Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Εργασία - Κοινωνική Οικονομία

Θεματική Ομάδα Εργασίας - Κοινωνικής Οικονομίας

Συντονιστής: Βαγγέλης Σπινθάκης


e-max.it: your social media marketing partner


Ερώτηση βουλευτή Γιώργου Δημαρά: «Κατανομή των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) και ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας»

Θεματικές - Εργασία - Κοινωνική Οικονομία

Τετάρτη, 01 Φεβ. 2017, 20:39

Με δεδομένο το εκφρασμένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που επιβεβαιώνεται με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου ν. 4430/2016,  φορείς της κοινωνίας πολιτών μας επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πόρων που προορίζονται για την κοινωνική ένταξη και κοινωνική επιχειρηματικότητα, αντί να απευθύνονται στους πραγματικούς δικαιούχους, καταλήγουν σε άλλες ανάγκες του κρατικού τομέα.

Εφόσον συμβαίνουν τα παραπάνω, ο νέος νόμος κινδυνεύει να μείνει ανενεργός.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ: Στην κατεύθυνση της πράσινης και ήπιας ανάπτυξης αλλά και της κοινωνικής οικονομίας

Θεματικές - Εργασία - Κοινωνική Οικονομία

Τρίτη, 13 Δεκ. 2016, 00:00

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 17-7-2016

Το  Οικολογικό Πάρκο Τρίτση, στο οποίο κατά το παρελθόν αναπτύχθηκαν οικολογικές δράσεις, είναι σήμερα σε πλήρη εγκατάλειψη.  Ο διοικητικός φορέας που συστάθηκε ως αρμόδιος για τη λειτουργία του, είναι στην ουσία ανενεργός.  Οι κτηριακές υποδομές που βρίσκονται σ' αυτό, μόνο εστίες μόλυνσης αποτελούν, καθώς  δεν υπάρχει μέριμνα στοιχειώδους έστω καθαρισμού. Η τεράστια έκταση πρασίνου επίσης παραμένει αναξιοποίητη, σε πλήρη παρακμή.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

«Ο εθελοντισμός και οι τοπικές κοινωνικές συμπράξεις με όλες τις συλλογικότητες»

Θεματικές - Εργασία - Κοινωνική Οικονομία

Παρασκευή, 09 Δεκ. 2016, 17:31

Συνάντηση Θ.Ο Κοινωνικής Οικονομίας των ΟΠ στην Ν. Ιωνία με τοπικούς φορείς, συλλόγους, ενώσεις και συλλογικότητες

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία συνάντηση της θεματικής ομάδας Κοινωνικής Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, ενώσεις και συλλογικότητες με θέμα: «Ο εθελοντισμός και οι τοπικές κοινωνικές συμπράξεις με όλες τις συλλογικότητες». Η συνάντηση έγινε το απόγευμα στο καφενείο «Ίδρυμα Μπούρχας». Τη συζήτηση συντόνισε εκ μέρους της Π.Ε.Σ.Κ.Ο. (Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας) ο Ευάγγελος Σπινθάκης με εισηγητές τον Κώστα Διάκο, Υπεύθυνος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων για την Κοινωνική Οικονομία και τον Βασίλη Τακτικό, από το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ - Με το πρόγραμμα: “μέντορες-κοινωνικοί άγγελοι” για τη κοινωνική οικονομία παρουσία της περιφέρειας Θεσσαλίας

Θεματικές - Εργασία - Κοινωνική Οικονομία

Δευτέρα, 07 Νοέ. 2016, 00:00

Το τριήμερο  επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μέντορες-Κοινωνικοί άγγελοι» ξεκίνησε με πρώτο σταθμό, το Δήμο Αγιάς Λάρισας και διεξήχθη στις 29-31 με τη παρουσία και στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού.

Συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων κοινωννικής οικονομίας. Σκοπός η δημιουργία μιας τοπικής ένωσης φορέων κοινωνικής επιχερηματικότητας  που θα λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς και στήριξης της κοινωνικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Αντώνης Γκουντάρας χαρακτήρισε το  όλο  εγχείρημα  ως μια αναγκαία πρωτοβουλία για να πάρει η τοπική κοινωνία την υπόθεση της κοινωνικής οικονομίας στα χέρια της, με διαδικασίες αυτοδιαχείρισης και να μην περιμένει από δημόσια διοίκηση και γραφειοκρατία να κάνει πράγματα που πηγάζουν μόνο από την δυναμική της ίδιας της κοινωνίας.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Περισσότερα Άρθρα...Σελίδα 1 από 9