Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Άρθρα - Συνεντεύξεις


Ο Τσιρώνης ο Βασιλιάς Λιρ και το πιστοποιητικό

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Τετάρτη, 02 Αύγ. 2017, 17:26

Του Αλέξανδρου Παγουλάτου* στην ΕΦΣΥΝ

Ετοιμαστείτε αδέρφια: έρχεται το πιστοποιητικό «χρηματοοικονομικών φρονημάτων»! Θα μας τραβάνε ξημερώματα στα «τραπεζικά» τμήματα και θα μας ανακρίνουν εισπρακτικές εταιρείες (εν είδει βασανιστών) αν τα φρονήματά μας είναι «ευρω-ικότατα»...

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, έναν χώρο με δεδομένη την εναλλακτική άποψη και ως προς την οικονομική διοίκηση, τόλμησε να αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω οξύτατης διαπραγμάτευσης σκεφτόταν τα εναλλακτικά πλάνα τού τότε υπουργείου Οικονομικών.

e-max.it: your social media marketing partner

Mακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και ΑΠΕ

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Δευτέρα, 31 Ιούλ. 2017, 21:11

Του Δημήτρη Πασχάλη στην "ΑΥΓΗ"

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, και ανάμεσά τους ιδιαίτερα στη νότια Εύβοια, μια πορεία που εντάθηκε την τελευταία δεκαετία και συνεχίζεται. Ειδικά από το 2006 έως το 2008 έγιναν πολύ μεγάλες αλλαγές στην παραγωγή ηλεκτρισμού της χώρας, με τη μαζική είσοδο στην παραγωγή μονάδων φωτοβολταϊκών, αιολικών και φυσικού αερίου. Αυτό κυρίως συνέβη για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα η συνολική ισχύς όλων των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Ελλάδας είναι περίπου 19.000 μεγαβάτ. Από αυτά περίπου 2.100 είναι αιολικά και περίπου 2.600 είναι φωτοβολταϊκά. Τα υπόλοιπα είναι υδροηλεκτρικά και θερμικές μονάδες φυσικού αερίου, λιγνίτη και πετρελαίου στα νησιά.

e-max.it: your social media marketing partner

Οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Τρίτη, 01 Αύγ. 2017, 19:17

Του Γιάννη Τσιρώνη* στην ΕΦΣΥΝ

Μονόδρομος για να προστατευτεί το περιβάλλον και το συνταγματικό δίκαιο

Η εγκληματική αδράνεια όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μετά τη μεταπολίτευση οδήγησαν σε ένα εκρηκτικό καρκίνωμα, μέσα στην καρδιά των δασών μας: 700.000 περίπου ακίνητα, σε αυθαίρετες οικιστικές πυκνώσεις, κατακερματίζουν τα δάση μας, κυρίως μάλιστα τα περιαστικά.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν προσπάθησαν να σταματήσουν το φαινόμενο, αλλά αντίθετα το αξιοποίησαν για άγρα ψήφων. Γενιές και γενιές πολιτικών έκαναν καριέρες με την υπόσχεση να νομιμοποιήσουν την αυθαιρεσία ή τουλάχιστον να κάνουν τα στραβά μάτια.

e-max.it: your social media marketing partner

Συνέντευξη του Αν. ΥΠΑΑ&Τ, Γιάννη Τσιρώνη, στο AGRICOLA, στην εφημερίδα Καθημερινή, της Κυριακής 16/07/17

Ειδήσεις - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Πέμπτη, 20 Ιούλ. 2017, 06:20

Συνέντευξη:
Γιώργος Μακρής

Ένα ριζικά νέο τοπίο στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία προδιαγράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης προτείνοντας σε συνέντευξή του προς το «Α» να μοιραστεί από την αρχή η τράπουλα των επιδοτήσεων, δηλαδή να καταργηθούν τα ιστορικά δικαιώματα (επιδοτήσεις πολλαπλών ταχυτήτων) για να μην παίρνουν διαφορετική ενίσχυση αγρότες που παράγουν το ίδιο προϊόν.

«Τα ιστορικά δικαιώματα είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο ζήτημα, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την πραγματική ανάπτυξη της υπαίθρου και την εισροή νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα.

e-max.it: your social media marketing partnerΣελίδα 1 από 65