Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Άρθρα - Συνεντεύξεις


Οι «πράσινες» αντιρρήσεις ίσως φέρουν ματαίωση

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 09:19

Συννέντευξη του Κώστα Διάκου στο politik.gr

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τους δύο βουλευτές τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, κι ο Γιώργος Δημαράς-φώτο), συνιστούν το μικρότερο κυβερνητικό εταίρο.

Δεν είναι, ωστόσο, σιωπηλός και μας το θυμίζει και η στάση τους απέναντι στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι αρνητική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις γύρω από το αν θα προχωρήσει η περιλάλητη αυτή εμπορική συναλλαγή.

Όπως μας λένε χαρακτηριστικά άνθρωποί τους, «η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος το οποίο, ανάμεσα σε άλλα μεσαιωνικά, στηρίζει τον ISIS, δεν επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν ασυνόδευτες και είναι υπεύθυνο για τον υποσιτισμό, λόγω του εμπάργκο που έχει επιβάλει, εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, στην Υεμένη».

e-max.it: your social media marketing partner

To μετέωρο βήμα της κοινωνικής οικονομίας από το 2011 ως το 2017

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Κυριακή, 05 Νοέ. 2017, 07:36

του Ευάγγελου Σπινθάκη* στην efsyn.gr

Το 2011 ψηφίστηκε ο ν.4039 και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα, με πολύ καθυστέρηση βεβαίως σε σχέση με άλλες χώρες. Παράλληλα καταργήθηκαν τα stage και προγραμματίστηκαν πόροι 1,1 δις ευρώ. Από αυτά, δόθηκαν γύρω στα 600 εκ. για προγράμματα ΤΟΠΣΑ - ΤΟΠΕΚΟ και κοινωφελή εργασία στους φορείς κοινωνικής οικονομίας. Τα ΤΟΠΣΑ - ΤΟΠΕΚΟ όμως σχεδιάστηκαν για να δαπανηθούν κυρίως στην κατάρτιση και την συμβουλευτική. Δεν ενισχύθηκε η πραγματική κοινωνική οικονομία, ούτε η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από αυτά τα ποσά, (γύρω στα 250 χιλ. ευρώ για κάθε θέση άραγε;).

e-max.it: your social media marketing partner

Για ένα πολιτικό σχέδιο απεξάρτησης από τον τζόγο

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Τετάρτη, 22 Νοέ. 2017, 19:17

Του Γιώργου Δημαρά στην efsyn.gr

Έχω αναφερθεί κατ' επανάληψη στην ισχυρή αντίθεσή μου με τον τζόγο ως επιχειρηματική δραστηριότητα και ως πηγή εσόδων του Κράτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν συνεκτιμήσουμε το συνολικό όφελος ή τη ζημιά στην κοινωνία και την οικονομία από τον τζόγο, το πρόσημο θα είναι αρνητικό.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τον τζόγο δέχονται τα μικρομεσαία στρώματα που απειλούνται με την υφαρπαγή των αποταμιεύσεών τους από επιτήδειους κερδοσκόπους. Η νεολαία απειλείται με εθισμό σε μια αντιπαραγωγική δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους νέους και τις οικογένειές τους.

e-max.it: your social media marketing partner

Το υδατικό πρόβλημα στη θεσσαλική πεδιάδα λύνεται

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 22:50

Του Κωνσταντίνου Κούτσικου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Για ακόμη μια φορά ορισμένοι θέλουν να ακολουθήσουν και στο νερό το ίδιο καταναλωτικό μοντέλο που είχαμε τόσα χρόνια στην οικονομία μας.

Το ελληνικό κράτος δανειζόταν χρήματα και τα μοίραζε απλόχερα, χωρίς να σκέφτεται πως θα αποπληρώσουν οι επόμενες γενεές τα δανεικά. Το ίδιο μοντέλο διαχείρισης προτείνουν και για το νερό στα πλαίσια μικροπολιτικών και συνδικαλιστικών παιχνιδιών στη Θεσσαλία. Αφού εξαντλούμε επιφανειακά και τα μόνιμα υπόγεια αποθέματα νερού της Θεσσαλίας, ζητάμε επιπλέον "δανεικό" νερό από την λεκάνη του Αχελώου (και στο μέλλον δεν ξέρουμε από που αλλού θα ζητήσουμε) χωρίς να σκεφτόμαστε την εξοικονόμηση και τις άλλες εναλλακτικές λύσεις.

e-max.it: your social media marketing partnerΣελίδα 1 από 68