Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Άρθρα - Συνεντεύξεις


Το υδατικό πρόβλημα στη θεσσαλική πεδιάδα λύνεται

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Δευτέρα, 09 Οκτ. 2017, 22:50

Του Κωνσταντίνου Κούτσικου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Για ακόμη μια φορά ορισμένοι θέλουν να ακολουθήσουν και στο νερό το ίδιο καταναλωτικό μοντέλο που είχαμε τόσα χρόνια στην οικονομία μας.

Το ελληνικό κράτος δανειζόταν χρήματα και τα μοίραζε απλόχερα, χωρίς να σκέφτεται πως θα αποπληρώσουν οι επόμενες γενεές τα δανεικά. Το ίδιο μοντέλο διαχείρισης προτείνουν και για το νερό στα πλαίσια μικροπολιτικών και συνδικαλιστικών παιχνιδιών στη Θεσσαλία. Αφού εξαντλούμε επιφανειακά και τα μόνιμα υπόγεια αποθέματα νερού της Θεσσαλίας, ζητάμε επιπλέον "δανεικό" νερό από την λεκάνη του Αχελώου (και στο μέλλον δεν ξέρουμε από που αλλού θα ζητήσουμε) χωρίς να σκεφτόμαστε την εξοικονόμηση και τις άλλες εναλλακτικές λύσεις.

e-max.it: your social media marketing partner

Ο Κώστας Διάκος στο "Ιδεοδρόμιο" και το Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ 16/09/2017

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Σάββατο, 23 Σεπ. 2017, 06:47

Ο Κώστας Διάκος στο "Ιδεοδρόμιο" και το Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ 16/09/2017. Με την Ειρήνη Γιανναρά.

Ας μιλήσουμε για τη φύση και την οικονομία της, για την κοινωνία και τη προστασία του περιβάλλοντος, για τη στάση ζωής και τα κοινωνικά μοντέλα.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Oμιλία Θάνου Γιαννούδη, εκ μέρους της νεολαίας των Οικολόγων Πράσινων, στην συνεδρίαση της 27/9/2017 ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ της Βουλής

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Σάββατο, 30 Σεπ. 2017, 06:50

Καλησπέρα σας κι από μένα κι ευχαριστώ θερμά για την τιμή! Ονομάζομαι Θάνος Γιαννούδης κι εκπροσωπώ στο διάλογο τη Νεολαία Οικολόγων Πράσινων και τη φωνή της πολιτικής Οικολογίας που πρέπει να ακουστεί και να συνδιαμορφώσει. Παίρνω το λόγο σε έναν Σεπτέμβρη που στιγματίστηκε από μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, με την εικόνα του πετρελαίου στις ακτές της Αττικής να θυμίζει σε όλους μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της εξάρτησής μας ως κοινωνία από τα ορυκτά καύσιμα.

e-max.it: your social media marketing partner

«Ερχομαι να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον αγώνα της Χαλκιδικής»

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Κυριακή, 17 Σεπ. 2017, 20:25

Συνέντευξη της Λόρι Χάνσον, καθηγήτρια Κοινοτικής Υγείας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σασκατσέουαν του Καναδά στο efsyn.gr

«Δεν είστε μόνοι» φωνάζει από την άλλη πλευρά του κόσμου στους ανθρώπους του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική η καθηγήτρια Λόρι Χανσον καθηγήτρια Κοινοτικής Υγείας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σασκατσέουαν του Καναδά ενεργό μέλος του κινήματος κατά της εξορυκτικής βιομηχανίας βάλλοντας κατά της «ποινικοποίησης της αντίθεσης» και καταγγέλλοντας το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η πολιτική ανυπακοή «ταυτίζεται με την εγκληματική δραστηριότητα, ακόμα και την τρομοκρατία».

e-max.it: your social media marketing partnerΣελίδα 1 από 67