Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Άρθρα - Συνεντεύξεις


Πράσινη συμμαχία για την Ελλάδα στο 25ο συνέδριο των Ευρωπαίων Πρασίνων

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Πέμπτη, 22 Δεκ. 2016, 00:00

Της Δήμητρας Λυμπεροπούλου* στο efsyn.gr

Συμμετείχα, εκπροσωπώντας την περιφερειακή παράταξη "Πελοπόννησος Οικολογική", μαζί και με άλλα μέλη και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, στο 250 συνέδριο των Ευρωπαίων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στην Γλασκώβη στις αρχές Δεκεμβρίου.  Το ελληνικό ζήτημα είχε περίοπτη θέση στην ατζέντα της συνάντησης και ευρωπαίοι πράσινοι από όλη την Ευρώπη έδωσαν την στήριξη τους στην Ελλάδα.

Οι συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Reinhard Bütikofer και Monica Frassoni, από το Ετήσιο Συνέδριο όλων των Πράσινων Κομμάτων της Ευρώπης στην Γλασκώβη, δήλωσαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με βάση τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Όμως η βιωσιμότητα  επίσης θα πρέπει να διασφαλιστεί και ως αναγκαιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαταραχή στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα. Μόνο έτσι θα  ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής της σε πορεία βιώσιμης ευημερίας, την πρόσβαση σε ποσοτική χαλάρωση και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει, και επιμένουμε στην παραγωγική αναδιάρθρωση του χρέους.

e-max.it: your social media marketing partner

Μια ψύχραιμη αξιολόγηση της... αξιολόγησης

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Πέμπτη, 09 Ιούν. 2016, 00:00

Του Κώστα Διάκου στην efsyn.gr

Α. Θάταν αφέλεια....

Ι. Θάταν αφέλεια να νομίζαμε ότι η αξιολόγηση και η υπογραφή της όποιας συμφωνίας θάτανε προς των συμφέρον των συμπολιτών μας.

Γιατί:

Τη χώρα μας διαφεντεύουν τρίτοι εκτός Ελλάδας παράγοντες.

e-max.it: your social media marketing partner

Ο θείος «Ντόναλντ», οι αυλικοί και «ευρωσκεπτικισμού» συνέχεια

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Πέμπτη, 24 Νοέ. 2016, 17:54

Του Αλέξανδρου Παγουλάτου στο efsyn.gr

Η εκλογή του "θείου Ντόναλντ"... Δισεκατομμύρια επί της γης τρίβουν τα μάτια τους για το πώς μια φυσιογνωμία ξεκινώντας με τέτοιο "cult" επικοινωνιακό αντίκρυσμα, για να μη μιλήσουμε για τις σοβαρές ολοκληρωτικές αποχρώσεις, μεταπήδησε στο (τυπικά και συμβολικά έστω) ανώτερο αξίωμα της υφηλίου. Μετεκλογικές κατά τόπους εκδηλώσεις αγανάκτησης, κατόπιν εορτής, μαζί με πλήθος εύκολους αφορισμούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ευκολία του καναπέ. Η αντιπρόταση έχει ως εξής: Καιρός να κάνουμε κάτι που σε μεγάλο βαθμό έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει, να ασχοληθούμε με το ΠΩΣ θα αντιμετωπίσουμε αυτό που συνέβη και όχι να επαναλαμβάνουμε διαρκώς ΤΙ τρομερό είναι αυτό που συνέβη.

e-max.it: your social media marketing partner

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (Και) Η Αρχή της λύσης ενός προβλήματος

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Σάββατο, 09 Απρ. 2016, 00:00

Ιδέες για:

  • Επαναλειτουργία της πόλης
  • Οικονομική εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της
  • Συμβολή για την εμπιστοσύνη στη λύση του Κυπριακού

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (Γεωγραφικά-Διοικητικά-Οικονομικά-Πολιτιστικά)

Γεωγραφία

Η Αμμόχωστος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Γεωγραφικά βρίσκεται στο Ανατολικό μέρος του νησιού και αναπτύχθηκε όχι τυχαία στον μυχό μεγάλου κόλπου, του Κόλπου της Αμμοχώστου. Οι κλιματολογικές συνθήκες που αντιστοιχούν σε ένα εύκρατο κλίμα, καθιστούν την Πόλη ιδιαίτερα προσβάσιμη στην ανθρώπινη δραστηριότητα και λειτουργικά αποτελεσματική λόγω της ηπιότητας των συνθηκών διαβίωσης.

e-max.it: your social media marketing partnerΣελίδα 1 από 64