εικόνες προσβλητικές για την ανθρώπινη υπόσταση έρχεται η ελληνική κοινωνία, καθώς το σύστημα υγείας είναι αφημένο στην τύχη του και στις πολιτικές των μνημονιακών περικοπών

Τετάρτη, 12 Μάρ. 2014, 14:06

Η εικόνα του Αναρρωτηρίου Κορυδαλλού όπου σε ένα χώρο για 60 άτομα στοιβάζονται 220 και παραβιάζονται και οι πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους προκαλεί σοκ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε πρόσφατα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ σχετικά με την απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης και το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Αναρρωτηρίου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

e-max.it: your social media marketing partner